#6340874 - 06/10/2014 20:16
Re: Film, TV, seriale [39]
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
Conrad nie przesadzaj. Serial jest slaby. Wciaga przez pierwsze 3-4 odcinki a potem jest coraz gorzej.
Serial dostal cancela wiec nic nie wyjasniono. Klimat bardziej familijno-nastolatkowy cos jak w Terra Nova. Nie dziwota ze dostal cancela bo im dalej w las tym bardziej sie dziwilem jak mozna takie gowno robic.
|
Do góry
|
|
|
|
#6343555 - 11/10/2014 13:51
[Re: Danielsan]
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
Zaczął się kolejny sezon - prawdopodobnie najlepszego serialu jaki dotąd zrobiono - Downton Abbey. Mimo że to już piąty sezon, trzyma swój wyśrubowany poziom Poważnie? Jestem laikiem w temacie zagranicznych seriali,zresztą nastąpił ich taki wysyp w ostatnich latach i czytając internety czy też słuchając opinie znajomych to czasem mi się wydawało że to taki poziom że jak się już wciągnę to będe musiał się z roboty zwolnić żeby nie marnować czasu na głupoty. Ostatnio w końcu postanowiłem delikatnie dotknąc tematu.Downton Abbey jest w sumie drugim za jaki się zabrałem. No i masakra. Oczywiście jest typowy element dla seriali który odwołuje się do ludzkiej ciekawości i nakazuje obejrzeć kolejny odcinek ale w moim przypadku to działa na krótką metę. Jestem w połowie drugiego sezonu i zaczyna mnie to po prostu męczyć. Zwyczajna sztampa. Wątki żywcem wzięte z jakiejś wenezuelskiej telenoweli cięzko o większe banały.Większość bohaterów tak cukierkowo dobra i szlachetna że aż irytująca. A te pożal się boże czarne charaktery... Jedyny pozytywny wątek to dwie fajne córeczki A tu na Filmwebie 8.2 widzę... No nic, może zwyczajnie się po prostu nie nadaję do seriali i nieprzypadkowo tak długo się przed nimi broniłem.
|
Do góry
|
|
|
|
#6346784 - 15/10/2014 17:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
Szalenstwo ktore rozpetalo sie po Iron Manie w USA troche mnie przeraza. Najpierw Marvel stworzyl universum, ktore rok w rok wypuszcza filmy na podstawie swoich komiksow a teraz do tego samego dazy DC. Nie dosc, ze szturmuja kina swoimi projektami to wzieli sie za TV i spamuja teraz na kazdym kanale seriale o superbohaterach Jeszcze pare lat temu lecialo tylko smallville o mlodym supermanie a teraz? Kurwa namnozylo sie tego od chuja a bedzie jeszcze wiecej. Marvel: Agents of Shields juz leci a za chwile wchodza - Powers, Agent Carter, Daredevil. DC: Arrow, Flash, Gotham juz leca a za chwile wchodza: Constantine, iZombie, Supergirl, Preacher... Myslicie ze to wszystko? Ha, chuja! Juz zapowiedziane sa do powstania: Titans, DMZ, Lucifer, Luke Cage, Iron Fist, Defenders. Nienormalni... Zeszly sezon pod wzgledem nowych pozycji serialowych w USA byl tragiczny, poprzedni nie lepszy. Kiepsko to widze...
|
Do góry
|
|
|
|
#6347000 - 16/10/2014 07:39
[Re: Mitul]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
ja tez Revolution chyba jakies 7-8 odcinkow przebrnąlem i coraz gorzej bylo Właśnie obejrzałem do końca pierwszy sezon i całkiem dobre to było. Szczególnie na tle The Walking Dead S4, który po pierwszych 5 odcinkach pełnych nudy i ogólnej kichy chce się odłożyć na bok. Jeszcze tylko 11 odcinków przetrwać (a może się rozkręci? ) i wracam do Revolution na drugi sezon...
|
Do góry
|
|
|
|
#6347260 - 16/10/2014 22:04
|
|
The Walking Dead S4, który po pierwszych 5 odcinkach pełnych nudy i ogólnej kichy... Już po 7 odcinkach i dalej bryndza. Zdecydowanie najgorszy sezon do tej pory, przynajmniej na tym etapie...
|
Do góry
|
|
|
|
#6347266 - 16/10/2014 23:27
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
The Walking Dead S4, który po pierwszych 5 odcinkach pełnych nudy i ogólnej kichy... Już po 7 odcinkach i dalej bryndza. Zdecydowanie najgorszy sezon do tej pory, przynajmniej na tym etapie... O ile dobrze pamiętam to lepiej nie będzie. Czwarty sezon strasznie słaby. Piąta odsłona ruszyła obiecująco
|
Do góry
|
|
|
|
#6348828 - 19/10/2014 21:39
[Re: BartasPT]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2006
|
wiem, ze duzo osob hejtuje te produkcje, ale... Miasto 44 mega film bylem wczoraj w kinie i nie podzielam Twojego entuzjazmu PS. co sadzicie o tym filmie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#6349063 - 20/10/2014 20:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
UPROWADZONA na polsacie za 5 min
|
Do góry
|
|
|
|
#6351031 - 23/10/2014 09:33
[Re: Danielsan]
|
|
Zaczął się kolejny sezon - prawdopodobnie najlepszego serialu jaki dotąd zrobiono - Downton Abbey. Mimo że to już piąty sezon, trzyma swój wyśrubowany poziom U rodziców jest też #1, ja zaś jeszcze się za niego nie zabrałem choć sezony 1-3 na blu-rayu leżą u mnie na półce od kilku miesięcy (na razie Netflix "unieruchomił" mi odtwarzacz na długi czas ). Czy serial dosyć szybko wciąga czy podobnie jak z Mad Men trzeba dać mu trochę czasu?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|