Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#663346 - 04/12/2006 13:38 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Remis w spotkaniu FC Porto - Arsenal Londyn daje awans obu tym zespołom niezależnie od wyniku CSKA.

W przypadku remisu i zwycięstwa CSKA wszystkie 3 zespoły będą miały po 11 pkt.
Tworzymy tabelę zawierającą tylko i wyłacznie punkty ze spotkan pomiędzy zainteresowanymi drużynami (czyli wywalamu Hamburg). W wyniku tak utworzonej tabeli wszystkie 3 zespoły będą miały po 5 pkt.

W związku z tym bierzemy pod lupę bramki między zainteresowanymi drużynam i zakładając remis 0:0 w dzisiejszym meczu w Porto bilanse bramkowe będą przedstawiały się następująco:

1. Arsenal 2:1
2. Porto 2:2
3. CSKA 1:2

Jakikolwiek inny remis i jakkolwiek wysokie zwycięstwo CSKA nic w ukłądzie tej tabelki nie zmienią.

Do góry
Bonus: Unibet
#663347 - 04/12/2006 13:39 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
tomo Offline
Carpal Tunnel

Oczywiście żaden z tego 'dzisiejszy' mecz...

Do góry
#663348 - 04/12/2006 14:58 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
vegos00 Offline
enthusiast

Meldunek: 23/08/2005
Zawsze myślałem, że liczą się bezpośrednie pojedynki a te korzystne są dla CSKA.

Wie ktoś moze gdzie to mozna sprawdzić?

Do góry
#663349 - 04/12/2006 19:50 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
tomo Offline
Carpal Tunnel

No ale przecież w przypadku remisu w Porto i zwycięstwie CSKA aż 3 drużyny będą miały taką samą liczbę punktów.

I wtedy owszem liczą się bezpośrednie mecze, ale już między tymi trzema zespołami.
Te wypadają na remis - każdy zdobył po 5 pkt. w meczach bezpośrednich.

W tym momencie liczymy bramki z bezpośrednich spotkań - te korzystne dla Arsenalu i Porto.

Do góry
#663350 - 04/12/2006 23:40 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
necrolust Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2006
Porto - Arsenal, kursy na 12 są kosmiczne, skłaniałbym sie ku Porto.

Portugalczycy nie zaczeli za dobrze rozgrywek, remis u siebie z CSKA 0-0 i porazka w Londynie 0-2, potem jednak zaczęli grac jak z nut, z HSV 7-2 łącznie, z CSKA rewazn w Moswkie 2-0 i przyszedł czas na rewanż z Arsenalem. Arsenal ostatnio nie za dobrze na wyjazdach, porazka w lidzie z Boltonem i słabszym Fulham. Porto u siebie naprawdę gra piękny futbol (troche niewypał z CSKA). Nie sądze zeby się bawili w kalkulację i zagrają na maxa z Arsenalem, osłabionym brakiem Henrego czyli 50% Arsenalu
Typek: Porto 3.4 ale to w srode dopiero.

Do góry
#663351 - 06/12/2006 01:49 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
W grupie G Ligi Mistrzow trzy zespoly maja szanse na awans, sa to Porto, Arsenal i CSKA Moskwa. Anglicy i Portugalczycy maja po 10 punktow podczas gdy Rosjanie tylko 8 i jakikolwiek remis na Stadionie Smoków premiuje druzyny grajace na nim mecz czyli Porto i Arsenal. W ostatnim czasie kursy na remis Arsenalu z Porto spadly z grubo ponad 2 na mniej wiecej 1,60 co oznacza ze bardzo duzo pieniedzy poszlo na remis gdyz wiekszosc ludzi uwierzyla ze remis jest ugadany i obie druzyny nań zagraja. Niektorzy graja konkretnie wyniki 1 do 1 czy 0 do 0 żeby nie grac tego rzekomo pewnego meczu po kursie 1,60 na remis który stal się parodia. Na te z pewnoscia olbrzymie pieniadze zdeponowane na kontach bukmacherow podejrzewam maja oni chrapke ich nie oddawac, czy to oznacza ze wplyna jakos na mecz nie wiem, ale...Wyobrazmy sobie alternatywne rozstrzygniecie. W Porto nie ma remisu a HSV urywa punkty na swoim stadionie CSKA i w tej sytuacji i Porto, i Arsenal awansuja dalej mimo braku remisu w Portugalii a wszyscy grajacy remis po kursie ponizej 2 zostaja elegancko wyrychtowani. Czy to jest takie nierealne.
Przeanalizujmy sportowe aspekty meczow w Porto i Hamburgu. Zacznijmy od mistrzow Portugalii. W lidze krajowej graja rewelacyjnie, inkasuja w kazdym meczu komplet punktow na swoim stadionie, cztery dni temu pokonali z latwoscia swojego najbardziej zagorzalego rywala Boaviste który z polskimi pilkarzami fachurami typu Grzelak czy Kazmierczak pewnie zmierzaja w kierunku drugiej ligi niczym Victoria Guimares z superhiroł Mario Sagano w zeszlym sezonie ale to nie o nich tutaj mowa, nawet onety już nie wychwalaja pod niebiosa kazdego ich dotkniecia pilki w meczach Boavisty, ciekawe prawda? W Lidze Mistrzow Porto zremisowalo mecz otwarcia na swoim stadionie z CSKA Moskwa, w drugiej kolejce przegralo z Arsenalem, ale już trzy pozniejsze mecze to zdecydowane zwyciestwa, bądź to okraszone zaaplikowaniem przeciwnikowi minimum trzech goli, bądź to wygrane z handikapem dwoch goli. Druzyna londynskich bufonów przyjedzie na mecz bez swojego asa Thierrego Henry pauzujacego z dwoch powodow, zdrowotnych i regulaminowych. Arsenal co jest wart w obecnej fazie sezonu pokazuje kilka ostatnich meczow, przegrana z Boltonem po supermeczu wprawdzie, ale już przegrana Fulham wynikala z niechcenia i nicniegrania, a sobotnia wygrana z Tottenhamem to często jak w przypadku tej druzyny to efek trzech hattricka zaliczonego przez sedziego meczu. Dwa karne i spalony mowi samo za siebie, z taka forma sedzia w cuglach zdobedzie tytul krola strzelcow Premiership, szkoda ze nie można tego gdzies postawic, ale jak zwykle wartosciowe typy sa poblokowane tak jak 2-1 dla Federera na pokazowce w Seulu z Nadalem. Arsenal duzo zainwestowal w nowy stadion i żeby koszty zaczely się zwracac smiem twierdzic ze były jakies odgorne naciski żeby jednak w tej lidze mistrzow zagrali mimo zenujacej formy przez pierwsza polowe obecnego sezonu, minimum faza grupowa to minimum trzy mecze u siebie plus runda kwalifikacyjna, to wplywy z biletow, transmisji i od sponsorow. Co by nie powiedziec często nie wygrywaja na wlasnym stadionie, gdyz na starym kurniku Highbury bardziej tlamsili przeciwnika, wynikalo to ze specyficznych rozmiarow stadionu, do których gospodarze byli przyzwyczajeni a goscie mieli klopoty, na wiekszym stadionie okazuje się ze mnostwo przeciwnikow sobie z Arsenalem potrafi poradzic. Obecna forma Porto i styl gry Arsenalu sklania mnie do zagrania na gospodarzy, gdyz jeśli nie będzie remisu, sportowego czy ugadanego czort ich wie, to sportowo Portugalczycy powinni udowodnic swoja wyzszosc nad Anglikami jak nieraz to się już zdarzalo w nieodleglej przeszlosci. Angielskie kluby czy pilkarze to przede wszystkim produkty marketingowe przyznaje swietnie rozreklamowane, sportowo sprawa wyglada już nieco gorzej.
Przechodzac do drugiego meczu. Wielokrotnie zadawalem już na forach pytania, czy to dlaczego Thomas Doll trener HSV nie zostal jeszcze wyrzucony z tego klubu na zbity pysk oznacza, ze robi ustami pewna dobra robote komus z zarzadu klubu z Hamburga, gdyz każdy racjonalnie myslacy kierownik czy prezes klubu już dawno zareagowalby na te alarmujace wyniki. Nie wiem dlaczego trzyma się w tak wielkim klubie takiego patałacha, którego druzyna zmoczyla wszystkie piec dotychczasowych meczow w Lidze Mistrzow i w lidze oscylije wokół strefy spadkowej. Biorac pod uwage osiagniecia klubu z poprzednich lat, chlubna tradycje, liczbe sympatykow klub znajduje się z pewnoscia ponizej aspiracji i może wreszcie cos ugra na pozegnanie rozgrywek w Lidze Mistrzow, jak to zrobil Blackburn Rovers bodaj 10 lat temu niszczac Rosenborg i zapewniajac tym samym awans do cwiercfinalow Legii, ach to były czasy. Kurs 1,6 na to ze HSV odbierze punkty i awans do szesnastki wezme z uwagi na to, ze takie rozwiazanie niewatpliwie sprzyjaloby stronie która przegralaby mecz w Porto a jednoczesnie pozwoliloby zachowac twarz, a raczej resztki twarzy druzynie z Hamburga. Bwin poleca gre na 2 w meczu HSV- CSKA co tylko zwieksza stawke na wydumany sobie hipotetycznie scenariusz

PS kurs na Porto w Fonbecie jest 4.30 w Expekcie 4.1 jak ktos znajdzie wiekszy niech da znac

Do góry
#663352 - 06/12/2006 10:27 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Ja nie wiem, jaki wynik będzie w Hamburgu, ale to niczego nie zmienia. W Porto i tak będzie remis i nie ma co kombinować, czy szukać spiskowych teorii
Można ewentualnie zagrać DNB na którąś ze stron, bo wtedy jest zwrot stawki dla remisu. Ale po kiego czorta mi zwrot stawki, jak lepiej zgarnąć kasę. Ja daję 95% szans na remis i gram to!

Do góry
#663353 - 06/12/2006 11:12 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
oiram Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/03/2006
W meczu Porto z Arsenalem zobaczymy widowisko ułozne na remis az dziwi fakt ze mecz ten jeszcze wiele firm nie wycofało z oferty na remis a kursy w granicach 1.70.Ja jednak uważam że owiele lepszym rozwiazaniem jest postawienie dokładnego wyniku 1:1 lub 0:0 zyski beda wieksze.

Do góry
#663354 - 06/12/2006 11:27 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
A jak zaszaleja i zrobia 2:2

Do góry
#663355 - 06/12/2006 11:33 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
hokuy Offline
veteran

Meldunek: 22/08/2006
O tym meczu w ogóle nie powinniśmy nawet dyskutować, sytuacja w tej grupie już się wyjaśniła po ostatniej kolejce LM. Wątpie, aby którakolwiek z drużyn zaryzykowała i podjeła walke o 3 punkty. Jak dla mnie nudny i bezbramkowy mecz.

Do góry
#663356 - 06/12/2006 13:14 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Feel-Tsu Offline
veteran

Meldunek: 04/08/2006
a niby czemu mamy nie dorabiac sobie spiskowej teorii dziejow? Porto z Arsenalem ma zremisowac? tylko dlatego bo wtedy wchodza oba i takie kursy zaporponowaly nam buki?
a dlaczego by nie zagrac zwyciestwa CSKA w Hamburgu i sukcesu Porto nad Arsenalem?
wiem ze kurs na remis az prosi sie ze jest najbardziej prawdopodobnym rezultatem, ale ja zastanawiam sie nad jednym faktem?
od kilku dni slysza opinie, ze Abramowicz sypnie Hamburgowi i CSKA ogra HSV . no dobra moze i tak bedzie. ale ja sie pytam? skad mozemy wiedziec jakie byly rozmowy dzialaczy CSKA i Porto po ostatnim spotkaniu w Moskwie a moze wlasnie tam zapadly decyzje ze Porto meczu nie odpuszcza??
Porto i tak bedzie bogate - jesli wygra ma kase od Abramowicza hehe, remis od Fly Emirates , a porazka - nauczke na przyszlosc by sie nie bawic w ustawianie:)

nie ustawia i powalcza o zwyciestwo

Do góry
#663357 - 06/12/2006 13:32 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
No właśnie Feel-Tsu i tu jest pies pogrzebany. Nawet jeżeli Porto mogło by probowac się dogadywać z Abramowiczem to co Arsenal ma się im połozyć na boisku?? Ile musiałby dać Romek kaski, żeby Porto przy przegranej było zadowolone?? jeśli tu nie będzie remisu (Porto - Arsenal) to to bedzie sensacja dnia, nawet tej kolejki LM. Fakt, że nie gra Heniek tym bardziej mnie przeświadcza, że wszystko jest "dogadane". W przeciwnym razie Wenger wziałby na siłe na ten mecz, a nie dawal mu odpoczywać. Henry nawet w słabszej formie jest wstanie sam przechylic losy meczu.

Moim zdaniem dla Porto zbyt dużym ryzykiem jest wymiana ciosów z Kanonierami. Rok temu Arsenal tez grał bryndze w lidze a doszedl do finału LM i nie ma na co liczyc, że teraz piłkarze położą się na boisku. Ja już zagrałem na remis, ale jeszcze poczekam na składy wyjściowe w jakich wystąpią one drużyny, jeśli obaj trenerzy dadzą odpocząc kilku zawodników to remis będzie jeszcze bardziej prawdopodobny.

Także popieram rene, nie ma co kombinować Ma byc remis i ogronme prawdopodobienstwo, że tak będzie. Przpypomina mnie się sytuacja z ME - mecz Dania - Szwecja - miało być 2:2 i było.
Pozdrawiam

Do góry
#663358 - 06/12/2006 14:10 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Landzaat Offline
veteran

Meldunek: 31/07/2006
Drfocus kolego Henry nie gra za kartki, nawet jakby był zdrowy

Do góry
#663359 - 06/12/2006 14:21 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Quote:

Drfocus kolego Henry nie gra za kartki, nawet jakby był zdrowy

fakt, źle przeczytałem na stronie Arsenalu , co nie zmienia faktu, że i tak powinien być remis

Do góry
#663360 - 06/12/2006 14:47 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Ja nie wiem, jaki wynik będzie w Hamburgu, ale to niczego nie zmienia. W Porto i tak będzie remis i nie ma co kombinować, czy szukać spiskowych teorii
Można ewentualnie zagrać DNB na którąś ze stron, bo wtedy jest zwrot stawki dla remisu. Ale po kiego czorta mi zwrot stawki, jak lepiej zgarnąć kasę. Ja daję 95% szans na remis i gram to!

95% powiadasz
Abstrahujac od matematycznej strony to i tak uwazam ze chloapki sie nie dogadali.

Pamietacie kto prowadzil Porto swego czasu i dwa lata z rzedu odniosl spore sukcesy??
UEFA, LM i Puchar Interkontynentalny, to calkiem sporo jak na 2 lata.

Oczywiscie inna druzyna inny trener ale Porto jakby sie podnosilo i zaczynalo grac co raz lepiej w tym sezonie, zreszta od tamtej pory nigdzie nie spadli, mieli jak juz maly spadek formy.

Mourinho przeszedl do Chelsea, dzisiejszy rywal jego bylego klubu Arsenal jest mozna powiedziec na lasce Jose, przeciez CSKA jest w czesci klubem jego pracodawcy Romka A.
To dalej o niczym nie swiadczy ale jesli juz maja sie dogadywac gdziekolwiek to Mourinho predzej bedzie namawial Porto do nie grania na remis z lokalnym rywalem tylko o przetrzepanie tylkow Wengerowi i jego chlopakom,
jest to o tyle realne jak dla mnie ze Arsenal gra ostatnio wybitnie himerycznie i co mecz prezentuja sie inaczej, nawet wygrana w ostatniej kolejce z Kogutami byla palcem na wodzie pisana bo wygrali po 3 powaznych bledach sedziego.
Porto spokojnie stac na ugranie 3 punktow z rywalem z Londynu.
Warto dodac ze Chelsea poprzez osobe Jose ma nadal silne zwiazki z portugalskim klubem, istnieje niepisana umowa o tym ze Niebiescy maja prawo pierwokupu dobrych pilkarzy chcacych opuscic klub, niby szczegolik ale pokazuje pewien uklad.

CSKA, calkiem niezle sobie radzili w grupie i, tracili malo bramek i przyszedl feralny mecz z wspominianym Porto, portugalczycy dokonali czegos czego nie dokonali poprzednicy, strzelili nie jedna ale 2 bramki.
To mocno skomplikowalo sytuacje w grupie, skomplikowalo wszystkim po za Hamburgerem ktory i tak odpada i tak.
Niemcy maja w trabce rozstanie z twarza z LM skoro w lidze maja spore klopoty bo przedostatniego miejsca nikt sie przed sezonem nie spodziewal na tym etapie rozgrywek.
Cska skoczylo sezon i chetnie pograja sobie dzisiaj bo i tak maja "brejka" i tak, warunki do grania maja dobre to co i zaszkodzi pyknac slabiakow z Niemiec, jedynie moga sie szarpnac na lepsze rozgrywki na wiosne

Jesli ma byc jakis uklad to nie wierze w remis za to jestem sklonny dac sie przekonac do rozwiazania takiego
Porto - Arsenal 1
Hamburger - CSKA 2

Arsenal laduje w Pucharze Uefa i Jose ktory z Wengerem zyja jak pies z kotem jest usatysfakcjonowany, do tego Romek przepycha dalej CSKA i ma 2 razy wiecej mozliwosci ogladania "swoich" druzyn w dalszej czesci Ligi Mistrzow.
To jest dopiero niezly ukladzik

Kursy na Porto w okolicach 4, owczy ped zagonil wszystkich na remis i kurs na ta opcjie mozna spokojnie bez zalu odpuscic, kurs na CSKA w okolicach 2,40 juz nie jest tak atrakcyjny ale dalej wartosciowy.
Nie ma co szalec ze stawkami ale skoro wszyscy ida w jedna strone to ja wole delikatnie potruptac w przeciwna i nie miec pozniej zalu do nikogo

Pozdrawiam

Biszop

Do góry
#663361 - 06/12/2006 15:00 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Zapomnialem
Zastanawia mnie jeszcze jedno,
skoro wszyscy wietrza w tym meczu remis to dlaczego wiekszosc bukow ma niskie kursy na over w tym meczu??
Przeciez ugrac remis 1-1 czy 0-0 jest zdecydowanie latwiej niz 2-2 czy nie daj Boze wyzszy, mecz na oczach milionow widzow ustawic potrafia tylko skandynawowie

Czyli under powinien byc alternatywa dla remisu, czyz nie??
Za under placa lepiej niz za over, mozna wyszukac kursik ponad 2 z palcem pod nerkami

Do góry
#663362 - 06/12/2006 15:04 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
FC Porto - Arsenal

O tym meczu napisano już bardzo wiele, dopisano wszytkie teorie.
Kurs na remis śmieszny - ~1,70 ale wyższego nie mogliśmy się spodziewać. Remis promuje do dalszej gry zarónwo Arsenal jak i Porto.
I wg mnie remisem to spotkanie się zakończy bo chyba żadna z druzyn nie podejmnie się odważnej gry, obie jedenastki chyba skupią się głownie na bronieniu dostępu do bramki a okazji do strzelenia będa szukać w kontratakach.
Na dodatek statystyki wskazują na remis Arsenal grał w Portugalii trzy razy i za każdym razem padał remis to czemu nie ma być tak i tym razem ?
Patrząc na te kursy przypomina mi się sytuacja Włochów. Wtedy ich wygrana do niczego się nie przyczyniła gdyż remisem zakończył się pojedynek Danii ze Szwecją. Remis ten brzmiał 2-2 Wtedy azjaci jak wiemy zgarnęli olbrzymie $ na tym meczu obstawiając dokładny wynik 2-2. Kurs był na takie zdarzenie ~ 5. Dziś u bukmachera na wynik 1-1 i 0-0 widze kursy 3.75. I chyba się na to skusze Liczę ze coś wygramy na niby "pewnym" meczu

Hamburg HSV - CSKA Moskwa

Rosjanie licza na to, że w Porto ktoraś z drużyn rozstrzygnie mecz na swoją korzyśc. Ale zwycięstwo którejs z duzyn w Portugalii nie promuje Rosjan !
Muszą jeszcze wygrać w Niemczech ! Ja osobiście tego się nie spodziewam. HSV ostatnio postawiło się twardo Arsenalowi, w lidze przegrali minimalnie z Bayernem, ostatnio przegrali też w Bochum.
Ja jednak nie oczekuje porazki Hamburga. Tak mi mówi moja intuicja i dziś jej chyba zaufam
Innym powodem jest fakt ze chyba graczom z Niemiec nie zalezy na dołączeniu do Levskiego, który w obecnym sezonie LM nie zremisował nawet meczu i nie będa chcieli zakończyć rozgrywek grupowych z zerowym kontem
Niemcom tak nie wypada

Do góry
#663363 - 06/12/2006 15:09 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Whip Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2004
Moim zdanie warto tez zagrac opcje NO DRAW w Interwetten po kursie 2 (wczoraj bylo 1,75).

Nie warto liczyc na uklady w LM, choc zgadzam sie, ze zadna z druzyn na pewno nie bedzie chciala wygrac na sile. Mysle, ze jesli bedzie remis do 75 to mecz niestety skonczy sie takim wynikiem.

Mysle, ze kurs 2 godny wziecia za spokojna stawke.

Do góry
#663364 - 06/12/2006 15:09 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
pycio26 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2005
Dla mnie dobrym typem jest dzisiaj CSKA, ponieważ najpierw muszą wygrać swój mecz, a później martwić się o wynik z Portugalii. Poza tym Hamburg gra już o pietruszkę więc niewiem skąd tak wysokie kursy u Buków - warte grania.

Do góry
#663365 - 06/12/2006 15:12 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Whip Offline
old hand

Meldunek: 02/11/2004
Quote:

FC Porto - Arsenal

O tym meczu napisano już bardzo wiele...

Dziś u bukmachera na wynik 1-1 i 0-0 widze kursy 3.75. I chyba się na to skusze Liczę ze coś wygramy na niby "pewnym" meczu

Jak chcesz grac takie zdarzena to proponuje w Betfair.

Na 0:0 jest kurs 3,8, natomiast na 1:1 - 4,6.

Do góry
Strona 4 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Akhu, Biszop