Trump może mieć poważny problem z reelekcją. W listopadzie ma wybory, a na dzień dzisiejszy, według oficjalnych danych ok. 1\3 wszystkich zakażeń na świecie to Amerykanie. Śmiertelność to ok. 1\4 wszystkich światowych przypadków. Gospodarka siada, Chiny zaczną powoli się podnosić z korony i Donald może mieć sporo problemów z nimi.
Można dać społeczeństwu jakiegoś wroga zewnętrznego, żeby odwrócić uwagę od sytuacji wewnętrznej i zarazem pobudzić pewne działy gospodarki, ale czy to się uda?
Każdy ma swoje problemy, ale ponieważ jesteśmy z USA silnie powiązani politycznie i gospodarczo, to ich działania na arenie światowej, mogą za moment i nas dotyczyć.
kiedyś poznałem taką francę, ja ni w ząb parler fraçais, a ona ni w ząb po naszemu ona z angielskim też średnio, no to chciałem coś przetłumaczyć w translatorze... zamiast stosunkowo miłego wieczoru, trzeba było stosunkowo szybko spier..., uciekać
parler français
to slaby z ciebie zawodnik jak nie znasz uniwersalnego jezyka milosci nawet nie znajac totalnie jezyka drugiej osoby mozna sie dogadac tylko trzeba troche pomyslowosci i kreatywnosci bo wiele rzeczy wynika z kontekstu szkoda dziewczyny tylko bo pewnie sie rozczarowala
Trump może mieć poważny problem z reelekcją. W listopadzie ma wybory, a na dzień dzisiejszy, według oficjalnych danych ok. 1\3 wszystkich zakażeń na świecie to Amerykanie. Śmiertelność to ok. 1\4 wszystkich światowych przypadków. Gospodarka siada, Chiny zaczną powoli się podnosić z korony i Donald może mieć sporo problemów z nimi.
Można dać społeczeństwu jakiegoś wroga zewnętrznego, żeby odwrócić uwagę od sytuacji wewnętrznej i zarazem pobudzić pewne działy gospodarki, ale czy to się uda?
Każdy ma swoje problemy, ale ponieważ jesteśmy z USA silnie powiązani politycznie i gospodarczo, to ich działania na arenie światowej, mogą za moment i nas dotyczyć.
Ciekawe co 73-latek jeszcze wymyśli.
Z tą statystyką 1/3 ;1/4 bym uwazał. USA ok 330mil ludzi tj tyle co Niemcy+Francja+Włochy+UK+Hiszpania+Belgia Zsumujesz i ststystyka wygląda inaczej
Biszop Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: bukma
Originally Posted By: Biszop
Originally Posted By: forty
google zna
kiedyś poznałem taką francę, ja ni w ząb parler fraçais, a ona ni w ząb po naszemu ona z angielskim też średnio, no to chciałem coś przetłumaczyć w translatorze... zamiast stosunkowo miłego wieczoru, trzeba było stosunkowo szybko spier..., uciekać
parler français
to slaby z ciebie zawodnik jak nie znasz uniwersalnego jezyka milosci nawet nie znajac totalnie jezyka drugiej osoby mozna sie dogadac tylko trzeba troche pomyslowosci i kreatywnosci bo wiele rzeczy wynika z kontekstu szkoda dziewczyny tylko bo pewnie sie rozczarowala
Ciepły mi daje rady na temay damsko męskie Idź spać, dorośli rozmawiają, więc postaraj się nie wtrącać
parler français
bukma kiedyś nawet w TV porad z podrywania udzielał
Ciepły mi daje rady na temay damsko męskie Idź spać, dorośli rozmawiają, więc postaraj się nie wtrącać
jak ty nie ogarnales ze laska sie z toba spotkala pewnie wiedzac ze nie mowisz w jej jezyku to czas zdac sprzet w takiej sytuacji nie ma wiekszego znaczenia co mowisz bo to juz na ogol jest decyzja podjeta, wystarczy nie spierdolic albo po prostu byc tam gdzie trzeba nastepnym razem bedziesz wiedzial o co chodzi, nie ma za co
Z tą statystyką 1/3 ;1/4 bym uwazał. USA ok 330mil ludzi tj tyle co Niemcy+Francja+Włochy+UK+Hiszpania+Belgia Zsumujesz i ststystyka wygląda inaczej
Uważam forty, uważam. Nawet jak jadę samochodem i jeż przechodzi przez jezdnię, to też uważam.
Statystyki często można tak dobierać, żeby pasowały do tego co chcemy przekazać. Zsumowałeś tych 6 państw, ale jakbyś porównał same USA kontra Chiny, to by wyglądało jeszcze inaczej.
Chodziło mi jednak o coś innego, a mianowicie o to, że przeciwnicy polityczni Trumpa mogą mu wyciągać w wyborach fakt, że największa gospodarka z takim super hiper przywództwem, miała takie liczby zachorowań i zgonów.
Ale rozumiem, że wczoraj byłeś atakowany z różnych stron i czułeś potrzebę do czegoś się przyczepić, chociaż jak raz do mnie nie miałeś powodu.
Biszop Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: bukma
Originally Posted By: Biszop
jak ty nie ogarnales ze laska sie z toba spotkala pewnie wiedzac ze nie mowisz w jej jezyku to czas zdac sprzet w takiej sytuacji nie ma wiekszego znaczenia co mowisz bo to juz na ogol jest decyzja podjeta, wystarczy nie spierdolic albo po prostu byc tam gdzie trzeba nastepnym razem bedziesz wiedzial o co chodzi, nie ma za co
jakiś wyjątkowo tępy jesteś... kończąc ten bezsensowny wątek, nie wpisuj już nic więcej bo wystarczająco zaśmieciłeś wtrącając się w wystarczająco bezsensowny wątek, tylko po to bo chciałeś mi dowalić. Następny post usunę razem ze swoimi, a jak chcesz kontynuować, zapraszam na priv albo sobie załóż temat o podrywaniu i będziesz wrzucał tam swoje fachowe porady.
Narodowy Fundusz Zdrowia po raz kolejny obniżył stawkę, którą płaci za każdy wykonany test na koronawirusaw laboratoriach. Początkowo wynosiła ona 450 zł. Dziś wynosi 280 zł. To z pewnością ucieszy korona świrusów
Meldunek: 01/03/2005
W drugim etapie, od 4 maja, nastąpi otwarcie boisk, na których będzie mogło przebywać sześć osób - powiedział premier. - W trzecim etapie zostaną otwarte sale szkolne, obiekty zamknięte, również z maksymalnie sześcioosobowym składem - dodał.
- Podjąłem decyzję o powrocie do gry ekstraklasy piłkarskiej i żużlowej. Pierwszy gwizdek nie będzie już jutro, ale mamy ściśle ustalony plan. Piłkarze mogą wrócić na boiska już pod koniec maja. Z kolei na początku maja będą mogli wrócić do treningów - powiedział Morawiecki.
co do posta wyzej to kazdy widzi to co chce, ja wczoraj nad morzem widzialem wszystkich w maskach
fajnie dziadek (typ starego pierdziela ktory wszystko widzi w czarnych barwach, a w rubryce praca wpisuje "straznik porzadku publicznego" opisal dziewczyne na rowerze ktora pewnie widzial 1 raz w zyciu
takich obywateli nam potrzeba, ja bym mu jeszcze dal uprawnienia na wypisywanie mandatow