#676225 - 29/09/2006 16:31
Typy by Jarek1983 - profesjonał
|
stranger
Meldunek: 28/07/2005
|
sobota g.18 Odra Wodzisław - Korona Kielce typ:2 kurs:2.48
niedziela g.18:30 Legia W. - Wisła Kraków typ:2 kurs:2.98
Dwa zwycięstwa gości czyli sprawa dosyć skomplikowana by ją w jasny sposób przedstawić i przekonać dlaczego tak typuje. Po pierwsze Odra od dosyć dawna balansuje na granicy pierwszej i drugiej ligi, a tylko szczęściu - moim zdaniem - zawdzięcza swój ekstraklasowy status. Do tej pory w 3 ostatnich meczach na własnym stadionie ślązakom nie udało się wygrać - ktoś pomyśli - kiedyś muszą!!!, jednak Korona to ekipa zdecydowanie lepiej zorganizowana niż -Arka,ŁKS,Groclin. Oprócz porażki z Wisłą w Krakowie mecze wyjazdowe kielczanom układają się bardzo dobrze i sądzę, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby dopisali sobie po tym meczu kolejne 3 punkty.
Drugi mecz to klasyk bardzo lubię takie mecze, gdyż jest to gwarancja tego, że nikt nie będzie kalkulował. Taki sam "wstyd" będzie dla Legii jeśli przegra z Wisłą, jak dla Wisły, gdy pokona ją Legia. Obie ekipy grały swoje mecze pucharowe na wyjeździe, ale styl gry jaki zaprezentowały śmiało zaryzykuje rożnił je o klasę na korzyść Wisły. Okuka zbiera póki co laury za pracę Petrescu, może tylko powrót do składu Cantoro i Baszczyńskiego to zasługa Serba. Legia natomiast prezentuje słabą grę, już chyba Wdowczykowi zaczyna brakować słów, aby mobilizować piłkarzy, bo czego nowego można nauczyć tak doświadczonych graczy ? Wiadomo, że mimo formy obu drużyn może być różnie, jedna szybka bramka dla Legii i Wiśle może być ciężko. Jednak determinacja z jaką Wisła walczyła w Salonikach przekonują mnie co do tego, że krakowianie są w stanie ograć Legię na Łazienkowskiej.
|
Do góry
|
|
|
|
#676228 - 05/10/2006 10:28
Re: Typy by Jarek1983 - profesjonał
|
stranger
Meldunek: 28/07/2005
|
sobota g.15 ŁKS Łomża - Unia Janikowo typ:2 kurs:2.61
Prawdopodobnie taki typ wyda się większości bardzo kuriozalny zważywszy na wynik ostatniego meczu Unii (1-5 u siebie z Miedzią), jednak ja nie jestem większość. Właściwie nie wiem co mną kieruje w typowaniu tego wyniku być może jakaś podświadoma myśl, że Unia to nie taka słaba drużyna jak wskazują wyniki. Zespół kompletowany na ostatnią chwilę gra nieco poniżej swoich możliwości i do tego pechowo.Sądzę, że mecz w Łomży będzie tym z rodzaju - jak nie teraz to kiedy?. Unia potrzebuje wstrząsu, a czasem gdy wydaje się, że będzie tylko gorzej następuje diametralna zmiana sytuacji. Wiele głupich błędów popełniała defensywa janikowian w poprzednich meczach. Mecz z innym beniaminkiem powinien dodać drużynie wiary, że wynik z meczu poprzedniego - z Miedzią - może być inny. ŁKS także miał sporo kłopotów na początku sezonu, długo modernizowany stadion, następnie kłopoty z trenerem - Engelem jr., także można porównać sytuację obu klubów. Jednak to wszytsko nie zmienia faktu, że typ na Unię jest takim na przeczucie:).
|
Do góry
|
|
|
|
|
|