#6895002 - 15/03/2017 16:39
Re: Rynek Finansowy -- prognozy
[Re: burbon]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
jeszcze nie na równi , ale do czasu , ja gram kartą zieloną teraz to czasu przełomu można szybko zostać milionerem : euro zdechnie , już wybory w Holland mogą to przyspieszyć , zakładam jednak ,że tak się nie stanie , ale potem mamy wybory : Francja , Niemcy i przede wszystkim Włochy , zaznaczam Włochy - one nie są w pełni kontrolowane przez żydów , żydzi o ty wiedzą i wywalą edka na 1,2-1,25 przed krachem euro , to gra banków centralnych , oni już teraz grają podtrzymując tą sztuczną walutę euro na poziomie powyżej 1, dlatego ,żeby nie pogrążyć się z ogółem grających dawców kapitału , stawiam, że wtedy zagrają na 1,20 po wyborach w Niemczech niech naiwni się wówczas ściepają na ich miękkie lądowanie z chwilą upadku euro po wyborach we Włoszech
|
Do góry
|
|
|
|
#6915838 - 10/04/2017 07:39
[Re: Inzaghi78]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
czym to argumentujesz Eldo?
teraz jest wystraczajaco danych, aby mowic za tym ze i dolar spadnie i ze wzrosnie, wiec ciekaw jestem co wplywa na Twoja decyzje.
|
Do góry
|
|
|
|
#6940809 - 18/05/2017 20:57
|
Joker
|
Po blisko miesiącu od ostatniego swego wpisu mogę tylko powtórzyć , mimo ostatniej korekty na EDKU , gram w zielone ....zbieram zielone dalej grasz Eldo ??? to teraz jest ten czas...ponad 0,2 PLN w dół od tego posta Cieszę się ,że wygrał Makron , nawet ja nie przypuszczałem ,że kupię sobie tak tanio dolca ,cóż polityka Rulez , teraz twarde fakty : wybory parlamentarne we Francji i podwyżka stóp w Usrakach , wszystko w czerwcu ale to jeszcze nie zabije euro , banki centralne przecież muszą się bezpiecznie ewakuować , sztuczna podbitka na 1,2 max 1,25 będzie wtedy możliwa , jaka więc rada : zbierać przy spadkach , wszyscy na tym wygramy , ci grający w zielonego rzecz jasna POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#6963299 - 21/06/2017 00:10
[Re: ELDORADO]
|
Joker
|
Wybór POjebanej francji , już został wcześniej zakumulowany, ale spodziewałem się więcej po bankach centralnych , nawet podbicia na 1,2 , tym lepiej dla nas brać zielonego póki jeszcze taki tani WIG20 nie przekroczy 2400 , potem czekam na silną korektę i na okazję POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#6963304 - 21/06/2017 01:25
|
Smakosz jedzenia i alko
Meldunek: 09/04/2014
|
Wybór POjebanej francji , już został wcześniej zakumulowany, ale spodziewałem się więcej po bankach centralnych , nawet podbicia na 1,2 , tym lepiej dla nas brać zielonego póki jeszcze taki tani WIG20 nie przekroczy 2400 , potem czekam na silną korektę i na okazję POZDRO ELDO czuwam a co z 20stki brać ??
|
Do góry
|
|
|
|
#6963312 - 21/06/2017 06:02
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
ELDO a jakas argumentacja? Wiele razy pokazales, ze masz racje, ale jak dodajesz wyjasnienie czemu tak bedzie to chyba kazdemu wychodzi na dobre
|
Do góry
|
|
|
|
#6969955 - 05/07/2017 16:14
[Re: Self-Confident]
|
Joker
|
ELDO a jakas argumentacja? Wiele razy pokazales, ze masz racje, ale jak dodajesz wyjasnienie czemu tak bedzie to chyba kazdemu wychodzi na dobre No odpowiem , choć już mnie dawno przestało bawić udzielanie się w internecie , bo i po co ? żebyś jakaś małpa zarobiła na moich zwykle trafnych prognozach ? jak małpa nie zarobi to pluje , a jak zarobi to siedzi cicho i czyta moje posty , zwisa mi to , więc tu z sentymentu ostatni raz , oczywiście skrótowo - Ameryka na 10 letniej maximie , więc należy się głęboka korekta , która pociągnie wtedy ogół rynków - ale kluczem jest i tak edek i ropa : euro to śmieć nie waluta , pisałem o tym od dziesięciolecia , na pochybeł Conradom i innym POjebom , dlaczego ? bo siła nabywcza tej sztucznej waluty jest taka sama w Niemczech jak i w Grecji czy Porugali , jest jeszcze jedno , gruby znaczy EBC skupuje obligacje od francji czy niemiec po zerowej stopie procentowej , skupuje znaczy drukuje euro i drukarki działają tutaj na maxa , w czyich rękach jest EBC ? oczywiście w pisowskich panie Conrad i inne POjeby - mocny dolar nie jest na rękę Trumpowi , ale skoro euro to taki śmieć co wcześniej prosto udowodniłem , to niech ta POjebana UE skupuje tego drogiego dolara - ropa , tu trzymamy ruskich , będą na każde nasze warunki w rozgrywce z Chinami , tak mniej więcej myśli Trump , bo to jego logika Wielkiej Ameryki , którą chce zostawić przyszłym pokoleniom wnioski dla nas : dolar wzrośnie , euro wcześniej czy później upadnie , bo to sztuczna waluta choćby dlatego , kiedy nie wiem , ale stawiam ,że niedługo , nie znam strategii gry banków centralnych one i tylko one są przysłowionymi grubasami , być może podciągną tego śmiecia euro na 1,2-1,25 potem ostatni gasi światło POZDRO ELDO chyba tym razem tutaj już na zawsze
|
Do góry
|
|
|
|
#6969964 - 05/07/2017 16:28
|
Smakosz jedzenia i alko
|
jakoś nie zauważyłem, żeby jakaś małpa tutaj na Ciebie pluła.. a jak uważasz, że małpa zarobiła i siedzi cicho, to faktycznie.. skoro pisałeś, to chyba brałeś pod uwagę to, że ktoś skorzysta - ja tak zrobiłem - na jednym zarobiłem, na drugim tracę..więc co ?? miałem Ci coś odpalić z zarobku, czy jak ?? bo czegoś nie rozumie ?? trzymaj się i powodzenia ps. liczę na tego "zielonego", bo średni zakup mam 2,96
|
Do góry
|
|
|
|
#6969982 - 05/07/2017 16:56
|
Joker
|
jakoś nie zauważyłem, żeby jakaś małpa tutaj na Ciebie pluła.. a jak uważasz, że małpa zarobiła i siedzi cicho, to faktycznie.. skoro pisałeś, to chyba brałeś pod uwagę to, że ktoś skorzysta - ja tak zrobiłem - na jednym zarobiłem, na drugim tracę..więc co ?? miałem Ci coś odpalić z zarobku, czy jak ?? bo czegoś nie rozumie ?? trzymaj się i powodzenia ps. liczę na tego "zielonego", bo średni zakup mam 2,96 pisałem ogólnie o necie , więc o bankierze , money pl , tutaj tylko niejaki fan widzewa na mnie pluł , ale zamilkł , kiedy zobaczył kurs jsw a z zarobku kiedyś mi odpalisz jak się spotkamy w drodze POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#6969990 - 05/07/2017 17:07
|
Smakosz jedzenia i alko
|
jakoś nie zauważyłem, żeby jakaś małpa tutaj na Ciebie pluła.. a jak uważasz, że małpa zarobiła i siedzi cicho, to faktycznie.. skoro pisałeś, to chyba brałeś pod uwagę to, że ktoś skorzysta - ja tak zrobiłem - na jednym zarobiłem, na drugim tracę..więc co ?? miałem Ci coś odpalić z zarobku, czy jak ?? bo czegoś nie rozumie ?? trzymaj się i powodzenia ps. liczę na tego "zielonego", bo średni zakup mam 2,96 pisałem ogólnie o necie , więc o bankierze , money pl , tutaj tylko niejaki fan widzewa na mnie pluł , ale zamilkł , kiedy zobaczył kurs jsw a z zarobku kiedyś mi odpalisz jak się spotkamy w drodze POZDRO ELDO a to przepraszam, źle odczytałem intencje a co do fana Widzewa - he, he.. jsw...to ja do tej pory sobie pluję w brodę, że nie przeczytałem i nie skorzystałem za pkobp - się napijemy - jak dolec wróci chociaż do poziomu zakupu ( to tylko 25 tysi, damy radę ) i pisz, pisz...każdy ma swój rozum przecież - ja np już miałem brać firemke na R z Człuchowa po 2,38, bo jakieś info z audytu było, a tu srruuuuuu, jeden tydzień i mamy 1,60...może więc teraz jest ten czas ??
|
Do góry
|
|
|
|
|
|