Zgodnie z informacjami podawany przez "Przegląd Sportowy" Ekstraklasa SA podpisała umowy ze stacjami Canal+ i TVP w zakresie krajowych transmisji telewizyjnych rozgrywek w sezonach 2019/2020 oraz 2020/2021. Dzięki nowej, innowacyjnej konstrukcji pakietów mediowych wszystkie 296 meczów w roku będzie transmitowanych na platformie nc+, a jednocześnie TVP pokaże w telewizji otwartej aż 37 meczów – po jednym spotkaniu rozgrywanym w sobotę lub niedzielę w każdej kolejce.
Mati Borek zna sie na pilce czy udaje ze sie zna bo podał ekskluzywne typy na dzis, wiadomo samemu sie nie trafi, wiec pytanie czy on cokolwiek sie zna ?
Gwarantowana wartość kontraktów z nadawcami, obejmująca licencje i koszty produkcji sygnału telewizyjnego, ma osiągnąć rekordowy poziom blisko 250 mln zł na sezon. Tym samym Ekstraklasa z 11. miejsca wskoczy na 8. pozycję w Europie pod względem wartości praw mediowych.
Ale o czym tu dyskutować? Januszownia to Januszownia. Każdy powie, że Ekstraklasa to słaba liga ale nikt nie doceni. W Holandii po nie awansowaniu na tegoroczny mundial powstają tego typu filmy:
a u nas? kto wierzy w wygraną Polski na mundialu 2022? Każdy powie, że patałachy, w kwalach to samo. Komu/czemu ma to służyć?
Szkoda tylko, że niema u nas kto zainwestować aby jak dawniej hegemonię prowadziła Wisła i teraz spokojnie grałaby co roku regularnie w CL. Teraz nie wiem czemu Cupiałowi się nie chce. Albo i piłkarzom? Dobrze, że jakoś Stokowiec układa wszystko piłkarzom do głów, a w 70% piłka nożna to gra głową. Nie potrzebuje Krasiciów, Paixao Marka, czy też innych emerytów którzy grali w Lechii. W Zagłębiu dobrą robotę robił, na Pogoni Siedlce jak grał w 1 lidze Zagłębiem to pierwszy raz widziałem jak bili brawa tej drużynie wówczas gdy zazwyczaj można się dowiedzieć od kibiców, że sędzia mówiąc łagodnie źle prowadzi zawody. A on z jakimś przeciętnym składem (poza Wolskim, on jest najlepszy tam) robi sobie lidera. Tak samo dobry trener w Pogoni kręci wyniki. A w Legii? Nagle zapomnieli jak się gra. Szkoda Lechii, bo potem zbierze frycowe i może nie awansować do LM. Chociaż w przypadku Lecha Poznań jak grał Lewy to z niczego awansowali z fazy grupowej i mogli ograć Udinese. A LM? Nawet takiemu BATE to się często udaje. A u nas to ja nie wiem, czy Ekstraklasa taka przepłacana?
wczoraj sie udalo przetrwac ale dzis głod i nałog wygrał, musiałem cos puscic, padlo na klubowe mistrzostwa swiata i sam nie wiem czemu, ale jestem jakos dziwnie spokojny ze sie uda, no bo tych barmanów z plaz to 11 z mecz.pl by rozgromiła
nie ma co ukrywac jestem zaskoczony, no co zrobic, ale mecz trwa i te 30 minut jest szalenie ciekawe ajeszcze 60 minut, bylo 0-1 bylo 0-2 bylo 1-2 jest 0-2, no cyrk, kiedys w afryce byl mecz 0-4 w 80 i sie skonczyl 4-4
nie ma co ukrywac jestem zaskoczony, no co zrobic, ale mecz trwa i te 30 minut jest szalenie ciekawe ajeszcze 60 minut, bylo 0-1 bylo 0-2 bylo 1-2 jest 0-2, no cyrk, kiedys w afryce byl mecz 0-4 w 80 i sie skonczyl 4-4