#728524 - 04/12/2006 16:36
Re: 2. Bundesliga ( 17.11 - 20.11 )
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2005
|
Wszędzie huczy o tym meczu, nie tylko na mecz.pl, ludzie nie widzą w tym meczu ustawki, jak co niektórzy na tym forum. Wszyscy jak jeden mąż rzucili się na to spotkanie, niemal z klapkami na oczach, usilnie twierdząc że gospodarze dziś zwycieżą. Nie twierdze, że tak się nie statnie, kurs przeszło 2 jest jak najbardziej warty grania. Tylko chcę zwrócić uwagę na zupełnie inny problem. Zdarza się, że zespół po przyjsciu nowego trenera jest wielce zmobilizowany do odniesienia zwycięstwa. Ale przecież n i e j e s t to żadną normą i może stać się zupełnie odwrotnie. Trener przeważnie musi potrzebować czasu, aby zapoznać się z zawodnikami, dobrać odpowiednie ustawienie taktyczne, albo własne ulubione - wedle własnego pomyślunku, albo takie które będzie odpowiednie do siły ludzkiej jaką posiada i które będzie odpowiednio w drużynę. Dla mnie jest to typ no bet, grającym życzę powodzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#728525 - 04/12/2006 17:01
|
stranger
Meldunek: 13/09/2005
|
Zgadzam się ze Szczypiorem. bo jak to zwykle bywa mecze które trzeba wygrać się nie wgrywa. Jak dla mnie kurs 3.60 na wygraną gości jest bardzo zachęcający i go zagram 5/10 ponieważ definitywnie na tym etapie rozgrywek Duisburg jest drużyna lepszą. Koln nie będzie mogło skorzystać z Broicha. a drugi środkowy pomocnik Cabanas raczej nie będzie w podstawowej 11. a zasiądzie na ławce. Helmes czołowy strzelec wciąż kontuzjowany więc jak dla mnie wielka pomyłka buków a dla mnie prezent za 3.60. dla mniej zdecydowanych 1.80 x2 w expie.
|
Do góry
|
|
|
|
#728526 - 04/12/2006 17:38
|
addict
Meldunek: 24/05/2005
|
@Szczypior
Oczywiscie,ze zmiana trenera to nie znaczy juz wygrana,mozna nawet napisac,ze pilkarze z Köln sa pod presja i wszyscy oczekuja ich wygranej,a w druzynie brak Broicha i Helmesa.
Ja jednak kieruje sie tylko faktem,ze nowy trener to nie byle kto,to ;kult; Daum jest w/mnie jednym z najlepszych motywatorow w niemczech i gdyby nie jakis pan Hoeneß z Monachium to wlasnie Daum bylby juz dawno narodowym trenerem reprezentacji Niemiec (niektorzy napewno pamietaja co pan Hoeneß ujawnil).
Jestem przekonany,ze 1.FC Köln od nowego sezonu bedzie w 1.Bundeslidze na czele z Daumem,ktory pasuje jak jajko do kury do tego wlasnie klubu.
Köln juz od wielu tygodni byl zainteresowany Daumem,i odwrotnie,wiec on nie jest wrzucony w zimna wode.On zna zawodnikow lepiej jak kazdy inny trener i z pewnoscia znajdzie i na dzisiejsze spotkanie odpowiednia taktyke.
Moim powodem grania na Köln jest tylko DAUM.
Polecam zobaczenie meczu w TV-DSF live o godz20.15, a gdy druzyna z Köln nie zagra jak sie przewiduje mozna ten mecz zagrac In-play.
|
Do góry
|
|
|
|
#728528 - 04/12/2006 21:05
|
stranger
Meldunek: 13/09/2005
|
No i pięknie weszło bez problemu to lubię dobrze zaczęty tydzień <piwo>
|
Do góry
|
|
|
|
#783607 - 13/12/2006 19:19
[Re: siwus]
|
member
Meldunek: 21/07/2006
|
Braunschweig - Offenbach 17.12.2006 - 14:00
Nad tym spotkaniem zastanawiam się, jeśli ktoś ma coś o tym zdarzeniu to byłbym bardzo wdzięczny. Dokładnie 16.XI tego roku po fatalnej grze Braunschweigu zatrudniono nowego trenera Willi Reimanna, który trenował wcześniej zespoły z 1Bundesligi: HSV,Eintracht Frankfurt,Wolfsburg czy Nürnberg. W tym ostatnim miesiącu widać znaczną poprawę gry Braunschweigu, choć jeszcze nie wygrali rzadnego meczu. Reimann poprawił znacznie gre swych podopiecznych w destrukcji(3 puszczone bramki na 4 mecze). W zespole Braunschweigu nie wyobrażają sobie spadku z drugiej ligi, a ich właściciel Jochan Staake( wcześniej wieloletni sponsor klubu) nie żałuje piniędzy na drużynę. O Offenbach wiem tyle, że jest to przeciętna drużyna i to odzwierciedla tabela(10/18m). Na wyjazdach gra słabo(1-1-5). Braunschweig wygrał ostatnio mecz 10 spotkań temu, myślę że z Offenbach ma spore szanse na przełamanie tej passy, bo przeciwnicy uciekają i ma 7 punktów straty do strefy bezpiecznej. Kursy oscylują w granicach 2.35, jeśli ma ktoś info doryczące kontuzji w jednym i drugim zespole byłbym wdzięczny.
|
Do góry
|
|
|
|
#786561 - 15/12/2006 00:11
[Re: maleo]
|
addict
Meldunek: 24/05/2005
|
Eintracht Braunschweig - Kickers Offenbach
Kolega -maleo- ladnie wszystko podsumowal i jest juz latwiej napisac reszte.
Kickersi w ciagu 3 tygodni skoczyli z 16 miejsca w tabeli na 10 pozycje,zasluga tego byly 3 zwyciestwa z rzedu,z Freiburgiem,Augsburgiem i z Koeln! Taka wlasnie serie,zyczy sobie trener Eintrachtu,niestety prowadzony przez Reimanna od 4 kolejek zespol nie wygral jeszcze zadnego spotkania,co prawda widac w druzynie poprawe gry,ale ciagle widac deficyty w pomocy a szczegolnie w ataku.Z tego powodu testuje sie juz pierwszych zawodnikow,do nich nalezy np. z 2 ligi brazylijskiej pomocnik Otacilio.
Faktem jest jednak,ze w niedziele druzyna z Braunschweigu musi zagrac o "wszystko albo nic"! Dopiero 9 zdobytych punktow w tym sezonie,to zbyt malo aby utrzymac sie w lidze i gdy Eintracht nie wygra niedzielnego meczu to bedzie to praktycznie spadek do 3 ligi! Aby utrzymac sie w lidze klub potrzebuje minium 38 punktow,w ostatnich 10 latach tylko raz wystarczylo 37 punktow do utrzymania sie w lidze. Rachuba jest wiec prosta,gdy Eintracht kolejny mecz nie wygra potrzebowac bedzie w pozostalych 17 kolejkach przynajmniej 29 punktow,a to znaczy np.9 wygranych i 2 remisy! Zgromadzic tyle punktow w 17 kolejkach jest nawet z nowymi zawodnikami dla Braunschweigu rzecza niemozliwa.
W druzynie gospodarzy nie zagra (czer.kartka)obronca Banecki,ktory w tym sezonie zagral dopiero 6 razy.Do gry powraca napastnik Fuchs,ktory w meczu z Duisburgiem doznal kontuzji,w tym sezonie zagral 11 razy i strzelil 1 gola.
Goscie zagraja bez napastnika Dorna,ktory w ostatnim meczu z Koeln doznal kontuzji.Regis Dorn zagral we wszystkich meczach w tym sezonie i strzelil 3 bramki. Pod znakiem zapytania stoja pomocnicy Judt (11 spot.w tym sezonie) i Toppmoeller (7 spot. w tym sezonie,1 bramka).
W tym meczu napewno nie zabraknie walki i zagranie undera wydaje sie lepszym rozwiazaniem,niz typowanie na gospodarzy,ktorzy w ostatnich 4 latach w swoich ostatnich meczach przed zimowa przerwa zawsze przegrywali.
|
Do góry
|
|
|
|
#786899 - 15/12/2006 11:31
[Re: WERDER12]
|
enthusiast
Meldunek: 12/11/2005
|
Odnosnie meczu Koln - Kaisers zupelnie nie rozumiem bukmacherow, tzn. kursow jakie wystawili na to spotkanie. Gra dziewiata druzyna z czwarta. Na dodatek roznica w tabeli to az 10 pkt. Kursy w EXP - 1.90 3.30 3.80 to dla mnie ladna promocja, dodam jeszcze ostatnie mecze koziolkow: Offenbach 0:2, Duisburg 1:3 oraz ostatnie szesc spotkan pomiedzy tymi druzynami: FCK - Kaisers 2:3, Kaisers - FCK 1:0, FCK - Kaisers 1:2, FCK - Kaisers 0:1, Kaisers - FCK 2:1, 1 FCK - Kaisers 0:1. Jak widac co jak co ale "czerwone diably" maja patent na popularne "koziolki". Polecam link gdzie bardzo fajnie jest opisana zapowiedz tego meczu wraz z kontuzjami: http://bundesliga.de/de/liga2/news/2006/index.php?f=45373.phpOdnosnie bukmacherki to gram tak: - x2 - @1.80 EXP - 4/10, - 2 - @3.80 EXP - 1/10 Prawdopodobne sklady: 1. FC Köln Wessels - Haas, Cullmann, A. Mitreski, Ehret - Matip, Baykal - Chihi, Broich, Epstein - Scherz Trainer: Daum 1. FC Kaiserslautern Macho - S. Müller, Bouzid, Ouattara, Bellinghausen - Borbely, Bohl - Lexa, Hajnal, Reinert - Daham Trainer: Wolf
|
Do góry
|
|
|
|
#787501 - 15/12/2006 16:25
[Re: mumin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
to i ja zabiorę zdanie w sprawie tego meczu... dziś postawiłem na koziołki i myślę że tym razem się nie zawiode (porażka 1:3 z zebrami odbiła sięna forum dosyć głośnym echem ) historią rzadko kiedy się sugeruje i myślę że bilans h2h dziś nie będzie miał żadnego znaczenia, zespoły te spotykały się wiele razy ale to było w innych czasach, gdy kluby znaczyly w niemieckij piłce nie tyle co teraz. zresztą zawsze palatynat z Ruhrą (:> ) walczył zażarcie i licze że większa zawziętość będzie po stronei gospodarzy diabły mocno zmieniły, odmłodziły skład, i zajmują wysokie miejsce ale nie przeciełbym wartości tego timu w 2bundeslidze. mimo że kozły są nisko to zaryzykuję stwierdzenie że nie złożyły broni w walce o awans i między innymi po to pojawił się daum - człowiek legenda. paradoksalnei brak alpaya może gospodarzom wyjśc na dobre, jakoś chimeryczny on jest strasznie no i psychika nie bardzo piłkarze koln wiedzą o co grają i dla kogo bo taki motywator jak daum potrafi wycisnąc z każdego ponad 100% możliwosci ,a jego współpraca powinna zacząć owocowac. do tego niewiele klubów w szwablandii może pochwalic się takimi kibicami jak koln, i spodziewam sie dziś kompleciku z ogromną wolą dopingu i zwycięstwa. presja jest ogromna ale myśle że zadziała ona dziś na korzyść gospodarzy a gościom zwiąże nogi:> podejrzewam że napór koziołków będzie spory i jak się szybko wstrzelą to powinno być dobrze; koln to kawał historii i symbol i walke mają we krwi, liczę ze dzis wreszcie wygrają u siebie i z mojej strony polecam ten typ. moim zdaniem gospodarze dysponują niesamowitą siła ofensywną, choć mają trochę pecha w tym sezonie, dziś czuję że maszyna zaskoczy:] meczyk niedługo także życze pozytywnych emocji!
|
Do góry
|
|
|
|
#787937 - 15/12/2006 19:10
[Re: mura]
|
enthusiast
Meldunek: 12/11/2005
|
FT 1. FC Cologne [2 - 2] Kaiserslautern 14' [1 - 0] M. Scherz 37' [2 - 0] M. Scherz 60' [2 - 1] T. Hajnal 63' red A. Karadas 64' red B. Borbely 82' [2 - 2] S. Bohl 86' red P. Madsen 88' red B. Haas Bylo ciekawie w tym meczu zarowno w czerwonych jak i w golach 2:2
|
Do góry
|
|
|
|
#886453 - 22/01/2007 16:52
[Re: mumin]
|
addict
Meldunek: 11/12/2006
|
Uwazalbym dzisiaj z graniem na hanse rostoc. z tabeli wynika ze bez problemu rostock powinien ten mecz wygrac ale wydaje mi sie ze freibur to nie jest az taki slaby zespol. faktycznie zesza runda w szegolnoisci na wyjazdach nie nalezala do najlepszych ale po przerwie ten zespol powinien zaczac grac to na co go stac morale w druzynie sa dobre i zespol ma nadzieje ze powili bedzie odrabial straty do czolowki. mowi sie nawet o awansie ale tego to ja juz nie komentuje bo nie wiem jak to wyglada na 100% hansa-freiburg x2 toto-mix kurs 1.95 pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#896658 - 26/01/2007 08:34
[Re: 4rest]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
Burghausen vs. Koln ( Under 2.5 ) @ 1.80 Godzina rozpoczecia: ( 18:00 ) Analiza:Niemiecka 2. Bundesliga i mecz Wacker'u Burghausen z zespolem FC Koln. Po poczatku sezonu wydawalo sie ze zespol dzisiejszych gosci bedzie w stanie walczyc z najlepszymi. Jednak tak sie nie stalo i dzisiaj sa dopiero na 12. pozycji. Wacker znajduje sie 3 miejsca dalej na 15. pozycji. Ostatnie wyniki tych druzyn pokazuja, ze chyba najlepsza opcja jest under.
5 ostatnich meczy w 'domu' Wacker'u to az 3 remisy 1-1, jedna porazka 0-1 i wysoka wygrana ( 4-1 ) z Offenbach. Tak wiec az 4 z 5 meczy konczyly sie wynikami underowymi. Koln na wyjadach takze nie osiaga dobrych wynikow. Na 8 meczy jedynie 7 goli strzelonych i 11 straconych. W 3 sparingach, ktore niedawno rozegrali na 3 mecze strzelili 2 bramki tracac jedynie 1.
Przy graniu underow napewno jakis wplyw ma pogoda. W Burghausen podobno ma byc kolo -5 stopni, Burghausen posiada takze dosc amatorskie boisko ( W calym miescie mieszka chyba 30.000 ludzi ... ), ktore przy takiej temperaturze moze nie do konca sie nadawac do gry ... Pozdrawiam i powodzenia ...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|