#6866181 - 15/02/2017 14:59
Re: Tenis 2017 (wszystkie turnieje poza Wielkimi Szlemami)
[Re: Valverde]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/08/2010
|
Federico Delbonis - Joao Sousa Typ: 2 @ 2.40 BetssonZdecydowanie za niskie kursy na Delbonisa. Buki mocno go przewartościowują po występach w ubiegłorocznym Davis Cupie. Również nie przeceniałbym faktu gry przed własną publicznością, gdyż Federico pomimo rozlicznych prób najdalej dotarł tu do ćwierćfinału (dwukrotnie). Co więcej jego największe sukcesy przypadają na nawierzchnię twardą. Na ziemi Delbonisowi mam wrażenie brakuje cierpliwości. Z kolei dla Joao Sousy ceglana mączka, z którą wiąże swoje największe sukcesy i oczekiwania. Portugalczyk po odpadnięciu z Australian Open już w pierwszej rundzie na pewno pałą chęcią podreperowania punktowego konta. Pierwsze spotkanie wygrał bardzo pewnie i na pewno dzisiaj tanio skóry nie sprzeda. W mojej ocenie kursy na Sousę to spore value.
|
Do góry
|
|
|
|
#6866185 - 15/02/2017 15:14
[Re: Sabelius]
|
you'll never walk alone
Meldunek: 01/06/2011
|
Co więcej jego największe sukcesy przypadają na nawierzchnię twardą. Na ziemi Delbonisowi mam wrażenie brakuje cierpliwości . zdecydowanie nie zgodze się, del bonis swoje największe sukcesy zawdzięcza nawierzchni ziemnej
|
Do góry
|
|
|
|
#6866187 - 15/02/2017 15:15
[Re: tronk]
|
you'll never walk alone
Meldunek: 01/06/2011
|
kursy powinny byc bardziej na styku, więc value na portugalczyka jest.
|
Do góry
|
|
|
|
#6873409 - 23/02/2017 15:04
|
Carpal Tunnel
|
Donald Young - Taylor Fritz Typ: Donald Young @ 1.73 BetssonFritz to jeden z najbardziej utalentowanych Amerykańskich tenisistów. Po dobrej końcówce sezonu w 2015 r. na poziomie challengerów, w zeszłym sezonie miał przetarcie wśród najlepszych. Jednak, jak to mawiał klasyk talent mówi o tym kim jeszcze nie jesteś. Fritz po kilku niezłych występach nie zrobił kolejnego kroku na przód i obecnie lawiruje w próżni tj. na pograniczu pierwszej setki ranking ATP. Podobnym przypadkiem jest Young, który na gruncie juniorskim wygrał prawie wszystko, jednak wśród seniorów długo nie potrafił tego przełożyć na sukcesy. W tym sezonie czarnoskóry tenisista prezentuje się naprawdę nieźle. Oglądałem go w Memphis i muszę stwierdzić, że półfinał nie był dziełem przypadku. W Delray Beach oczekuję podtrzymania dobrej passy. Young dobrze returnuje vide ostatnie wygrane z Opelką i Isnerem, także z serwisem Fritza też powinien sobie poradzić.
|
Do góry
|
|
|
|
#6879647 - 02/03/2017 12:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Gerald Melzer - Diego Schwartzman Typ: Gerald Melzer Kurs: 3.25 Buk: BetssonBazując jedynie na rankingach i ostatnich wynikach zdecydowanym faworytem wydaje się być Diego Schwartzman. Argentyńczyk nie dość, że lubi grać na ceglanej mączce, to ostatnio przegrywał jedynie z najlepszymi (Nishikori i Thiem). Jednakże w starciu z Austriakiem spodziewam się bardzo ciężkiej przeprawy i o wiele bardziej wyrównanego pojedynku. Clay to ulubiona nawierzchnia Austriaka. Dość napisać, że z 89 meczy jakie rozegrał w zeszłym roku, aż 72 były rozgrywanych na czerwonej mączce. W dodatku Gerald Melzer to zawodnik leworęczny, co przy jego wzroście (188 cm) powinno skutkować wieloma wyrzucającymi serwisami. Odpowiedzieć na to drobniutkiemu Schwartzmanowi może być na pewno trudno. Jednocześnie forma reprezentowana przez Austriaka jest ostatnio co najmniej dobra, gdyż w ostatnich tygodniach pokonał kilku uznanych ziemniaków tj. Estrellę-Burgosa, Zeballosa i Lorenziego.
|
Do góry
|
|
|
|
#6894965 - 15/03/2017 14:53
|
Carpal Tunnel
|
Pablo Cuevas - David Goffin Typ: 1-2 [dokładny wynik w setach] @ 3.95 Betsson
Biję się w pierś. Myliłem się co do Urugwajczyka, który rozegrał świetne spotkanie, potwierdzając tym samym, że wcześniejsze wygrane nie były dziełem przypadku. Dzisiaj zakładam, iż Cuevas również mocno postawi się Goffinowi. Czemu jednak stawiam na Belga. Po pierwsze broni tu punktów za półfinał z zeszłego roku, więc motywacji na pewno mu nie zabraknie. Po drugie jest mocniejszy mentalnie od Cuevas. Pamiętam jego spotkanie, z któregoś z ostatnich Mastersów, bodajże w Szanghaju gdy przegrywał z Monfilsem 1:0 w setach i z przewagą przełamania w drugim secie, by po chwili przełamać Franzuza trzy razy z rzędu. Goffin, to gracz, który nie pęka. Ma świadomość swoich kiepskich warunków fizycznych, dlatego też z każdej szansy stara się wycisnąć ile się da. Po odpadnięciu Murray'a drabinka niespodziewanie otworzyła się dla Davida. Żal wiec z takiej okazji nie skorzystać.
|
Do góry
|
|
|
|
#6901944 - 24/03/2017 13:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Jiri Vesely - Albert Ramos-Vinolas Typ: Albert Ramos-Vinolas -1.5 seta AH Kurs: 2.25 Buk: BetssonW pierwszej rundzie miałem pogranego Czecha z Haasem i oglądałem tamten mecz, także bazuję w dużej mierze na tamtym spotkaniu. Jiri zagrał słabiutko w pierwszym secie miał 4bp i żadnego nie wykorzystał, przy czym trzeba zaznaczyć, że to nie zasługa dobrej gry Niemca, tylko słabej Czecha. Koniec końców przegrał seta i musiał męczyć się z trzech partiach i z iguaną Vesely robił w tym meczu wiele prostych błędów na returnie. Grał dokładnie, ale nie za mocno, co wystarczyło na będącego jedną nogą już na sportowej emeryturze Haasa. W starciu z Hiszpanem już tak dobrze nie będzie. Hiszpan ma o wiele bardziej urozmaicony tenis i powinien ganiać po korcie 198 cm Czecha. Jiri w biegu odgrywa słabo, a i kondycyjnie też powinien paść, co zresztą już było widoczne w starciu z Haasem, które i tak nie było prowadzone w jakimś zawrotnym tempie. Hiszpan ma świadomość, że punktów za ćwierćfinał Rolanda Garrosa tak łatwo obronić nie będzie i już wcześniej stara się ich nabić możliwie jak najwięcej. Co najmniej trzecia runda Mastersa, to już niezły początek. Ze statystycznego obowiązku h2h 1:0 na korzyść Hiszpana (2:0 w 2014 na cegle).
|
Do góry
|
|
|
|
|
|