i w sumie chciałem komentować, ale jak ktos pyta kto awansuje przy jakims wyniku znajac wynik 1 meczu to mnie dziwi jak ktos taki obstawia cokolwiek
nie chcialem mialo byc
Dlaczego? Przecież może być różnie, gdyż np. jak wspomniał Fechnerinho, a z szacunku napisałem z dużej! ;-)) nie wiadomo kto awansuje, a dlaczego? A no dlatego, że przy takim wyniku nikt nie awansuje obecnie, zaś w obecnej chwili już tamtocześnie, gdyż w czasie zadawania pytania przez Fecha nikt nie awansował i można by uznać - w przypadku posiadania ego mieszczącego się w pudełku od zapałek - że pytanie jest bezcelowe, gdyż nie awansuje nikt, a jednak za czas jakiś dnia dzisiejszego jedna z dwóch drużyn awansuje, a co więcej nie wiadomo czy będzie to drużyna A, czy też drużyna B. Na pewno nie można postawić aksjomatu, że awansuje drużyna B, a drużyna A nie, można by rzec, że awansuje drużyna A lub B, mowa oczywiście o "rzeczeniu" tamtoczesnym z czasu zapytania Fecha, gdyż obecnie może się okazać, że wynik jest inny od wskazywanego (pośrednio) w zapytaniu Fecha, a co za tym idzie, twierdzenie awansu jest również różne, jednak mając na uwadze, że awansuje drużyna A lub B, postawienie w formie aksjomatu odpowiedzi, że awansuje A, a nie awansuje B, byłoby błędne podobnie jak twierdzenie awansu B, a nieawansu A, można by jednak stwierdzić, że awansuje A, "albo" B, co wprowadziłoby zupełnie zamieszanie, gdyż mając na uwadze nie tylko łącznik zawierający się w łączniku - rozłączniku ww., należałoby uznać, że awansuje A i B, co oczywiście, jest niemożliwe.
Mam nadzieję, że pomogłem.