Wszyscy już zapadli w sen zimowy chyba
a tu jeszcze jeden,ostatni mecz :
ŁKS Łódź - Wisła KrakówOstanie wyniki Białej Gwiazdy chyba pozwalają wnieś w serca kibiców ŁKS odrobine nadziei.W ŁKS zabraknie Łukasza Madeja co poważnym osłabieniem na prawej flance,na szczęscie do dyspozycji trenera Marka Chojnackiego są narzekający na urazy po meczu z Koroną Robert Kolendowicz,Ensar Arifović i Irek Kowalski.Z tego co czytałem to w krakowskiej Wiśle zabraknie Clebera co będzie dużym osłabieniem lini defensywnej.Kolejnym faktem ma korzyść ŁKS jest to,ze Jakub Błaszczykowski, Radosław Sobolewski oraz Dariusz Dudka po środowej potyczce z Belgami Ci zawodnicy będa troche mnie dysponowanie,oczywiscie tylko spekulacje.ŁKS jeśli chce dzisiaj by jakieś pkt zostały w Łodzi musi przez całe 90 min być skoncentrowany.Zdecydowanie trzeba podkreślić,że mocnym punktem Wiślaków jest bramkarz Dolha.Wszystkie statystyki przemawiają na korzyść Biłej Gwiazdy - pozycja w tabeli,wieksze (co nie znaczy lepsze) nazwiska po stronie Wisły na poszczególnych pozycjach.Ale kto jak kto ale ŁKS potrafił sprawiać niespodzianki z lepszymi zespołami co już nie raz udowadniał.zasięgiem. Wszyscy w Łodzi będą liczyć na powtórkę meczu z Legią Warszawa, czy wyjazdowego pojedynku z GKS Bełchatów.
Pojedynki ŁKS – Wisła Kraków na stadionie przy al. Unii 2:
1998/99 (1 liga) Łódzki KS – Wisła Kraków 0:3 (Niżnik nie strzelił karnego)
1999/00 (1 liga) Łódzki KS – Wisła Kraków 0:2
2001/02 (PP) Łódzki KS – Wisła Kraków 2:2
Mój typ:
NO BET a jeśli miałbym coś typować to:
ŁKS Łódź - Wisła Kraków ... 1x ... 1.50
ŁKS Łódź - Wisła Kraków ... X ... 3.20
ŁKS Łódź - Wisła Kraków ... 1:1 ... 8.00