Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5
Opcje tematu
#711156 - 08/11/2006 18:50 Re: Mundurki !
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Quote:

Popatrz - ja jestem dobrych kilka lat młodszy, a w pierwszych klasach podstawówki też łaziłem w mundurku

Jestem mlodszy od Ciebie pare dni bodajze i ja nie chodzilem, mialem tylko herb(tarcze) szkoły

Do góry
Bonus: Unibet
#711157 - 08/11/2006 21:41 Re: Mundurki !
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
co szkoła to obyczaj

kiedyś też pamiętam w pierwszych klasach podstawówki, że zawsze przy okazji jakichś apelów/uroczystych spędów na sali gimnastycznej z głośników leciał hymn narodowy. Wszyscy wstawali i jeśli nie śpiewali, to przynajmniej stali na baczność.
W późniejszych latach podstawówki czy też w liceum nigdy się z tym już nie spotkałem.

Umiłowanie do hymnu pozostało mi do dziś (pewnie także dzięki temu)- znam zarówno wersję aktualną jak i oryginalną. A jak czytam o różnych badaniach/sondażach, to okazuje się, że większość młodych ludzi nie zna więcej niż jednej zwrotki. A niektórzy to wogóle.

Do góry
#711158 - 08/11/2006 22:04 Re: Mundurki !
codi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2005
Cholera, musze pisac przez przypadek posta jeszcze raz :/

Chodze obecnie do II klasy liceum. Mundurkom i wczesniejszym pomyslom Giertycha mowie zdecydowane nie. Jak dla mnie obowiazek noszenia mundurkow, to zatracenie indywidualnosci czlowieka, straszna jest dla mnie sytuacja, w ktorej kazdy wygladalby tak samo. Moim zdaniem kazdy powinien miec prawo decydowania o tym jak chce wygladac. Osobiscie zle bym sie czul w mundurku, nie mowiac nawet o garniakach, ktorych nie cierpie (choc oczywiscie jak trzeba to zaloze), wole szerokie spodnie i luzna bluze Tylko stresowalaby mnie mysl, ze wygladam jak idiota. Po to nie poszedlem do salezjanek, zeby moc decydowac o swoim ubiorze Piszecie tu o wytapetowanych nastkach w miniowach. Jak dla mnie to jak taka lala sie ubiera zalezy od jej poczucia smaku. A jak bedzie chciala paradowac w miniowie, to zrobi to po lekcjach i liczba gwaltow sie nie zmniejszy :P Moja dyrektorka jest za mundurkami, ale mam nadzieje, ze nie wprowadzi w zycie tego idiotycznego pomyslu, a jesli tak to z pewnoscia nasze grono uczniowskie postara sie odpowiednio temu sprzeciwic Osobiscie nie zaloze mundurka bez naszywki "Giertych to kretyn"

Jesli chodzi o wczesniejsze pomysly Romana, to to co zrobil z maturami to skandal. Co do amnestii, to zamiast pomoc tym co nie zdali, tylko zepsul im zycie. Ja czulbym sie zle, wiedzac, ze maturke mam zdana nie dzieki wlasnej wiedzy i widzial wzrok pracodawcy starajac sie o prace.

Co do monitoringu, to nie wiadomo czy to w znaczny sposob pomoze. Wiadomo natomiast, ze koszty beda spore. Ukrytych kamerek chyba zamontowac nie moga, a czy normalne zwieksza bezpieczenstwo itp.? Ciezka kwestia i zastanowilbym sie czy nie lepiej czesc tej kasy wydac chocby na nauke pierwszej pomocy w szkolach.

Jak dla mnie Giertych, to nie owijajac w bawelne- frajer. Promowanie swojej partii, bo nie przekracza aktualnie progu wyborczego, na tragedii ludzkiej (Gdansk) jest wystarczajacym powodem, zeby nie miec dla kolesia szacunku. Romek nie nadaje sie na "nowoczesnego" ministra edukacji. Juz widze jego wizje kanonu lektur szkolnych :/ Zreszta jaka on moze miec wizje skoro pewnie wychowal sie na gownach Konopnickiej itd.

Do góry
#711159 - 09/11/2006 00:29 Re: Mundurki !
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Quote:

Nauczyciel ma nauczyc, a rodzice sa od tego, zeby wychowywac.

A co zrobić jeśli rodzice nie wychowują swoich dzieci?
Może pozbawić ich praw rodzicielskich? Ale wtedy zabrakłoby miejsca w domach dziecka.

Do góry
Strona 5 z 5 < 1 2 3 4 5

Moderator:  Biszop, rafal08