Panie Warren, małe pytanko do Pana. O ile dobrze pamiętam to robisz w handlu, agd/rtv itp. Napisz proszę jak to jest, w przypadku zamówienia przez internet towaru na sklep i odbioru/zapłaty na miejcu. Mam później prawo zwrócić taki towar jeśli nie spełnia mych wymagań?
Ogólnie rzecz biorąc zamawiając/kupując przez internet mam 2 tygodnie na zwrot. Działa tak samo z zamówieniem na sklep?
Pozdrawiam
Każdy sklep ma swój regulamin ale jeśli jest to zamówienie internetowe/telefoniczne to można zwrócić w ciągu 30 dni
ale są wyłączenia
towar który ma kontakt ze skórą np depilatory maszynki
czy oprogramowanie , gry , muzyka jeśli pudełko jest otwarte
a co nabywasz za sprzęt ?
Dzięki za odpowiedź.
Tak właściwie to nie. Ale parę dni temu zamówiłem w Mediaexpert przez internet zamrażarkę siostrze mojej żonki. Przywieźli dzisiaj i okazuje się, że 2 szuflady są popękane/połamane (nie wiem, nie widziałem). Aha, warto wspomnień że dopłaciła do rozszerzonej gwarancji, namówili ją. Dzwoni więc do sklepu z z problemem, a cwaniaczki odsyłają ją na infolinię gwaranta. Dzwoni więc do gwaranta, mówi w czym rzecz, a Ci że połamane szuflady nie podlegają gwarancji
No ale koniec końców stwierdzili, że kurierem doślą dobre szuflady.
Jednym słowem załamka. Stąd było moje pytanie, czy miałbym prawo w takiej sytuacji pierdolnąć tą zamrażarkę z powrotem do nich na sklep, wszakże towar nie spełnia oczekiwań
Tak btw, propsujesz te rozszerzone gwarancje? Osobiście takowych nigdy nie wykupowałem, ale znam ludzi którzy takowe mieli a co się później naszarpali, nakłócili to ich. Nie zawsze z happy end'em.