Cagliari - Crotone (1) 1.6 Unibet Dwie drużyny z całkiem innymi celami na ten sezon. Gospodarze nie wyobrażają sobie, żeby mogli nie awansować, natomiast goście będą ciężko walczyć, żeby się w tej lidze utrzymać.
W obu klubach nowi szkoleniowcy. U Sardyńczyków Massimo Rastelli, gość który w debiucie na ławkace trenerskiej od razu awansował z Juve Stabią z Serie C2, do C1, a trzy lata temu awansował z Avellino z Serie C do B (również w pierwszym sezonie w tym klubie). Rok temu był blisko nawet Serie A, ale na drodze stanęła Bologna, z którą przegrali po playoffach. Teraz próbuje swoich sił w Cagliari i może znowu dorzucić jakiś ligowy triumf do CV.
Rossoblu będą grać 4-3-3, w obronie z naszym Bartkiem Salamonem, a w ataku z Marco Sau, który jeszcze niedawno był w kręgu zainteresowań selekcjonera kadry Włoch. Raz nawet dostał swoją szansę.
Kilku ciekawszych graczy (jak na Serie B) oprócz Sau pozostało po spadku, jak choćby Balzano, czy Joao Pedro.
Na Sant'Elia powinni sobie spokojnie radzić z takimi drużynami jak Crotone.
Goście z Ivanem Juricem na ławce, czyli ze swoim byłym grajkiem. Co może przerażać, to to że uczył się trenerskiego fachu od Gasperiniego
był jego asystentem w Interze i Palermo. Póki co jedyne co prowadził w dorosłej piłce, to Mantova w tamtym sezonie i skończył w połowie tabeli Serie C.
Pierwsze dwa mecze obejrzy z trybun, bo pauzuje za czerwoną kartkę.
W składzie Crotone gwiazd raczej próżno szukać, a w dodatku w porównaniu z poprzednim sezonem wymienili pół składu. Najbardziej liczą na talent wypożyczonego z Lazio Tounkary.
Przed sezonem żadnego konkretnego towarzyskiego nie zagrali. Lali sobie jakichś 3-4-5 ligowców, w rundach wstępnych Pucharu Włoch ograli Feralpisalo i Ternanę po 1-0. Na mnie nie robią te wyniki wrażenia, bo mimo wszystko były to mecze rozgrywane u siebie.
Pierwsza kolejka, więc może lepiej byłoby nie grać, ale ja mimo wszystko spróbuje. Uważam, że kurs jest całkiem dobry. Jak zacząłem się przyglądać temu meczowi, to myślałem, że jak kliknę w ofertę to zobaczę 1.4, a skoro jest pod 1.6, to gram