Opcje tematu
#698721 - 26/10/2006 08:32 Championship (27-29.X)
Feel-Tsu Offline
veteran

Meldunek: 04/08/2006
witam!
przed nami kolejna seria spotkan w drugiej klasie rozgrywkowej na Wyspach. serdecznie zapraszam do jak najzywszej dyskusji, wymieniania pogladow oraz umieszczania tu waznych informacji, ktore moga miec dla nas znaczenie w kontekscie typowania. potem pozostanie zyczyc juz tylko powodzenia:)

Zestaw par:

Friday, 27 October 2006
Burnley v Preston

Saturday, 28 October 2006
Barnsley v Coventry
Birmingham v West Brom
Cardiff v Derby
Colchester v Southampton
Crystal Palace v Plymouth
Hull v Sunderland
Leeds v Southend
QPR v Leicester
Stoke v Norwich
Wolverhampton v Sheff Wed

Sunday, 29 October 2006
Ipswich v Luton

z pewnoscia z checia przydadza sie takze wszelkie statystyki dotyczace tej kolejki
pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#698722 - 26/10/2006 09:01 Re: Championship (27-29.X)
Feel-Tsu Offline
veteran

dobra to zaczynamy!
na pierwszy rzut oka kolejka znow wyglada arcyciekawie, zreszta tak jak zawsze. ale to dla nas dobrze bo kursy jak zwykle interesujace, nic tylko brac. aha nauczylem sie tylko jednego o tej lidze (znaczy sie moze nauczylem sie wiecej), ale jedna rzecz jest wazna. gdy probuje analizowac spotkania 2 ligi angielskiej NIE patrze na kursy. proste! gram przeciez na mecze, a nie jakies liczby ktore wystawili bukmacherzy. sprawa oczywista. nie moze byc przeciez tak, ze ktos ma mi narzucac co mam grac. na tym polega filozofia tej ligi, jesli cos Ci sie podoba, jesli uwazasz ze moze to wejsc i jest podparte odpowiednimi informacjami to ma to wielka szanse wejsc. tez proste!

zawsze staram sie szukac jakiejs jednej prostej chocby informacji, ktora dla mnie moze stanowic najwazniejsza sprawe przy typowaniu.

i juz chyba takie cos dojrzalem. podam tylko dwa nazwiska - Dennis Wise i Gus Poyet. jeszcze nie tak dawno obaj probowali robic kariere ni to trenerska ni zawodnicza w Swindon, a teraz juz sa na Elland Road. wladze klubu oglosili przyjscie obu panow w tym tygodniu. Wise i Poyet (dwaj koledzy z Chelsea) stana teraz przed niezwykle trudnym zadaniem. sami nazywaja to niezwyklym wyzwaniem, ktoremu beda musieli sprostac. kto wie czy nie walcza teraz o niesmiertelnosc,slawe i wspanialy poczatek trenerskiej kariery. wiem ze to moze i bunczuczne slowa, ale taka jest prawda. dobrze o tym wiemy, iz nowy trener wyzwala w zawodnikach dodatkowe emocje, sile i charyzme. trzeba sie przeciez pokazac Dennisowi. a okazja ku temu jest wrecz wyborna. Leeds ma bowiem szanse na poprawienie swojego dotychczasowego dorobku (3-1-9 - 10 punktow) w konfrontacji z zespolem ktory podobnie jak Leeds znajduje sie w strefie spadkowej. reasumujac - rywal ma tyle samo punktow, te same niestety dolne rejony tabeli, Southend to tylko beniaminek i teraz moze i najwazniejsze Leeds zagralo z Southend juz 3 dni temu w Carling Cup. nie wiem czemu ale czesto w takich sytuacjach lubie grac "odwrotki".
co ciekawe wtorkowe spotkanie bylo pierwszym historycznym meczem obu zespolow. tak wiec no historia niezbyt dobrze rozpoczela sie dla ekipy z Elland Road. w sobote okazja do zmiany kart historii.

w tym sezonie Leeds nie gra u siebie za dobrze - tylko 2 zwyciestwa z chimerycznymi ekipami Norwich oraz Birmingham, z ktorymi to teroretycznie Leeds mialo nawet walczyc o awans do Premiership. Southend z kolei na wyjazdach ani razu nie zdobyl kompletu punktow, a w 6 spotkaniach zdobyl zaledwie 2 gole.najlepszym napastnikiem gosci jest Eastwood, ktory zima prawdopodobnie opusci ekipe Steve'a Tilsona. w kolejce po niego stoi bowiem kilku menadzerow. w pucharowym spotkaniu z Leeds Eastwood nie gral (chyba jakis wirus), a w ataku gosci zagral Hooper oraz Paynter. Skutecznoscia blysnal ten pierwszy ktory dwukrotnie pokonal Warnera. nie wydaje mi sie, aby po raz kolejny ten napastnik dokonal tej sztuki w starciu w sobote. tak wiec przy braku Eastwooda oraz braku regularnosci ze strony Hoopera linie ataku Southend mamy zalatwiona.
po stronie gospodarzy mamy natomiast Iana Moore'a i Davida Healy'ego - Wise raczej nie bedzie jeszcze eksperymentowal ze skladem i wystawi podobny do spotkania pucharowego. tym razem Healy (reprezentant Irlandii polnocnej) powinien pokusic sie o strzelenie chocby jednego gola. dla mnie wystarczy jesli bedzie to zwycieski.

LEEDS - Southend 1 @1.9

Do góry
#698723 - 27/10/2006 08:20 Re: Championship (27-29.X)
Feel-Tsu Offline
veteran

Burnley - Preston

dzis na Turf Moor niezwykle ciekawe spotkanie. derby Lancashire czy tam jakiejs innej ziemi Albionu.malo tego dobra dyspozycja obu ekip w dotychczasowych meczach sprawila, iz starcie tych zespolow smialo mozna okreslic jednym z meczow kolejki (wciaz numerem 1 pozostaje dla mnie mecz Brum - WBA).
Gospodarze, podopieczni Steve'a Cotterila, przystepuja do tego meczu po dwoch bezbramkowych remisach z rzedu. najpierw na wlasnym boisku zremisowali z Hull, ale goscie wowczas praktycznie ani razu nie zagrozili bramce Jensena, a nastepnie przywiezli jeden punkt z trudnego terenu w Plymouth.zawodnicy Preston z kolei jak dotad tylko raz schodzili z boiska pokonani. mialo to miejsce na poczatku rozgrywek kiedy ulegli ekipie Norwich. Burnley natomiast w spotkaniu z Kanarkami zaprezentowali sie wrecz znakomicie. blyszczeli skutecznoscia i rozgromili Norwich na ich boisku az 4-1, pokonujac jednoczesnie takze menadzera Norwich Nigela Worthigtona, ktory po tamtym spotkaniu stracil posade.
co ciekawe oba zespoly maja w tej chwili identyczny bilans bramkowy 20-12.
warto wiec w tym miejscu zauwazyc kto prawdopodobnie nie zagra dzis w zespole Prestonu. otoz na pewno za 5. zolta kartke nie pojawi sie na nim gwiazda Prestonu i reprezentacji Anglii U-21 David Nugent. jak dla mnie najlepszy zawodnik tej ekipy (3 gole), ktorego zadaniem jest nie tylko strzelanie goli, ale rowniez dogrywanie pilek a czasem walka w srodku pola o odzyskanie pilek. Simpson ma wiec spory problem kogo wystawic w ataku na to spotkanie. bowiem nie tylko Nugent nie zagra w tym spotkaniu. rowniez pod znakiem zapytania stoi wystep Danny'ego Dichio (3gole)oraz Patrika Agyemanga (4 gole).ten pierwszy w ostatnim spotkaniu z Hullem (2-0) zdobyl oba gole dla ekipy Paula Simpsona. brak tych 3 zawodnikow moze sprawic, iz Preston zostanie praktycznie bez zadnego napastnika.co prawda sa jeszcze w zespole bramkostrzelni Pugh oraz Whaley, ale te problemy moga sprawic, iz Simspon bedzie musial niezle przemeblowac zespol. a zwyczajnie moze mu zabraknac do tego "mebli"...:)

z kolei w Burnley nie znalazlem jakis znaczacych oslabien czy absencji. wciaz uwazam, iz kluczem do sukcesu Burnley w tym sezonie (4 miejsce obecnie) jest mimo wszystko dluga i dosc wyrownana kadra zawodnikow. praktycznie nie ma w tym zespole gwiazd, choc juz po kilku wystepach widac ze czesc pilkarzy zasluguje na miano dobrych pilkarzy. solidnymi mozna nazwac oba transfery na plus przed sezonem. przyjscie Andyego Graya oraz Alana Mahona wprowadzilo troche spokoju do drugiej linii. bardzo waznym faktem jest rowniez to, iz formacja defensywna gra w kolejnych spotkaniach w praktycznie niezmienionym zestawieniu a wiec Jensen - Sinclair, Duff, Harley - ostatnio role czwartego pelnili Foster oraz Mcgreal. dzis jednak do skladu powroci Thomas , tak wiec nie bedzie stanowic to zadnego problemu dla Burnley.natomiast z przodu poczynania pary Gray- Mahon moga wspomoc Jones czy O'Connor.

i teraz troche statystyki - w ostatnich 6 spotkaniach na Turf Moor 4-krotnie lepsi byli gospodarze, raz zanotowalismy remis, a ostatnie starcie tych druzyn zakonczylo sie zwyciestwem Prestonu.
dzis spodziewam sie jednak zwyciestwa gospodarzy. mam nadzieje ze informacje o absencjach napastnikow gosci beda potwierdzone.

BURNLEY - Preston 1 @2.35

Do góry
#698724 - 28/10/2006 08:47 Re: Championship (27-29.X)
jamar Offline
stranger

Meldunek: 28/10/2006
Spotkanie angielskiej Leaque Championship. Leeds United spotka sie dzis na własnym terenie z Southend United. Obie ekipy w tym sezonie mocną rozczarowują , Leeds zajmuje obecnie przedostatnie miejsce w tabeli , a Southend jest tylko oczko wyżej. We wtorek w ramach pucharu Carling Cup obie drużyny rozegrały spotkanie na stadionie Leeds. Nieoczekiwanie z tamtej potyczki górą wyszli piłkarze gości, pokonując Leeds 3-1.Mimo tego to gospodarze są dziś faworytem bukmacherów. Southend w lidze na wyjazdach spisuje sie fatalnie , 0-2-4 w dodatku tylko dwie strzelone bramki przy 10 straconych. Historia zna wiele przypadków kiedy to jedna drużyna przegrywa spotkanie pucharu ligi na kilka dni przed spotkaniem ligowym z tym samym rywalem, by później pewnie pokonać przeciwnika. Oczywiście nie sugeruje tutaj że obie drużyny ,,umowiły się'' aczkolwiek tego nie wykluczam. Mysle, ze Leeds zwyczajnie odpuściło rozgrywki Carling Cup i skupi sie teraz tylko na dobrej grze w lidze. Jest to bardzo ważne spotkanie tzw. ,,mecz o 6 pkt'' i uważam, ze gospodarze dadzą z siebie wszytsko i pewnie pokonają beniaminka z Southend.

Leeds - Southend 1 2.00

Do góry
#698725 - 28/10/2006 16:14 Re: Championship (27-29.X)
Feel-Tsu Offline
veteran

no widze ze pieknie mi poszlo 2/2 tutaj. moze uwierzycie lub nie, ale gralem oprocz tego jeszcze inne spotkania z Championship i sie nie zawiodlem rowniez. nie sa to zadne przechwalki. mowie serio. kto chce niech wierzy. bede kontynuowal tu swoje typy na forum. nastepna kolejka juz we wtorek bodajze. tak wiec cos wrzuce.

a teraz sorki ale nie mam dobrego humoru, bo jestem glupi i dorzucilem sobie Hearts bo sobie wyczytalem, ze jak nie wygraja to ich trener sprzeda i teraz im bardzo dobrze. niech ich sprzedaje gdzie chce. ale niech oddadza mi moja kase.

aha sorki ale naprawde nie mam ochoty na dluzsze pisanie, ale na jutro ja gram

Ipswich - Luton 1
i polacze to sobie z West Hamem.

jak ktos mi teraz zarzuci, ze dlaczego? abo ostatnio Ipswich prowadzil 2-0 a przegral 2-3. a na wyjezdzie ogral w derbowym pojedynku Southend. Luton z kolei ma problemy w linii pomocy i dlatego Sylvain Legwinsky zalatwi Luton. dziekuje ja gram Ipswich. wiecej pozniej, ale to juz na nastepna kolejke!!

aha i jeszcze jedno, prosze forumowiczow o pisanie komentarzy, a nie tylko samo czytanie...
bo ja tez chce wymienic sie swoimi typami z kims a nie tylko zeby ktos przeczytal. a moze by tak ktos z Was powiedzial do mnie, zebym czegos nie ruszal albo cos jest ok.na tym podobno polega forum!!!

do dyskusji, a nie tylko czytania...sorki ze sie unioslem, ale po pierwsze Heartsi mnie naprawde zdolowali, a po drugie chce zeby to forum cos sie ruszylo. niech kazdy zaproponuje chocby jedno spotkanie z kolejki. niech zajmie sie jednym meczem i jak bedziemy mieli 10 osob to bedziemy mieli opracowane wszystkie mecze. proste???
kazdy z Was chce ogrywac buki i czerpac korzysci, ale zrobmy to razem to bedzie to naprawde latwiej, lepiej i przyjemniej!!!

jesli do kogos w ogole to trafilo niech tez to skomentuje!!!

dobra to tak dla przypomnienia zeby bylo ze w temacie jutro IPSWICH

pozdrawiam

Do góry
#698726 - 29/10/2006 20:37 Re: Championship (27-29.X)
jinx Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Quote:

aha i jeszcze jedno, prosze forumowiczow o pisanie komentarzy, a nie tylko samo czytanie...
bo ja tez chce wymienic sie swoimi typami z kims a nie tylko zeby ktos przeczytal. a moze by tak ktos z Was powiedzial do mnie, zebym czegos nie ruszal albo cos jest ok.na tym podobno polega forum!!!

do dyskusji, a nie tylko czytania...

Widzę, że cierpisz na ten sam syndrom co ja przez ostatnie dwa lata. Championship jeszcze jakoś szło, gorzej było z One&Two, gdzie zakładałem tematy, pisałem swe analizy i to było wszystko, zero odzewu.

Ja na razie odpuszczam forum. Czas przeznaczony do pisania analiz pożytkuję w inny sposób, ale angielskich lig nie odpuszczam.

Pozdrawiam

Do góry
#698727 - 29/10/2006 22:11 Re: Championship (27-29.X)
Feel-Tsu Offline
veteran

hejka jinx ja chyba zrobie to samo, typowac moge sobie dla siebie, a jak mi idzie to w tym zostane. wolny czas spedze inaczej. moze za jakis czas znow ktos sie pojawi?? i tak wkoło Macieju.

a potem tylko slychac komentarze, ze forum schodzi na psy........oj szkoda gadac

pozdrawiam jinx

Do góry
#698728 - 31/10/2006 15:39 Re: Championship (27-29.X)
Feel-Tsu Offline
veteran

czemu dzis tak cicho?? nikt nic nie gra? przeciez dzis tyle fajnych meczy, pewniakow...a kursy az sie prosza. ja zagralem kilka ciekawych typkow, a Wy?

niech forum zyje

Do góry
#698729 - 01/11/2006 08:20 Re: Championship (27-29.X)
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
VS.

Derby County - Barnsley @ 1.70

W 15. kolejce Angielskiej Championship dojdzie do spotkania pomiedzy Derby a Barnsley. Derby do tej pory prezentuje sie przecietnie zajmujac miejsce w srodku tabeli. Napewno za dobra forma Derby przemawia ostatni remis na wyjezdzie z liderem z Cardiff. Natomiast Barnsley gra fatalnie , z seria w lidze 6 meczow bez zwyciestwa. Tak wiec wszystko przemiawia za druzyna Derby.

Moj typ:
Derby County @ 1.70

Stawka: 10/10

Pozdrawiam,

Kerogh

Edited by Bzyku (01/11/2006 11:49)

Do góry
#698730 - 01/11/2006 11:56 Re: Championship (27-29.X)
Feel-Tsu Offline
veteran

no tak zgadzam sie z Toba Kerogh - Swieci tez dzis ograja u siebie Wilki.
a Derby ze wygra to nie jest wazne tylko to, ze zremisowali ostatnio z Cardiff. wowczas Walijczycy nie wykorzystali kilku dogodnych sytuacji zwlaszcza Chopra. dzis Derby powinno ograc u siebie beniaminka z Barmsley,ktory powoli zmierza na wlasciwy szlak jakim jest spadek. ostatnio mial problemy z bramkarzami i jesli sie to utrzyma to Lupoli (napastnik Derby) cos strzeli.

Derby i Saints 2 razy win gospodarzy

pozdro

Do góry
#698731 - 01/11/2006 13:50 Re: Championship (27-29.X)
jinx Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2003
Jako że już kontynuowana jest dyskusja na temat Championship tutaj (w temacie jest inna data), to wrzucę tu swoje wypociny, choć specjalnie założyłem jeden temat dla Championship http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=2850138&an=0&page=0#2850138

środa 1 listopada godz.20:45
SOUTHAMPTON - WOLVERHAMPTON

bilans na boisku gospodarzy: 17-5-5 59:33

Southampton poniósł ostatnią porażkę z Wilkami u siebie 7 kwietnia 1980 roku (0:3). od tego czasu 5-2-0

w tabeli:
13. Southampton 14 5-4-5 18:17 19 pkt
7. Wolverhampton 14 7-2-5 12:15 23 pkt

So'ton dom: 6m 3-2-1 6:3
Wolves wyj: 6m 2-1-3 3:9

ostatnie mecze (w nawiasie pozycja drużyny w tabeli, potem kolejno po wyniku strzały (celne), % posiadania piłki):
14.10 Leicester(19) - So'ton(6) 3-2(1-1) 6(3)-9(4) 51-49
17.10 Cardiff(1) - So'ton(10) 1-0(0-0) 15(8)-8(5) 62-38
21.10 So'ton(12) - Stoke(15) 1-0(0-0) 19(8)-14(6) 56-44
24.10 Notts County(IV 5) - So'ton(9) 2-0(2-0) 10(6)-20(11) 41-59 League Cup
28.10 Colchester(14) - So'ton(9) 2-0(1-0) 9(6)-11(7) 45-55

30.09 Cardiff(1) - Wolves(6) 4-0(1-0) 11(6)-8(4) 55-45
14.10 Wolves(9) - Colchester(13) 1-0(0-0) 17(6)-8(2) 56-44
17.10 Wolves(6) - Coventry(11) 1-0(1-0) 10(4)-8(3) 49-51
22.10 WBA(3) - Wolves(4) 3-0(2-0) 6(4)-7(4) 50-50
28.10 Wolves(6) - Sheff Wed(20) 2-2(1-1) 15(6)-11(7)

i jeszcze kilka statów pomocnych do typowania:
pierwsza połowa:
So'ton 3-6-5 5:7
Wolves 4-5-5 6:8
strzelali pierwsi:
So'ton 7x
Wolves 9x
tracili pierwsi:
So'ton 6x
Wolves 5x
czyste konto:
So'ton 5x
Wolves 7x
bez gola:
So'ton 3x
Wolves 4x
under/over
So'ton 8-6 (dom 5-1 wyj 3-5)
Wolves 10-4 (dom 6-2 wyj 4-2)

Niepewny jest udział następujących graczy
So'ton Rasiak 15-8, Viafara 15-1, Prutton (jeszcze nie grał), Belmadi 5(1)-1, Powell (jeszcze nie grał)
Wolves Davies 2(8)-0, Gyepes (jeszcze nie grał)

Zwycięstwa gospodarzy wcale nie był bym pewien. Mają ekipę na awans, lecz zawodzą (dziwne, że Burley jest jeszcze na stanowisku), poza tym dochodzą dzisiejsze możliwe absencje (choć Rasiak gola nie strzelił od 6 meczy, lecz mniej więcej od tego momentu trwa kryzys Świętych). Ale gospodarze mają szeroki i chyba mocny skład, więc ubytki nie powinny być odczuwalne.

Wilki zaś grają lepiej niż w zeszłym sezonie. Nowy menago pościągał swoich ludzi i układa jakoś te klocki. Goście będą dziś zmotywowani ostatnimi dwoma wysokimi wyjazdowymi porażkami, a w ostatnich trzech wyjazdowych meczach ponieśli 3 porażki nie strzelając w nich gola (w pozostałych wyjazdowych meczach zdobywali co najwyżej jednego gola).

Ja zagram chyba bezpieczniejszego undera, choć kursy marne.

Do góry
#698732 - 02/11/2006 05:35 Re: Championship (27-29.X)
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Derby 2-1 Barnsley

--

Do góry
#698733 - 02/11/2006 07:30 Re: Championship (27-29.X)
Feel-Tsu Offline
veteran

gratuluje Kerogh:)
ja rowniez 2 razy trafiony typ. kurcze nie wiem co sie ze mna dzieje, ale juz nie pamietam kiedy nie trafilem jakiegos meczu z Championship. ostatnio caly czas komplet , 100 procent, moze sobie temat na private picks o tym zaloze, no chyba tak zrobie.

pamietajcie ze ta liga to prawdziwa kopalnia dobrych kursow, i moim zdaniem na przekor wiekszosci - przy dobrych informacjach potwierdzonych i w miare pewnych wynikow:)

pozdrawiam

Do góry
#698734 - 04/11/2006 09:21 Re: Championship (27-29.X)
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Ja znowu tylko jedna propoycje na ta kolejke podam, mam nadzieje ze trafna ...

Preston - Luton 1 @ 1.65

Preston zmierzy sie dzisiaj z druzyna Lutonu. Preston jest aktualnie wysoko w tabeli bo az na 2 miejscu. Luton troche nizej na 11 miejscu. Jednak ta tabela nie mozna sie do konca sugerowac. Po tym co widzialem z meczu Ipswich - Luton to moj typ jest zdecydowanie na Preston w dzisiejszym meczu. Ipswich osmieszalo obrone Lutonu i caly czas strzelalo a ich bramke. Szkoda ze mecz zakonczyl sie wynikiem tylko 5-0 poniewaz Ipswich mialo duzo szans na gola, jeden strzal trafil w slupek i jeden w poprzeczke. Tak wiec dzisiaj zdecydowanie typ na Preston.

Moj typ:

Preston @ 1.65

Pozdrawiam,

Kerogh

Do góry
#698735 - 04/11/2006 18:48 Re: Championship (27-29.X)
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Na szczescie to mi wchodzi ...

Preston - Luton ( 1 ) 3-0

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop