Trzeba jednak przyznać,że to co udało sie dla PZPN mistrzowsko,to
znakomity "pijar".
Propagandowo to kadrą rozegrali przez te lata super.Ludzie oszaleli.Uwierzyli we wszystko.
Nikt nie chciał widzieć,że sam awans to było szczęscie przy losowaniu,a potem megafartowne mecze w grupie.
PZPN sprzedał tę bankę mydlaną,za wielkie pieniądze.Ludzie kupili.
Nic dodać , nic ująć... tylko dziwi mnie jedno..., ile razy można nabierać sie na ten sam numer....Jak po losowaniu powiedziałem ze nie widzę realnych szans na wyjscie z grupy w gronie znajomych którzy " orientują" sie w piłce to praktycznie zostałem okrzyknięty oszołomem i wiecznym pesymistą..., wykluczony niemalże z grona znajomych...Gdy potwierdziłem to 3 dni przed rozpczeciem mundialu uzasadniając słabymi występami wiekszości grajków na wiosnę w swoich klubach lub brakiem gry powtórnie zareagowali w ten sam sposób co wcześniej.....
Tak jak piszesz PZPN rozegrał te bajkę po mistrzowsku, jeleni złapali na setki tysięcy którym namącili w głowie z iście zegarmistrzowską precyzją....Poszła kasa za reklamy , sprzedały sie gadżety jak bułeczki, a wynik sportowy ył akurat najmniej ważny i z góry wiadomy nawet dla Bonka czy piłkarzy.....