Polski skoczek narciarski Jan Ziobro zdecydował się na zawieszenie sportowej kariery. Zaskakujące i niezwykle mocne powody swojej decyzji podał w wideo zamieszczonym w serwisie społecznościowym.
Jan Ziobro zdecydował się na zawieszenie sportowej kariery. Skoczek w zeszłym sezonie zdobył nawet 122 punkty w Pucharze Świata.
- Podjąłem decyzję o zawieszeniu kariery. To nie jest tak, że nie chcę skakać, ale kontynuacja kariery nie ma sensu, gdyż wielu ludzi z otoczenia chce mnie zniszczyć jako zawodnika. Jest szereg decyzji, które są skandaliczne. Kłody są mi rzucane pod nogi od dłuższego czasu. Na każdym kroku jestem pomijany, poniżany, więc sytuacja wygląda beznadziejnie. - mówił zrozpaczony skoczek na Facebooku.
Jan Ziobro pokusił się nawet o podanie przykładu z ostatnich dni. - Ostatnim zdarzeniem, które mi to uświadomiło, był wybór ekipy na zawody Pucharu Kontynentalnego w Titisee-Neustadt. Skakaliśmy razem na skoczni w Zakopanem, uzyskiwałem odległości w okolicach 122-126 metrów. Andrzej Stękała (Andrzej, to nie do Ciebie, nie odbierz tego źle) skakał w granicach 105-110 metrów. Ja jednak nie dostałem powołania - mówił Jan Ziobro
- W środku wygląda to inaczej. Są równi i równiejsi. Jest to sytuacja skandaliczna. Zupełnie nie do zaakceptowania. Zawieszenie kariery jest najbardziej rozsądne. Na chwilę obecną żegnam się ze skokami narciarskimi - dodał skoczek.