#695746 - 27/10/2006 06:11
Re: EUROLIGA 2006/07 - sezon zasadniczy *DELETED*
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Podsumowując pierwszą kolejkę najbardziej zawiódł mnie Żalgiris, albo najbardziej zaskoczył Benetton. Wałka odstawili w Tel Avivie rozwalajac dogrywką kupony na ziemi, a w sieci do handi brakło 1 pkt . Reszta wyników rewelacyjna z pkt. widzenia typera - no tak mi się przynajmniej zdaje - powodzenia na przyszły tydzień
|
Do góry
|
|
|
|
#695747 - 28/10/2006 22:48
|
addict
Meldunek: 02/07/2006
|
Czy są gdzieś kursy na zbliżającą się kolejkę? -- Spadłem z krzesła jak zobaczyłem zakład: Maccabi Tel Aviv - Prokom Trefl Sopot Euroleague 2006/07 most wins (including play off) 25% w zadnym banku nie daja
|
Do góry
|
|
|
|
#695748 - 29/10/2006 21:06
|
member
Meldunek: 29/10/2006
|
Kolejka 2 - 01.11.2006r. Grupa A RheinEnergie - Efes Pilsen Tau Ceramica Vitoria - Dynamo Moskwa Climamio Bologna - Olympiakos Pireus Prokom Trefl Sopot - Le Mans Grupa B Olimpija Ljubljana - Lottomatica Rzym Panathinaikos Ateny - Cibona Zagrzeb Unicaja Malaga - Joventut Badalona Partizan Belgrad - Maccabi Tel Awiw Grupa C Żalgiris Kowno - Eldo Napoli Barcelona - Benetton Treviso Ulker Stambuł - Pau Orthez CSKA Moskwa - Aris Saloniki P.S Kursow jeszczie nigdzie nie ma
|
Do góry
|
|
|
|
#695749 - 31/10/2006 10:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2005
|
Quote:
Czy są gdzieś kursy na zbliżającą się kolejkę?
-- Spadłem z krzesła jak zobaczyłem zakład:
Maccabi Tel Aviv - Prokom Trefl Sopot Euroleague 2006/07 most wins (including play off)
25% w zadnym banku nie daja
gdzie jest takie coś??
|
Do góry
|
|
|
|
#695751 - 31/10/2006 22:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2004
|
Eleganckie mecze widzę Myślę że : 1. Olympiakos dojedzie Climamio 2. Prokom dosunie Le Mans 3. CSKA pociśnie Aris 4. Panathinaikos zgniecie Cibonę Dlatego że : 1. Olympiakos jest zajebiście mocny. Pokazał to mecz z Tau , gdzie Hiszpanie w 4. kwarcie praktycznie nie istnieli. Na każdej pozycji posiada zdecydowaną przewagę nad Climamio. 'Włoskie Rumuny' są w kiepskiej formie i nie widzę najmniejszych szans żeby formę odnaleźli w mega trudnym meczu z Grekami. 2. Typ patriotyczny. Kto mnie zna wie , że nie lubię stawiać przeciw naszym. I zwykle mi się to opłaca. Wiadomo już że Le Mans nie będzie out-siderem tej grupy. Jednak z kim Prokom ma wygrywać jeśli nie z nimi? ad 3 i 4 , nie będę tracił czasu Gram to 9/10 , bo to po prostu trzeba grać
|
Do góry
|
|
|
|
#695752 - 01/11/2006 00:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Aris bez Scalesa + na wyjezdzie = pogrom, handicapy wysokie, CSKA -13 w toto do wziecia ale co wiecej to ciezko powiedziec, to naprawde zadna roznica czy sie wygrywa 15 czy 20 punktami Ulker - Pau, Ulker wydaje sie byc w dobrej formie, w Salonikach polegli ale po walce, ten mecz bezwzglednie juz musza wygrac, na wlasnym parkiecie powinno to byc stosunkowo latwe zadanie. Pau zadna wielka ekipa, zawalczyli z Barca ktora grala naprawde kiepsko a i tak ostatecznei ich pokonala. Nie wierze ogolnie w Ulker, ale w tym meczu czuje ze poradza sobie bez wiekszych klopotow, choć spread 7.5 przy underowym meczu jest moim zdaniem o te 2 punkty przeszacowany. Jedno jest pewne - Pau jakies niespodzianki sprawi, ciekawe tylko kiedy TAU, zespol-petarda, zagra sobie z dynamkiem moskwa, ktore jest strasznie przeceniane. Spready startowaly z 8.5, teraz jest 6.5, tau do wziecia wg mnie, oni u siebie nie takie zespoly odprawiali z kwitkiem. Moze sie myle, ale naprawde, Dynamo to dla mnie zespol przecietny. Papadopoulous moze i jest dobry, ale do zatrzymania, zwlaszcza, ze Tau po popisie w Pireusie wie ze musi wzmocnic deske. Poza tym Hansen dowie sie, dlaczego nie ma dla niego miejsca w taugres. Easy home win Roma chyba wygra ale to mecz downow z pokrakami. Olympiakos powinien pocisnac, co jak co, ale Climamio nie prezentuje na razie nic wielkiego. Mam jednak przed oczami wizje masowo wpadajacych trojek po stronie gospodarzy i nieporadnosci przeciwnikow... Ale to chyba tylko mglisty i bardziej fantastyczny obraz, oly musi tu po prostu pokazac swoj basket i to wystarczy. Co do czwartku, to pozniej. Ktoś wybiera się do Olivii?
|
Do góry
|
|
|
|
#695754 - 01/11/2006 05:16
Re: EUROLIGA 2006/07 - sezon zasadniczy
|
newbie
Meldunek: 18/10/2006
|
Typy ludzi z calej Europy odnosnie Euroligi mozecie znalesc tutaj -> http://forums.interbasket.net/showthread.php?t=2101Group A: Tau Ceramica - Dynamo Moscow 1 (TAU is just better team then Dynamo Moscow) Climamio Bologna - Olympiacos 2 (Olympiacos will get an easy victory) RheinEnergie - Efes Pilsen 2 (Efes Pilsen is the favourite, but here maybe the Germans can surprise, Efes isn't in great shape) Prokom Trefl - Le Mans 1 (Prokrom Trefl is the favourite, probably the most even game) Group B: Union Olimpija - Lottomatica Roma 2 (Olimpija has financial problems and coach stepped down, mission impossible) Panathinaikos - Cibona 1 (PAO the big favourite) Unicaja - DKV Joventut 1 (Unicaja is more experianced team) Partizan - Maccabi Elite 2 (Maccabi is more experianced team, while Partizan can surprise, but I doubt) Group C: Fenerbahce Ulker - Pau-Orthez 1 (Fenerbahce will win it easily) CSKA Moscow - Aris TT Bank 1 (CSKA is just better team, Aris can surprise them this season, but not in Moscow) Winterthur FCB - Benetton 1 (I think Barca is getting into shape, Benetton maybe can surprise) Zalgiris Kaunas - Eldo Napoli 1 (Zalgiris has some advantige compering to Napoli, but Napoli isn't a bad team, they can surprise)
|
Do góry
|
|
|
|
#695755 - 01/11/2006 13:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
MAM MEGA TYP
w SPORTINGBECIE
Cska-Aris kto pierwsze 10 punktow : CSKA 1.40
GORĄCO POLECAM !!! jak to widzicie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#695757 - 01/11/2006 13:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Quote:
MAM MEGA TYP
w SPORTINGBECIE
lepiej se pizdnij, ze M.Utd rozpoczie dzis mecz taka sama pewka ale po kursie 1.8
|
Do góry
|
|
|
|
#695758 - 01/11/2006 14:21
|
Pooh-Bah
Meldunek: 31/08/2002
|
www.basbetball.w.plFenerbahce Ulker - Pau Orthez PAU ML ,PAU Orthez +8.5 Stawianie w takiej proporcji jako faworyta drużynę turecką to według mnie wielkie nieporozumienie.Fenerbahce Ulker to zupełnie nowa druzyna...jak dla mnie zbyt wiekowa by mogła cokolwiek osiągnąć ze sobą,szczególnie na euroligowym gruncie i potyczka z francuskim "teamem" może okazać się dla nich zimnym prysznicem.Odstrasza troche wynik ubiegłorocznej konfrontacji PAU z ówczesnym Ulkerem(55:87 w Stambule) ale w historii euroligowych bojów druzych tureckich i francuskich Ci drudzy nie raz zachowywyali zimną krew nad Bosforem;)...Ligi tych krajów nie dzieli żadna przepaść jezeli chodzi o poziom rozgrywek i dzisiaj bardzo licżę na drużynę gości!
|
Do góry
|
|
|
|
#695759 - 01/11/2006 15:22
|
enthusiast
Meldunek: 22/09/2006
|
Quote:
www.basbetball.w.pl
Fenerbahce Ulker - Pau Orthez PAU ML ,PAU Orthez +8.5 Stawianie w takiej proporcji jako faworyta drużynę turecką to według mnie wielkie nieporozumienie.Fenerbahce Ulker to zupełnie nowa druzyna...jak dla mnie zbyt wiekowa by mogła cokolwiek osiągnąć ze sobą,szczególnie na euroligowym gruncie i potyczka z francuskim "teamem" może okazać się dla nich zimnym prysznicem.Odstrasza troche wynik ubiegłorocznej konfrontacji PAU z ówczesnym Ulkerem(55:87 w Stambule) ale w historii euroligowych bojów druzych tureckich i francuskich Ci drudzy nie raz zachowywyali zimną krew nad Bosforem;)...Ligi tych krajów nie dzieli żadna przepaść jezeli chodzi o poziom rozgrywek i dzisiaj bardzo licżę na drużynę gości!
ja mam jednak odmienne zdanie , jeśli piszesz co Ulker robi w Eurolidze to pomysl co robi tu PAU Orthez ? dla mnie Turcy są o niebo lepszą ekipą niż PAU Orthez , pokazuja to w lidze i pokażą w Eurolidze! Turcy dysponują silnym składem na czele z wielkim SOLOMONEM , któremu nie wyszedł poprzedni mecz ale wiem że zrobi wszystko aby pokazać się swoim kibicom z jak najlepszej strony! (Solomon , Turkcan , Kambala , Kutulay , Mrsic , Clark) - to robi wrażenie! PAU oczywiście tez posiada dobrych zawodników typu Bauer , Greer , Wright , ale porównujac ich do zawodników Ulkeru wypadaja poprostu marnie. Jak dla mnie wszystko przemawia za Ulkerem : przede wszystkim własny parkiet i TURECCY kibice , przewaga pod tablicami (Turkcan , Clark) , doświadczenie (OGROMNE) i to będzie się liczyło w tym meczu. Oczywiście w sporcie wszystko jest możliwe , analiza jedno , mecz drugie ale myślę że Ulker wygra nawet powinien przeskoczyć handi POZDRO
|
Do góry
|
|
|
|
#695760 - 01/11/2006 16:00
|
member
Meldunek: 16/09/2006
|
Quote:
Quote:
MAM MEGA TYP
w SPORTINGBECIE
lepiej se pizdnij, ze M.Utd rozpoczie dzis mecz taka sama pewka ale po kursie 1.8
ROTFLL
|
Do góry
|
|
|
|
#695761 - 01/11/2006 16:37
|
veteran
Meldunek: 25/03/2006
|
Quote:
Eleganckie mecze widzę
Myślę że :
1. Olympiakos dojedzie Climamio 2. Prokom dosunie Le Mans 3. CSKA pociśnie Aris 4. Panathinaikos zgniecie Cibonę
Twoje czasowniki masz bardzo ciekawe szkoda ze tylko dla 4 druzyn
|
Do góry
|
|
|
|
#695763 - 01/11/2006 18:41
|
member
Meldunek: 16/09/2006
|
Quote:
ja dzis zdecydowanie ruszam: Lottomatica Roma 1.45 Ulker 1.30
Roma po porazce w pierwszym meczu dzis powinna gładko wygrac, biorąc pod uwagę problemy finansowe Lublany i liczbę kontuzji
pzdr
roma pierwszy mecz wygrala
|
Do góry
|
|
|
|
|
|