Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#663286 - 11/09/2006 08:26 LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
13.09, środa 20:45 Estadio O Dragao
Porto FC Porto 0:0 CSKA Moskwa
- -
20:45 Arena Hamburg
Hamburg Hamburger SV 1:2 Arsenal Londyn
- -
26.09, wtorek 20:45 Emirates Stadium
Londyn Arsenal Londyn 2:0 FC Porto
- -
20:45 Stadion Dinamo
Moskwa CSKA Moskwa 1:0 Hamburger SV
- -
17.10, wtorek 20:45 Stadion Dinamo
Moskwa CSKA Moskwa 1:0 Arsenal Londyn
- -
20:45 Estadio O Dragao
Porto FC Porto 4:1 Hamburger SV
- -
01.11, środa 20:45 Emirates Stadium
Londyn Arsenal Londyn 0:0 CSKA Moskwa
- -
Hamburg Hamburger SV 1:3 FC Porto
- -
21.11, wtorek 20:45 Stadion Dinamo
Moskwa CSKA Moskwa -:- FC Porto
- -
20:45 Emirates Stadium
Londyn Arsenal Londyn -:- Hamburger SV
- -
06.12, środa 20:45 Estadio O Dragao
Porto FC Porto -:- Arsenal Londyn
- -
Hamburg Hamburger SV -:- CSKA Moskwa
- -

lp. drużyna m z r p bramki pkt.
1. CSKA Moskwa 4 2 2 0 2:0 8
2. FC Porto 4 2 1 1 7:4 7
3. Arsenal Londyn 4 2 1 1 4:2 7
4. Hamburger SV 4 0 0 4 3:10 0

Edited by Biszop (02/11/2006 08:09)

Do góry
Bonus: Unibet
#663287 - 11/09/2006 15:58 Re: Liga Mistrzow - Grupa G - Faza Grupowa
AnJay Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2003
Hamburger SV - Arsenal

Myślę poważnie nad tym meczem, bo 1X po kursie 1.48 jest bardzo ciekawym typem.
Nie mogę znaleźć powodów dla których Arsenal miałby wygrać ten mecz. Myślę że jadą po 1 punkt. Pokonać HSV na ich boisku moim zdaniem w tej edycji LM nikomu się nie uda. Arsenal nie jest w najlepszej dyspozycji, o czym świadczą mecze ligowe, to ich na pewno frustruje i nie wpływa najlepiej na grę. Na LM zapewne chłopaki się sprężą i będą chcieli wygrać, lecz na boisku moim zdaniem panować będzie Hamburg. Przewiduję ciężką przeprawę Arsenalu, zakończoną remisem w najlepszym przepadku, a najprawdopodobniej porażką.

1X, kurs 1.48, Bet-at-home

Do góry
#663288 - 12/09/2006 12:14 Re: Liga Mistrzow - Grupa G - Faza Grupowa
Ozeszlol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/05/2004
Quote:

Hamburger SV - Arsenal

Myślę poważnie nad tym meczem, bo 1X po kursie 1.48 jest bardzo ciekawym typem.
Nie mogę znaleźć powodów dla których Arsenal miałby wygrać ten mecz. Myślę że jadą po 1 punkt. Pokonać HSV na ich boisku moim zdaniem w tej edycji LM nikomu się nie uda. Arsenal nie jest w najlepszej dyspozycji, o czym świadczą mecze ligowe, to ich na pewno frustruje i nie wpływa najlepiej na grę. Na LM zapewne chłopaki się sprężą i będą chcieli wygrać, lecz na boisku moim zdaniem panować będzie Hamburg. Przewiduję ciężką przeprawę Arsenalu, zakończoną remisem w najlepszym przepadku, a najprawdopodobniej porażką.

1X, kurs 1.48, Bet-at-home

Oj Odradzałbym po @1.48 HSV nie ma mowy

Do góry
#663289 - 12/09/2006 15:51 Re: Liga Mistrzow - Grupa G - Faza Grupowa
kiziorro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2005
Arsenal bez Henry, ktorego zastapi Walcott

zrodlo sport.onet.pl

Do góry
#663290 - 12/09/2006 16:00 Re: Liga Mistrzow - Grupa G - Faza Grupowa
Sroka1234 Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2006
Quote:

zrodlo sport.onet.pl

Atsenal bez tego zawodnika traci dużo na wartości. Coraz bardziej przychylam się do typu przeciwko kanonierom...

Do góry
#663291 - 13/09/2006 10:02 Re: Liga Mistrzow - Grupa G - Faza Grupowa
14honor88 Offline
veteran

Meldunek: 30/03/2006
Hamburger - Arsenal under 2.5
Spotkanie pierwszej kolejki LM w grupie G. Uważam że będzie to wyrównane spotkanie i ciężko wytypować zwycięzcę . Z jednej strony zawsze mocny Hamburger zaś z drugiej Arsenal na bramce z Lehmanem . Największe zmartwienie mają goście bo zagrają bez swojej gwiazdy Henryego . Co znacznie osłabi siłę ofensywną Anglików. Arsenal w zeszłym sezonie rozegrał 6 meczów wyjazdowych w ramach LM. W tym 5 zakończyło się wynikami poniżej 2.5 i padł jeden over z Ajaxem 1:2. Dziś wydaje mi się że zespoły zagrają spokojnie i przede wszystkim nie będą chciały stracić gola. Hamburger po duch meczach na własnym boisku w lidze zgromadził 2 pkt dwukrotnie remisując 1:1 . Taki też wynik wydaje się najbardziej prawdopodobny w dzisiejszej konfrontacji.

Do góry
#663292 - 13/09/2006 10:31 Re: Liga Mistrzow - Grupa G - Faza Grupowa
iCe Offline
enthusiast

Meldunek: 09/09/2005
Quote:

Quote:

zrodlo sport.onet.pl

Atsenal bez tego zawodnika traci dużo na wartości. Coraz bardziej przychylam się do typu przeciwko kanonierom...

Z pewnością Arsenal bez Henrego traci dużo ale Walcott to nie byle jaki zawodnik. Co prawda ma dopiero 17 lat ale nie oznacza to, że brakuje mu umiejętności. Znalazł sie nawet a Angielskiej kadrze narodowej na mundialu w Niemczech gdzie był najmłodszym zawodnikiem tych rozgrywek. Zakupiony został z Southampton gdzie nie raz udowadniał na co go stać. Ma fenomenalne przyspieszenie i jak na tak młody wiek wyśmienitą technike. Jeżeli wystąpi w tym meczu bedzie to dla niego świetna okazja by pokazać się całemu światu w tak prestiżowych rozgrywkach jak LM i zaprezentować swoje nieprzeciętne umiejętności. Jestem pewien że w przyszłości nie raz jeszcze usłyszymy o tym zawodniku.

Na powierdzenie moich słów prosze sobie obejrzeć ten filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=bOIQtKzdKN0 lub ten: http://www.youtube.com/watch?v=Y8YsbO6sRPk

Do góry
#663293 - 13/09/2006 13:42 Re: Liga Mistrzow - Grupa G - Faza Grupowa
wluczykij& Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/12/2004
Dla Jeans Lehmanna będzie to 50 mecz w Lidze Mistrzów i pewnie będzie chciał to uczcić nie puszczając bramki.

źródło http://www.arsenal.of.pl/

Do góry
#663294 - 13/09/2006 18:32 Re: Liga Mistrzow - Grupa G - Faza Grupowa
pindoool Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/08/2006
Ciekawy mecz zapowiada sie w Hamburgu... chociaz HSV w lidze tylko trzy remisy mam nadzieje ze dzis stanie na wysokosci zadania i nie da sieograc slabemu jak na razie Arsenalowi. Arsenal w sobote mimo przewagi nie potrafil ograc grajcego w dziesiatke Midlesborough. Jesli dzis wystapi bez Henrego nie beda mnieli latwej przeprawy w Hamburgu.

MOJ TYP to 1X...
POzdrawiam

Do góry
#663295 - 13/09/2006 19:46 LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Ozeszlol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/05/2004
Quote:

Quote:

zrodlo sport.onet.pl

Przed meczem Dinamo - Arsenal wiele osób pisało w ten sposób " traci na wartosci " itp... i jak sie okazało Arsenal wygrał 3:0 . Mało obiektywne jest pisanie że bez Henry'ego Arsenal traci na wartosci , czy jest o połowe słabszy bo zauwazyłem że sporo osób tak właśnie sie wypowiada . Kocham Arsenal i wierze że są w stanie pokonać każdego z Henrym czy bez niego .

Edited by Biszop (27/09/2006 08:56)

Do góry
#663296 - 16/10/2006 12:35 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Kanonierzy mają komplecik i to jest dla nich duży handicap. CSKA ma 4 punkty i liczy się w walce o awans, tym bardziej, że Hamburg cieniuje, a Porto wydaje się być w zasięgu Rosjan. Arsenal jest faworytem i gdyby nie to, że jest to grupa, to możnaby śmiało zagrać na nich. Ale poprawke na grupe wziąć trzeba, bo Rosjanie powalczą, a Arsenal moze zadowolić się remisem. Zbyt wielu bramek raczej nie padnie i underek wydaje się lepszym typem niż 2 na Kanonierów, a X2 nie wchodzi w grę, bo za niski

Do góry
#663297 - 17/10/2006 10:04 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
mefistofeles Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/08/2006
Co do tego meczu to myślę że CSKA będzie ostro walczył i moim zdaniem remis jest najbardziej prawdopodobny. Bardziej jestem skłonny zaryzykować na drugi mecz tej grupy. Oglądałem ostatni mecz ligowy Porto vs. Maritimo Funchal (3:0) i poza zrywem gości tuż po przerwie (czyli reprymendzie trenerskiej) gospodarze kontrolowali spokojnie cały mecz. Myślę że lider ligi portugalskiej powinien sobie poradzić ze słabo jak do tej pory dysponowanym w lidzie (17 miejsce) oraz rozgrywkach grupowych LM zespołem z niemiec. Stawka także warta wzięcia.
Mój typ:

FC Porto vs. Hamburger SV 1 @ 1.90 StS

Do góry
#663298 - 17/10/2006 14:04 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
Porto - HSV

1 @ 1.90

Najpierw moze sklady: (uefa.com)

Porto: Helton - Ricardo Costa, Pepe, Bruno Alves, Marek Čech - Lucho González, Raul Meireles, Anderson - Ricardo Quaresma, Hélder Postiga, Lisandro López

Hamburg: Sascha Kirschstein - Collin Benjamin, Raphael Wicky, Joris Mathijsen, Juan Pablo Sorín - Nigel de Jong, Mehdi Mahdavikia, Alexander Laas - Piotr Trochowski - Danijel Ljuboja, Boubacar Sanogo.

Tak wiec Porto zagra bardzo ofensywnie wychodzac ustawieniem 4-3-3 ... Jak widac w druzynie zabrakniej kluczowego gracz, Rafael van der Vaart'a ... Nie zagra takze Bastian Reinhardt i David Jarolim ! HSV sezon zaczelo bardzo slabo. 2 porazki w grupie G Champions League i przedostatnia pozycja w Bundeslidze napewno dobra nie jest ... Porto natomiast w LM tez nie spisuje sie jak dotad dobrze ... Porazka na wyjezdzie w Londynie i tylko remis u siebie z CSKA. W lidze natomiast spisuja sie rewelacyjnie prowadzadz z bilansem 5-0-1. W weekend rozegrali swietny mecz z Maritimno (ogladalem) i jesli zagraja na podobnym poziomie to powinno wystarczyc na druzyne z Niemiec ...

Moj typ:

Vestel FC Porto @ 1.90

Do góry
#663299 - 17/10/2006 14:24 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Gaske Offline
Carpal Tunnel

CSKA Moskwa - Arsenal L. ( Under 2.5 ) @ 1.60

Glownym powodem grania "undera" to to ze CSKA w 2 meczach strzelilo 1 bramke a stracilo 0 ! Z reguly jak druzyna jedzie do Rosji to stawiam undery. Gra sie tam bardzo trudno i ciezko o gole. Dlatego gram under. Na dodatek nie zagra jeden z wazniejszych zawodnikow - Jo. Ja tu sprubuje undera ...

Moj typ:

Under 2.5 @ 1.60

Do góry
#663300 - 17/10/2006 15:37 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
nowy WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/11/2004
Gdzie mozna znalezc najbardziej wiarygodne sklady druzyn przed meczami LM? Moze byc 10-15 minut przed meczem ale, zeby bylo pewne na 100%. Jest to wazne przy zakladach strzeli / nie strzli gola gdzie sa zwroty jak zawodnik nie zagra od poczatku.

Konkretnie chodzi mi w tej chwili o Robin van Persie - wg strony UEFA jest w skladzie ale jest to sklad "prawdopodobny" jak na razie a nie 100%
http://www.uefa.com/competitions/UCL/FixturesResults/Round=2357/Match=1116358/Report=PR.html

Czy jest jakas lepsza strona ze skladami niz www.uefa.com?

Wojtek

Do góry
#663301 - 17/10/2006 15:57 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Gdzie mozna znalezc najbardziej wiarygodne sklady druzyn przed meczami LM? Moze byc 10-15 minut przed meczem ale, zeby bylo pewne na 100%. Jest to wazne przy zakladach strzeli / nie strzli gola gdzie sa zwroty jak zawodnik nie zagra od poczatku.

Konkretnie chodzi mi w tej chwili o Robin van Persie - wg strony UEFA jest w skladzie ale jest to sklad "prawdopodobny" jak na razie a nie 100%
http://www.uefa.com/competitions/UCL/FixturesResults/Round=2357/Match=1116358/Report=PR.html

Czy jest jakas lepsza strona ze skladami niz www.uefa.com?

Wojtek

Ja korzystam z www.uefa.com ale chyba najlepsze sa na na oficjalnych stronach klubow ...

Do góry
#663302 - 01/11/2006 05:17 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
LM: HSV vs Porto

O zachowanie twary i szans choćby na grę w Pucharze UEFA walczyć będą w środę piłkarze Hamburger SV, który rywalem będzie FC Porto.
HSV przerwało niedawno fatalną serie spotkań bez zwycięstwa i po powroci do gry Rafael van der Vaarta spisuje się lepiej, co optymistycznie nastraja kibiców tego klubu.

Gospodarze nie interesuje żaden inny wynik niż zwycięstwo, bowiem tylko ono pozwoli im powalczyć jeszcze o trzecie miejce w tabeli i teoretycznie będą mieli jeszcze szanse nawet na zajęcie drugiej pozycji. Z kolei Porto w przypadku wygranej może znacząco zwiększyć swoje szanse na awans do fazy pucharowej, bowiem Arsenal gra u siebie z CSKA i któraś z tych drużyn straci punkty.

Stawka jest więc wysoka i można spodziewać się ogromnych emocji i walki na AOL Arena. HSV przegrało w Portugalii aż 1:4, ale od tego pojedynku poprawiło grę w obronie i to podopieczni Thomasa Dolla mają według bukmacherów nieco więcej szans na ostateczny sukces.

Jednak ich problemem są kontuzje, z powodu których nie zagrają Raphael Wicky, David Jarolim, Guy Demel, Bastian Reinhardt, Collin Benjamin i Nigel de Jong. To spore osłabienie, bez wątpienia większe niż brak Andersona w składzie Porto.

Z pewnością na atmosferę w drużynie gości pozytywnie wpłynęła ostatnia wygraną z Benfiką Lizbona (3:2), ale jeśli HSV zagra z determinacją taką jak choćby w niedawnym meczu z Bayerem Leverkusen (2:1), to trzy punkty zostaną w Hamburgu.

20:45 Hamburger SV - FC Porto

Sędzia: Laurent Duhamel (Francja)

HSV: Kirschstein - Mahdavikia, Kompany, Mathijsen, Atouba, Trochowski, Feilhaber, van der Vaart, Sorin (Fillinger), Sanogo, Guerrero

Porto: Helton - Fucile, Pepe, Alves, Cech, Gonzalez, Assuncao, Meireles, Quaresma, Postiga, Lopez

Źródło:
http://www.eurogol.pl/index.php?strona=news&id=71090

Do góry
#663303 - 01/11/2006 05:19 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
LM: Arsenal vs CSKA

Pozycja lidera grupy G będzie stawką środowego meczu Ligi Mistrzów pomiędzy Arsenalem, a CSKA Moskwa.
Rosjanie wygrali poprzedni mecz na swoim stadionie i to oni są teraz w lepszej sytuacji, jednak to Kanonierzy są faworytami.

Drużyna prowadzona przez Arsene'a Wengera była bliska wywalczenia punktu w Moskwie, jednak sędzia nie uznał bramki prawidłowo zdobytej przez Thierry Henry. Francuz będzie chciał się teraz wpisać na listę strzelców w taki sposób, który nie będzie budził żadnych wątpliwości i bez wątpienia to jego najbardziej muszą obawiać się obrońcy CSKA.

Arsenal nie zachwycił jednak w ostatniej kolejce ligowej, jedynie remisując na Emirates Stadium z Evertonem 1:1. Co więcej kontuzjowani są Fredrik Ljugnberg, Emmanuel Adebayor, Emmanuel Eboue, Julio Baptista i Abou Diaby. Bez paru z tych piłkarz Kanonierzy już sobie wcześniej radzili, jednak ich brak na pewno nie ułatwi m zadania.

W Londynie spodziewanych jest spora grupa rosyjskich kibiców, którzy będą dopingować swoją drużynę, walczącą o przynajmniej punkt. Jednak rywalizować będą z ponad 50 tysiącami angielskich fanów, który także nie będą żałować gardeł. Jedni i drudzy powinni obejrzeć ciekawy mecz, w którym więcej atutów jest po stronie gospodarzy, ale będą się oni musieli sporo napracować by wywalczyć komplet punktów.

20:45 Arsenal - CSKA Moskwa

Sędzia: Lubos Michel (Słowacja)

Arsenal: Lehmann - Djorou, Toure, Gallas, Clichy, Hleb, Gilberto, Fabregas, Rosicky, van Persie, Henry

CSKA: Akinfeev - V. Berezutskiy, Ignashevich, A. Berezutskiy, Zhirkov, Aldonin, Rahimic, Dudu, Semberas, Carvalho, Olic (Vagner)

Źródło:
http://www.eurogol.pl/index.php?strona=news&id=71089

Do góry
#663304 - 01/11/2006 15:44 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
MARSHALL213 Offline
addict

Meldunek: 04/10/2006
Arsenal London FC - CSKA Moscow X
Arsenal ostatni mecz w lidze z Evertonem ok. 70% posiadania przy piłce i nie zdołał go wygrać. CSKA przyjedzie do Londynu z celem bronienia bramki i okazjami na kontry. Myślę, że Arsenal zremisuje ten mecz, lecz można też zaryzykować typ, że Arsenal wygra ten mecz jednym golem. W obu przypadkach kursy smakowite:D

Do góry
#663305 - 01/11/2006 15:47 Re: LM - GRUPA G -Arsenal,Porto,Hamburger,CSKA
MARSHALL213 Offline
addict

Meldunek: 04/10/2006
Hamburg SV - FC Porto under 2,5

Ten mecz to typowy NO BET, każdy wynik jest możliwy. Hamburg ostatnio lekka zwyżka formy, lecz na wygranie z Porto to chyba będzie za mało. Mecz remisowy jak na siłę miałbym typować. Ale bardzo dobrą alternatywą w tym przypadku jest under 2,5. Myślę, że walka rozegra się w środku pola i obie drużyny stworzą sobie mało klarownych sytuacji.

Do góry
Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Akhu, Biszop