Ja nie rozumiem, o co tyle krzyku. Hahhaa Zerkam na inne forum i czytam jednego z ,,geniuszy":
Cyt. ,,O Jezu, większych bzdur dawno nie czytałem. Podatek obrotowy pobierany jest w wielu krajach, nie tylko w Polsce. I dobrze Ci pisze edi8 o Niemczech.
Trzeba się cieszyć, że ustawa wchodzi w takim kształcie a nie w innym. Cały rynek zostanie uporządkowany. A jak czytam gdzieniegdzie o rzekomym monopolu państwa, to nóż mi się w kieszeni otwiera To jest chyba do jasnej anielki logiczne, że jak coś ma miejsce na terenie jakiegoś państwa to państwo tym zarządza! Czyli kim jest? Nie monopolistą, a zarządcą tego wszystkiego, który może ustalać prawa na swoim terenie. Nie pasuje to paru bukom? To zmywają się z Polski. Nie pasuje komuś z was? Też się może zmywać. Jest parę krajów w UE, które mają bardzo mało ludności.
Zostaną najwierniejsi Polsce, bo Polska jako Wartość to coś więcej niż wygrane na kuponach, wpływy na konta czy czyjeś pełne kieszenie albo chciwe łapska. Oczywiście można mieć inne zdanie i śpiewać z kibolami na stadionach "J... policję", a do tego mieć gdzieś wszystkie struktury państwowe, a także zatwierdzone przez nie dokumenty jak choćby ustawę hazardową. Jeśli jednak ktoś podchodzi do takich spraw, to znaczy, że ma coś na sumieniu. A teraz pierwsi rzucajcie we mnie kamieniami, jeśli jesteście bez grzechu".