Co jest faktem?
Twoje doświadczenie z 4 firm?
Czy ci znajomi w Silesi przed atakiem terorystycznym opowiadali?
Podałem dane z ponad setki firm z którymi mam do czynienia, setki, a ty opierasz swoją opinię na podstawie czego? 4 firm z którymi miałeś do czynienia.
Wyjaśnię, jest cośtakiego jak wiarygodność płatnicza, może słyszałeś kiedyś o czymś takim, a ta jest częścią szerszej oceny firmy.
Firmy mogą wyzyskiwać w różny sposób, mogą wyzyskiwać pracowników, kontrahentów nie płacąc lub płacąc nieterminowo.
Mój przykład mówi o tym, że akurat firmy niemieckie płacą terminowo i dla mnie jest to bardzo ważny parametr bo dla większości z nas płynność jest ważnym elementem czy to działalności czy choćby zarządzania domowym budżetem.
To jest dość proste, być może moje dane są oparte na małej próbie ale w takim razie powiedzieć o twoich danych?
ja wczoraj pisałem o tym, że najgorzej pracuje się w niemieckich firmach i tam są najczęściej najniższe płace.
gebels traktuje polaczka najgorzej i
to nie są tylko moje subiektywne wnioski.
twoje dane świadczą, że gebels płaci na czas ale kurwa ile płaci i jak traktuje pracowników to o tym te dane nie mówią.
chyba to nie jest aż tak skomplikowane dla takiego megamózgu jak ty
No właśnie, subiektywne, a gdyby były obiektywne to miałbyś jakiekolwiek dane na poparcie tej tezy. A nie masz i to jest jedyny fakt z twoich wypowiedzi.
Niemieckie firmy w skali kraju płacą zdecydowanie lepiej niż wynosi średnia.
W Wielkopolsce, dolnośląskim, niemieckie firmy są poszukiwanym pracodawcą bo przyzwoicie płacą, oferują dobry socjal, dodatki i bonusy.
Oprócz tego, co akurat dotyczy wszystkich firm, od wielu miesięcy mamy rynek pracownika, a nie pracodawcy.
To oznacza, że pracodawcy muszą podwyższać swoje propozycje finansowe bo tylko tak mogą skusić pracowników których najzwyczajniej w świecie brakuje, w samej budowlance w tej chwili brakuje lekko 150 tys ludzi.
O fachowcach typu elektryk, elektronik czy inny technik nawet nie wspominam, ich na rynku praktycznie nie ma w ogóle.
Ty proponowałeś Kretolowi pracę za 2,5 tys to cię wyśmiał bo miał zdecydowanie więcej.
Rozumiem, że to niemiecka firma?