– Jestem pewien na 200%, że Neymar zostanie. Czytałem we francuskiej prasie informacje, które dementują jakiekolwiek pogłoski o rzekomej ofercie PSG. Utrzymujemy z tym klubem zupełnie normalne relacje. Są one takie jak zawsze, nic się w tej kwestii nie zmieniło – powiedział Wiceprezydent ds. sportowych Barcelony, Jordi Mestre.
– Jestem spokojny. Wszyscy jesteśmy spokojni, wystarczająco już o tym mówiliśmy. Nie da się zapłacić takiej klauzuli bez złamania finansowego fair play. Oczywiście jest to możliwe, jeśli ktoś chce je złamać.
Catalunya Radio – Transfer jest w 95% dopięty. Władze PSG uważają transakcję za praktycznie domkniętą i do uzgodnienia pozostały wyłącznie detale. Barça nie ma zamiaru negocjować kwoty transferu i oczekuje wpłacenia 222 mln euro zawartych w klauzuli odstępnego. Dla PSG to nie problem.
RAC1 – Przedstawiciele Barcelony, którzy polecieli do USA, uważają transfer Neymara za bardzo realną opcję, a rozmowy piłkarza z paryżanami są bardzo zaawansowane. Operacja warta 222 mln euro jest w tym momencie do zrealizowania, także z ekonomicznego punktu widzenia.
Każdy podaje coś innego. Sam Neymar wprowadza też niepotrzebnie zamęt.