Powinna być powtórka, podwójne uderzenie, najpierw prawa i strzał lewą
żadna powtórka, wolny dla Arsenalu
Nie jestem pewien Akhu
"1. Musi on kopnąć piłkę do przodu, aby była w grze (co ciekawe nie musi strzelać na bramkę, ma tylko zagrać do przodu, więc może ją lekko zgrać do boku i w przód, np. w miejsce gdzie wbiegnie jego kolega i odda strzał. Osobiście widziałem tak zdobytą bramkę na meczu towarzyskim).
2. Nie może zagrać piłki po raz drugi, zanim nie dotknie jej inny zawodnik.
Dodatkowo, od niedawna jest jeszcze jeden zapis, który pozwala strzelcowi wykonywać zwody taktyczne w celu dezorientowania bramkarza w trakcie dobiegania do piłki, ale po dobiegnięciu do niej już nie. Innymi słowy przepisy pozwalają wykonawcy w trakcie rozbiegu zwalniać, przyspieszać, skakać na boki czy w górę, ale po dobiegnięciu do piłki może on już tylko ją kopnąć. Jeżeli po zatrzymaniu się przed piłką zrobi zamach nogą, którą potem wstrzyma, aby położyć bramkarza i chwilę później kopnie piłkę obok leżącego bramkarza do bramki to sędzia nie tylko ma obowiązek nie uznać gola, ale też ukarać strzelca żółtą kartką za niesportowe zachowanie.
Jeżeli po wykonaniu niedozwolonych zwodów strzelec nie trafi do bramki sędzia zarządzi rzut wolny pośredni dla drużyny broniącej, na zasadzie korzyści - absurdem by było powtarzanie rzutu karnego, czyli dawanie drugiej szansy, drużynie łamiącej przepisy. Analogicznie sędzia powinien postępować w przypadkach, kiedy po jego sygnale gwizdkiem bramkarz opuści linię bramkową zanim piłka zostanie kopnięta czy któryś z zawodników przed strzałem wbiegnie w pole karne, lub zbliży się na odległość mniejszą niż 11 m od linii bramkowej lub 9,15 m od punktu karnego, czyli wejdzie do łuku pola karnego. Innymi słowy jeśli zawinili wykonawcy rzutu karnego i pada bramka – rzut powtarza się, a jeśli nie pada gol – zarządza się rzut wolny pośredni dla obrońców. Jeśli zawinił bramkarz lub jeden z jego współpartnerów i pada gol – sędzia uznaje gola (korzyść dla poszkodowanych), a jeśli gol nie pada to rzut powinno się powtórzyć. Jeżeli zawinią obie drużyny np. wbiegną przed zagraniem w pole karne – karny zawsze należy powtórzyć."
Zawinił strzelający (podwójne uderzenie), padł gol, czyli powtórka, gdyby gol nie padł, rzut wolny dla Arsenalu.
Ale teraz to już po herbacie