#6379922 - 18/12/2014 20:02
Re: Czemu mecz.pl jeszcze żyje?
[Re: kazow]
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
@majner mam nadzieje ze nie masz na mysli zeby zamknac forum i zrobic platne?
w takim przypadku forum jako forum umrze z powodu braku naplywu nowych czytaczy i ogladaczy reklam
w zamian moglby powstac ciekawy wehikul inwestycyjny, co jest abrdzo fajnym pomyslem ktory wspieralbym, niestety raczej niezgodny z prawem Absolutnie, forum zamknięte i na dodatek płatne, to jest inwestycja z góry skazana na porażkę, bo tak jak piszesz - musi być fresh meat Wehikuł inwestycyjny to jeden z kolejnych punktów planu (na pewno nie początkowy), który mimo swojej wątpliwej legalności, można zalegalizować W branży hazardowej taki wehikuł to ryzykowna sprawa, ale... kto wie Najpierw trzeba mieć plan, a gdy on się pojawi, trzeba mieć odpowiednie narzędzia (tutaj: ludzi), które ten plan wykonają. Ale przeważnie to właśnie te narzędzia najciężej zdobyć
|
Do góry
|
|
|
|
#6379948 - 18/12/2014 20:35
[Re: adamwol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Ja mam wrażenie takie, że @Conrad swoje z forum wyciągnął (reklamy - różne plotki chodziły co do kwot) i dalsza przyszłość pozostała w próżni, 'co będzie to będzie'. Taki stan trwa dobre kilka lat, bo jak tu kilku userów słusznie zauważyło, podobne temu tematy pojawiają się dość systematycznie co jakiś czas. Co będzie dalej? To samo... Albo i gorzej, bo z roku na rok coraz 'gorsza' młodzież się pojawia. Teraz każdy wszystko chce na tacy mieć podane, bez wkładu własnego. Kiedyś tak nie było. Jak ja dorastałem na forum (rejestrowałem się w 2004, będąc niepełnoletnim) to musiałem najpierw dać coś od siebie, by liczyć na cokolwiek. Czymś się wykazać, by zwrócić uwagę. Każdego usera się szanowało - mając poczucie, że jest się młodszym, a i w konsekwencji - głubszym. A teraz wjeżdżają takie leszcze, pewne swego, że głowa mała. Brak chęci na jakąkolwiek dyskusję, wymianę zdań. Nieraz nudziło się mecz.pl, próbowałem for zamkniętych, próbowałem płatnych (zrzutkowych), próbowałem z innych branż i jakoś nigdzie mnie tak nie zatrzymało, jak tu. Fakt faktem szperając po mecz.pl o typach się już nie myśli, ale jakaś 'magia' jest Pzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#6380950 - 21/12/2014 10:01
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
Ja mam wrażenie takie, że @Conrad swoje z forum wyciągnął (reklamy - różne plotki chodziły co do kwot) i dalsza przyszłość pozostała w próżni, 'co będzie to będzie'. Taki stan trwa dobre kilka lat, bo jak tu kilku userów słusznie zauważyło, podobne temu tematy pojawiają się dość systematycznie co jakiś czas. Co będzie dalej? To samo... Albo i gorzej, bo z roku na rok coraz 'gorsza' młodzież się pojawia. Teraz każdy wszystko chce na tacy mieć podane, bez wkładu własnego. Kiedyś tak nie było. Jak ja dorastałem na forum (rejestrowałem się w 2004, będąc niepełnoletnim) to musiałem najpierw dać coś od siebie, by liczyć na cokolwiek. Czymś się wykazać, by zwrócić uwagę. Każdego usera się szanowało - mając poczucie, że jest się młodszym, a i w konsekwencji - głubszym. A teraz wjeżdżają takie leszcze, pewne swego, że głowa mała. Brak chęci na jakąkolwiek dyskusję, wymianę zdań. Nieraz nudziło się mecz.pl, próbowałem for zamkniętych, próbowałem płatnych (zrzutkowych), próbowałem z innych branż i jakoś nigdzie mnie tak nie zatrzymało, jak tu. Fakt faktem szperając po mecz.pl o typach się już nie myśli, ale jakaś 'magia' jest Pzdr. Dobrze napisane,
|
Do góry
|
|
|
|
#6381038 - 21/12/2014 13:23
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Mecz pl to jest nie ma lepszego forum.
|
Do góry
|
|
|
|
#6381919 - 25/12/2014 14:28
|
newbie
Meldunek: 29/09/2014
|
Po prostu kazdy wspomina klimat, a na innych stronach tego nie ma. No i tu mozna wrocic jak Conrad zbanuje Tez czesto bylem na innych forach, ale tam atmosfera slaba, no i czasem tacy ludzie zostaja moderatorami, ze az sie odniechciewa. Np herbatka - czyli kazdy pajac moze zostac kims waznym, chociaz kazdy ma go za idiote, albo gosc co ma nick obecnego rezerwowego Milanu - ekspert od wszystkiego, ktory nie umie napisac poprawnie zdania podrzednie zlozonego. Ale pewnie nie ma wiecej niz 13 lat, skoro taki nick, a poziom edukacji jeszcze nizej. Szanujmy sie jak to mowi pacyfista Tez najbardziej wspominam amkwisha, ktory byl strasznym cebulaczkiem, ale typy mial bardzo dobre.
|
Do góry
|
|
|
|
#6381927 - 25/12/2014 18:02
[Re: Misiek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2004
|
Kurson - pyknij.. reaktywację dubelków Dla kogo Misiek? Dla kogo? Pomijając już wszystkie inne okoliczności kiedyś urządzało się takie przedsięwzięcia głównie dla znajomych/kolegów, a kogo ja tu teraz znam z tych aktywnych? Prawdopodobnie taka kolej rzeczy, nowe czasy, nowa formuły funkcjonowania ... Wesołych Świąt Weterani
|
Do góry
|
|
|
|
#6381963 - 25/12/2014 21:47
[Re: fechu]
|
shaken not stirred
Meldunek: 07/07/2005
|
Eeeee tam Master, chyba przesadzasz... Z QC Piłka nożna: super własnie zauważyłem ze w TiO nie moge nic pisac bo w temacie mecz.pl cos tam czemu zyje, napisalem cos w stylu: ze nie do konca sie zgodze i ze na pewnym forum sa kumate osoby i w dziale np sporty zimowe sa spoko analizy i trafne.
czy napisalem cos złego? przeciez nawet nie napisalem na jakim to forum. masakra Z wspominek był jeszcze ten typek od podrywu, co jeździł z dziewczynami do lasu z pustym bakiem... jak mu było pamięta ktoś?
|
Do góry
|
|
|
|
#6382049 - 26/12/2014 11:09
[Re: Skiper]
|
stranger
Meldunek: 17/08/2014
|
Eeeee tam Master, chyba przesadzasz... Z QC Piłka nożna: super własnie zauważyłem ze w TiO nie moge nic pisac bo w temacie mecz.pl cos tam czemu zyje, napisalem cos w stylu: ze nie do konca sie zgodze i ze na pewnym forum sa kumate osoby i w dziale np sporty zimowe sa spoko analizy i trafne.
czy napisalem cos złego? przeciez nawet nie napisalem na jakim to forum. masakra Z wspominek był jeszcze ten typek od podrywu, co jeździł z dziewczynami do lasu z pustym bakiem... jak mu było pamięta ktoś? Pierniczek (chyba) - dobry był aparat. W ogóle przez tyle lat co tu zaglądałem, dawniej częściej, teraz znacznie rzadziej, to przewinęło się mnóstwo ciekawych osobowości, wybuchało sporo afer. Swego czasu najwięcej chyba brało się tego z tematu o wymianach na MB i słynny już Konrad C. z jego legitymacją później też była ta sprawa z biletami na EURO o której w sumie dowiedziałem się od znajomego, a dopiero później z forum. Kilka lat wstecz i działy tematyczne były na wysokim poziomie, a i w TiO nie brakowało ciekawych tematów. Teraz praktycznie nie zostało nic, bo nawet i w tym TiO ciekawego- bekowego tematu nie uświadczysz... No ale cóż, ludzie dorastają, zmieniają się im priorytety i kiedyś będąc studentem był czas na więcej, choćby nawet siedzenie po nocach i śledzenie US Sports. Teraz mając w granicach 30 i więcej lat inne rzeczy stają się ważniejsze. To oraz napływ osób, które nic nie wnoszą, a tylko czekają niczym sępy spowodował obecny stan rzeczy. Zawsze będę wspominał to miejsce, bo tutaj zaczynałem swoją przygodę z bukmacherką...
|
Do góry
|
|
|
|
#6382395 - 27/12/2014 15:17
[Re: darkogs]
|
stranger
Meldunek: 27/12/2014
|
Po prostu kazdy wspomina klimat, a na innych stronach tego nie ma. No i tu mozna wrocic jak Conrad zbanuje Tez czesto bylem na innych forach, ale tam atmosfera slaba, no i czasem tacy ludzie zostaja moderatorami, ze az sie odniechciewa. Np herbatka - czyli kazdy pajac moze zostac kims waznym, chociaz kazdy ma go za idiote, albo gosc co ma nick obecnego rezerwowego Milanu - ekspert od wszystkiego, ktory nie umie napisac poprawnie zdania podrzednie zlozonego. Ale pewnie nie ma wiecej niz 13 lat, skoro taki nick, a poziom edukacji jeszcze nizej. Szanujmy sie jak to mowi pacyfista Tez najbardziej wspominam amkwisha, ktory byl strasznym cebulaczkiem, ale typy mial bardzo dobre. Torres już w Atletico a Earl to chyba jakis znajomy legendy tego forum - shu34, wiec trochę z szacunkiem Ja się nigdzie bardziej nie angażowałem, często zapominałem swoich nicków i choć wiedziałem, ze na mecz nie będzie analiz takich jak na innych forach to i tak tutaj wchodziłem i wchodzę, bo to jednak pierwsze moje forum i zaluje, ze Conrad je tak zaniedbał, bo na pewno by dało się cos z niego wycisnac i on by tez zarobił. Zawsze pozostaje quasi chat, ale i tam coraz mniej typow niestety
|
Do góry
|
|
|
|
#6382398 - 27/12/2014 15:40
[Re: Gaske]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2010
|
[quote=_Korver_]Ja mam wrażenie takie, że @Conrad swoje z forum wyciągnął (reklamy - różne plotki chodziły co do kwot) i dalsza przyszłość pozostała w próżni, 'co będzie to będzie'. Taki stan trwa dobre kilka lat, bo jak tu kilku userów słusznie zauważyło, podobne temu tematy pojawiają się dość systematycznie co jakiś czas. Co będzie dalej? To samo... Albo i gorzej, bo z roku na rok coraz 'gorsza' młodzież się pojawia. Teraz każdy wszystko chce na tacy mieć podane, bez wkładu własnego. Kiedyś tak nie było. Jak ja dorastałem na forum (rejestrowałem się w 2004, będąc niepełnoletnim) to musiałem najpierw dać coś od siebie, by liczyć na cokolwiek. Czymś się wykazać, by zwrócić uwagę. Każdego usera się szanowało - mając poczucie, że jest się młodszym, a i w konsekwencji - głubszym. A teraz wjeżdżają takie leszcze, pewne swego, że głowa mała. Brak chęci na jakąkolwiek dyskusję, wymianę zdań. Nieraz nudziło się mecz.pl, próbowałem for zamkniętych, próbowałem płatnych (zrzutkowych), próbowałem z innych branż i jakoś nigdzie mnie tak nie zatrzymało, jak tu. Fakt faktem szperając po mecz.pl o typach się już nie myśli, ale jakaś 'magia' jest Pzdr. Korver jak zwykle w formie
|
Do góry
|
|
|
|
#6382610 - 28/12/2014 14:21
[Re: wawrzyniak9090]
|
newbie
Meldunek: 29/09/2014
|
Po prostu kazdy wspomina klimat, a na innych stronach tego nie ma. No i tu mozna wrocic jak Conrad zbanuje Tez czesto bylem na innych forach, ale tam atmosfera slaba, no i czasem tacy ludzie zostaja moderatorami, ze az sie odniechciewa. Np herbatka - czyli kazdy pajac moze zostac kims waznym, chociaz kazdy ma go za idiote, albo gosc co ma nick obecnego rezerwowego Milanu - ekspert od wszystkiego, ktory nie umie napisac poprawnie zdania podrzednie zlozonego. Ale pewnie nie ma wiecej niz 13 lat, skoro taki nick, a poziom edukacji jeszcze nizej. Szanujmy sie jak to mowi pacyfista Tez najbardziej wspominam amkwisha, ktory byl strasznym cebulaczkiem, ale typy mial bardzo dobre. Torres już w Atletico a Earl to chyba jakis znajomy legendy tego forum - shu34, wiec trochę z szacunkiem Ja się nigdzie bardziej nie angażowałem, często zapominałem swoich nicków i choć wiedziałem, ze na mecz nie będzie analiz takich jak na innych forach to i tak tutaj wchodziłem i wchodzę, bo to jednak pierwsze moje forum i zaluje, ze Conrad je tak zaniedbał, bo na pewno by dało się cos z niego wycisnac i on by tez zarobił. Zawsze pozostaje quasi chat, ale i tam coraz mniej typow niestety Dokladnie podkresliles roznice miedzy mecz.pl a innymi stronkami. Legendy mecz.pl maja swoje wlasne strony, platne typy, grupy zamkniete, jak dadza typa to wiadomo, ze warto zagrac. A legenda konkurencji byla na odwyku bukmacherskim, kilka razy zbankrutowala i okolo 50 razy kasowala temat po tym jak nie wszedl typ ostatniej szansy, a to na prawde sztuka, bo on zawsze gral i do tej pory gra na peffki(Chelsea, United, City, Real itd), albo rozne, ktore moze trafia 25%. Kiedys pewniaki rzeczywiscie wchodzily, wiec zostal legenda. Teraz juz nie wystarczy przepisac h2h do analizy
|
Do góry
|
|
|
|
#6383773 - 02/01/2015 13:55
|
stranger
Meldunek: 02/01/2015
|
Mecz ledwo żyje, bo Conrad zamiast się zająć odpowiednimi rzeczami to wolał się bawić w banowanie przeciwników w Polityce. Ale inne fora są nie lepsze niestety i prawie wszędzie ludzie piszą analizy tylko do konkursów, więc takich typów nie opłaca się grać. legendy tego forum - shu34 shu nigdy nie był legenda i nie bedzie, bo zawsze byl slabym typerem. Na dłuższą mete jak sie z nim grało to zawsze było się na minusie, no i on rzeczywiście był na odwyku, więc chyba jasne? To że coś popieprzy w analizie to nie czyni z niego legendy. Zresztą tamto forum jest żałosne, bo poza typowaniem nic się nie dzieje. Tam kiedyś była dobra atmosfera, ale skoro teraz tam rządza takie cebulaki jak tamta trojka to co się dziwić? Sporo osob z mecz siedzi na tym największym obecnie forum, ale tam też troche brakuje tej atmosfery jaka tutaj potrafiła być, no i niestety wiekszość typów to konkursy. Na razie są najlepsi, ale jakby Conrad sie ogarnął to by mecz znów wrociło na szczyt, tylko jak go przekonać? @Bezdomny ale chociaz pol godziny dziennie można znaleźć, żeby wymienić się spostrzeżeniami, tylko żeby admin tak nie banował
|
Do góry
|
|
|
|
|
|