#626936 - 31/07/2006 15:58
Re: Pływanie - Mistrzostwa Europy - Budapeszt 2006
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2004
|
Sure między unibetem a betawinem 14.36%
|
Do góry
|
|
|
|
#626937 - 31/07/2006 16:03
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Szwecja - Wlochy 1 1.40-1.45 w necie
elim. Szwedki lepsze, teraz dochodza nowe zawodniczki, bardzo dobre, Wloszki pewnie sie poprawia, bo tez niezla ekipa, ale sa raczej bez szans.
Francja - Wlk. Brytania (men) 1 1.70 GB
Francuzi lepsi w elim., jedna zmiana w skladzie, Brytyjczycy bez zmian, za duze dziury w skladzie na walke, natomiast Frnacuzi pewnie wlacza sie do walki o medal
|
Do góry
|
|
|
|
#626942 - 01/08/2006 10:16
|
Live fast, die young
|
Ech, buki jak zwykle sie ociagaja z kursami na plywanie, znowu trzeba bedzie cos robic na predce, do dzisiejszych eliminacji twierdzilem, ze nie zagram nic dopoki choc raz nie zobacze zawodnika w wodzie. Dzis juz wiem, ze uciekly 2 babolki, 1 w unibecie, 2. w expekcie, wiec bede raczej cos skrobal juz przed elim., oczywiscie stawka wiadomo, ze o wiele nizsza. Na poczatek jak ktos lubi grac niskie kursy to expekt zaproponowal: Korzeniowski-Skvortsov 1 1.25 Korzeniowski-Meeuw 1 1.20 - Pawlowi moze przeszkodzic tylko DQ, co w plywaniu ind. jest rzadkie. Korzeniowski osiagnal znakomita forme, wczoraj w elim. prowadzil i zwolnil i sie przeliczyl , teraz mozna powiedziec, ze to on mial najwieksze mozliwosci wdrapania sie na podium wczoraj, Stanczyk mimo RŻ nie dal rady, natomiast Sawrymowicz chyba sie spalil, bo inaczej nie moge wytlumaczyc tego czasu, ale to nic, bo na 1500 m sie odegra . No, ale do rzeczy, chyba pamietamy Montreal, pierwszy wyscig, Korzeniowski w dow. w koncowce stawki, wszyscy mysleli, ze bez formy, i co? Znokautowal rywali w delfinie, wydaje sie, ze teraz jest o wiele mocniejszy, glosno mowi o rekordzie swiata. Na chwile obecna WR chyba jest troszke za daleko, ale ER, tym bardziej CR w zasiegu i pewnie je zaatakuje, najwieksi rywale to Skvortsov, ale prawie 2 sek. gorszy i Meeuw, Niemiec jest perspektywiczny, ale po pierwsze juz plywa grzbietem, po drugie na tym dystansie w 2 wyscigach mimo, ze posiada ER nie zachwycil, moze sie oszczedza wiedzac, ze ma sporo startow, bo jeszcze jutro grzbiet sprinterski, nie wiem, niewazne, uwazam, ze tego jest za duzo. Z reszta nawet jakby przygotowal sie tylko na delfina, to i takz Korzeniowskim by przegral o kilka sekund. To tyle z nizszych kursow na jutro, ale bardzo pewnych. Jeszcze jakby ktos gdzies znalazl zaklad Korzen vs. WR to milo by bylo jakby o tym wspomnial na forum.
|
Do góry
|
|
|
|
#626943 - 01/08/2006 10:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/12/2003
|
niemam zielonego pojecia o plywaniu , kidys byl Wojtala, Peczak , a dzis pomozecie z tymi parami jakies ladne bety wybrac?: Breus-Andkjaer 1.6 - 2 50m motylkiem(m) Rajakyla-Bousquet 1.65-1.95 50m motylkiem(m) Vyatchanin-Rogan 1.35-2.6 100m grzbietowy (m) Maeuw-Tnacock 1.3-2.7 100m grzbietowy (m) Alshammer-Dekker 1.25-3.0 50m motylek (k) Kammerling-Samulski 1.65-1.95 50m motylkowy (k) Urbanczyk-Groot 1.6-2.0 50m motylkiem (k) Baron-Marshall 1.15-4.0 200m grzbietowy (k) Amshennikova-Simmonds 1.25-3.0 grzbietowy (k) Verraszto-Putra 1.25-3.0 200m grzbietowy (k) czekam na opinie
|
Do góry
|
|
|
|
#626944 - 01/08/2006 11:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Witam - widze ze sts sie jako jedyny postaral z naziemnych Tak wiec po krotkiej analizie tej "czarnej magii" w oko wpadl mi tylko jeden typ, a mianowicie para Kammerling-Samulski na 50m. motylkiem kobiet (kurs na 1 1,65). Szwedka do polfinalow weszla ze zdecydowanie najlepszym czasem 23,36 przy czym Samulska uzyskala 26,74. W polfinalach Kammerling poplynela wolniej uzyskujac 26,76 natomiast w drugim polf. Niemra miala 26,92. Wyglada na to, ze Szwedka jest w stanie uzyskac czas ok 23,30/40 natomiast Samulski raczej ponizej 23,50 zejsc nie powinna. Do tego Kammerling to rekordzistka swiata i europy wiec pewnei doswiadczenie ogromne ...na tym sie konczy ta superowa analiza
|
Do góry
|
|
|
|
#626945 - 01/08/2006 11:48
|
Live fast, die young
|
nie wiem, ja bym przestrzegal pzred gra na Kammerling, tak myslalem, ze wystawia ta pare, Kammerling to rekordzistka, ale WR sprzed 4 lat, forma nie ta sama, nie jest taka regularna jak byla chocby w Berlinie, jest faworytka, ale Niemki nie mozna lekcewazyc, ja opuszczam ta pare.
do polfinalow weszla z czasem 26,76, natomiast w 1/2 miala 26,75, natomiast Niemka w 1/2 26,77. Jak zejdzie Kammerling pon. 26,50 to bedzie swieto na wsi.
|
Do góry
|
|
|
|
#626946 - 01/08/2006 11:59
|
Live fast, die young
|
Breus-Andkjaer 1 1.60 sts
Serhiy broni tytulu ME, przyzwoicie sie zaprezentowal w elim. i 1/2, Dunczyk zaskakuje znakomita forma, przede wszystkim ma znakomity poczatek dystansu, start i wyjscie z wody, widzialem polfinaly, wydaje mi sie, ze Ukrainiec ma jeszcze rezerwy, jakies 0,2-0,3, chcial tylko wygrac swoj polfinal i to mu sie udalo, jakos nie moge sobie wyobrazic Dunczyka na najwyszysm podium po zwyciestwie z Breusem. Kurs calkiem calkiem, wiec go biore, ale bez szalenstw.
Alshammar-Dekker 1 1.35 sts
Szwedka miala najlepszy czas startowy ze wszystkich,o ile w eliminacjach sie obijala to w 1.2 pokazala na co ja stac, wydaje sie,z e te 2 panie stocza miedzy soba pojedynek o mistrzostwo, ale sporo wieksze szanse daje Szwedce, co przy takim kursie do combosa jest dla mnie oplacalne.
tyle gram ze sprintow, jesli chodzi o pare Urbanczyk-Groot to para bardzo rowna, sercem jestem za Polka a i kasy nie warto na Groot stawiac.
|
Do góry
|
|
|
|
#626948 - 01/08/2006 12:06
|
Live fast, die young
|
I wyscigi dla Ciebie to czasy z jakimi zostaly zgloszone. Polfinal to sa czasy wyscigow eliminacyjnych. Natomiast rzeczywiste czasy polfinalowe sa w afternoon session. http://www.omegatiming.com/swimming/race...omen_50_Fly.pdf
|
Do góry
|
|
|
|
#626949 - 01/08/2006 12:17
|
Live fast, die young
|
Meeuw-Tancock 1 1.30 sts
Rekordzista Europy na 100 grzbietem poprawial sie z wyscigu na wyscig, jak juz wczesniej pisalem mysle, ze troche sie oszczedzal wiedzac, ze ma "ciezkie" mistrzostwa. Obaj plyna 100 m w podobny sposob. Jako, ze obaj sa znakomitymi sprinterami zaczynaja bardzo mocno, mocniej anwet troche Brytyjczyk, ale przez to ma problemy z wytrzymaniem calego dystansu i zdycha kolo 80 m. Wierze w Niemca, mysle, ze z Rosjaninem i Austriakiem ladnie powalcza, moze sie "urodzi" ER.
u kobiet wydaje sie, ze stosunko latwe pary, mam nadzieje, ze nie bedzie niespodzianki. Tylko kursy troche odstraszaja.
Baron-Marshall 1 1.15 sts
Mloda Francuzka moze byc objawieniem IO w Pekinie, natomiast Brytyjka raczej nie trafila z forma na tych mistrzostwach, nie wierze, zeby byla tak pewna awansu do finalu, ze tak "wolno" poplynela, co wiecej zawiodla mimo wszytsko troche w sztafecie 4x100.
Amshennikova - Simonds 1 1.25 sts
Brytyjczycy zadziwiaja wysypem talentow kilkunastoletnich na tym czempinacie, Simmonds jest jedna z nich, jednak weszla ledwo ledwo, nie zblizyla sie do swojego PB, w zwiazku z czym przy roczniku ur. 1991 wnosze, ze to nie ta forma. Natomiast Ukraina to uznana marka, dziewczyna po raz kolejny bedzie sie bila o medal ME.
Verraszto - Putra 1 1.25 sts
Mloda Wegierka robi mala furore, poprawila 2x swoj czas startowy juz, pewnie to tez jej PB, Francuzka polskiego pochodzenia w polfinale tez ustanowila swoj PB, ale mimo wszytsko nie jest to zbyt utalentowana dziewczyna. Wegierka niesiona dopingiem fanow powinna sie wlaczyc do walki o medal, natomaist dla "naszej" Oli pozostanie walka o miejsca 6-8.
|
Do góry
|
|
|
|
#626950 - 01/08/2006 13:10
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2004
|
To ja tak... Zaczniemy od 200 metrów stylem grzbietowym kobiet, bo pary jakie wystawił tutaj STS zdają się być naprawdę klarowne. Co prawda odbija się to również na kursach (niziuteńkie), ale ich zagranie nie niesie ze sobą chyba specjalnego ryzyka... Baron - Marshall 1 1,15 Amshennikova - Simonds 1 1.25 Verraszto - Putra 1 1.25 sts Baron - fantastyczne czasy (póki co), będzie walczyć o medal, ma szanse nawet na tytuł mistrzowski, podczas gdy Jej przeciwniczka przy sporym szczęściu może włączyć się do walki o trzecie miejsce na podium. Amshennikova - druga murowana kandydatka do medalu, jeśli ktoś ma zagrozić Baron to właśnie Ona i przyznam szczerze, że spodziewałem się pary Baron - Amshennikova. To, że takiej nie ma może tylko cieszyć, bo obie Panie ze swoimi przeciwniczkami powinny uporać się dość gładko... Para trzecia zdaje się być najbardziej wyrównaną, ale... Młoda Węgierka płynie u siebie, z całą pewnością szykowała formę właśnie na tę imprezę, natomiast Putra to zawodniczka, która póki co będzie chciała ugruntować swoją pozycję, udowodnić, że należy się Jej już teraz miejsce wśród najlepszych grzbiecistek Europy... Póki co jest to miejsce maksymalnie piąte, choć raczej obstawiałbym szóste lub siódme... -------------------------------------------------------------- Przejdźmy do 50 metrów motylkiem mężczyzn... Breus - Andkjaer 1 1,6 Po takim kursie żal nie zagrać na obrońcę tytułu... Co prawda przeciwnik wykręcał na tym basenie już naprawdę dobre czasy, ale Breus od pierwszego wyścigu kontroluje to, jak powinien płynąć On sam i na co stać Jego przeciwników. Spodziewam siębardzo dobrego wyścigu i bardzo dobrych czasów, jednak jeśli ktoś z czołówki ma zmusić resztę do ich osiągnięcia to właśnie Breus... Z pewnością ostatnie 2-3 pociągnięcia tym razem będą dużo mocniejsze niż chociażby w półfinale, a to da Mu te kilkanaście setnych sekundy, których Andkjaer przeskoczyć nie powinien... Para nie jest łatwa, ale spodziewałem się kursu w granicach 1,45. 1,6 naprawdę warto zagrać... Rajakyla - Bousquet NO BET Jedna z par, o której coś wiem na pewno. Na pewno jej bowiem nie wsadzę na żaden kupon... Rajakyla pływa tutaj bardzo dobrze i patrząc na czasy z Budapesztu jest osobą, dla której miejsce na podium możnaby rezerwować... Nie zapominajmy jednak z kim płynie. Bousquet nie zachwyca, ale to cały czas facet legitymujący się jednym z najlepszych występów (chyba nawet najlepszym) w tym roku na świecie i fantastyczny zawodnik. Nie sądzę, żeby Jego słabsza do tej pory dyspozycja była mydleniem oczu, ale o ile do walki o zwycięstwo pewnie się nie włączy, to już o trzecie miejsce może powalczyć... ------------------------------------------------------------------ 50 metrów motylkiem kobiet Alshammar - Dekker 1 1,25 Kurs niestety zaskoczył in minus... :/ Liczyłem na 1,4, a tu tylko 1,25. Zapowiada się naprawdę piękny pojedynek o pierwsze miejsce, a Szwedka jest dla mnie faworytką dlatego, że oszczędnie (myślałem, że nawet nader zachowawczo) popłynęła w eliminacjach, aby w półfinale spokojnie udowodnić, kto będzie rozdawał karty dziś wieczorem. Mimo wszystko Dekker raczej wytrzyma tempo i walka rozstrzygnie się na ostatnich metrach... Pozostawiam Wam do rozważenia czy warto grać Alshammar po tym kursie, aczkolwiek myślę, że mozna spróbować... Kammerling - Samulski 1 1,65 Urbańczyk - Groot 1 1,6 Trudne pary, ale kursy mimo wszystko zachęcają do zagrania dwóch jedynek, dlatego na oddzielnym kuponie prawdopodobnie zagram takiego ryzykownego dubla... Zgadzam się z przedmówcą, Kammerling to już nie ta klasa, co jeszcze nie tak dawno temu, niemniej jednak Ona powinna tu przegrać gładko z koleżanką z reprezentacji i Holenderką, ale z drugiej strony nie dać się wyprzedzić nikomu innemu. Żałuję nawet, że nie ma kursów na to, że Kammerling zajmie trzecie miejsce... 1,65 to nie jest zły kurs na to zdarzenie i jeśli ktoś lubi podwyższone ciśnienie to ja bym spróbował... Do tego Ola Urbańczyk w parze z Holenderką Groot. Dziewczyny wręcz zachwycają regularnością W obu dotychczasowych wyścigach czasy miały niemal identyczne, raz dzieliło je 0,02 s., innym razem 0,03 s. Nadmienić należy, że za każdym razem o te ułamki lepsza była Polka, chociaż trzeba też oddać, że jeszcze nie spotkały się tutaj w wyścigu bezpośrednim... Para naprawdę trudna i idzie tylko do dubla, o którym wcześniej wspominałem, a gdyby nie powody patriotyczne to pewnie bym Jej nie zagrał... No ale jednak... Zostało jeszcze 100 metrów mężczyzn, ale nie będę tutaj pisał o tej konkurencji, ponieważ omijam ją szerokim łukiem... Patrząc na wyniki z tego basenu teoretycznie 2 jedynki (Vyattchanin i Meeuw), patrząc jednak na nazwiska przeciwników (Rogan i Tancock) aż strach grać takie pary. Nie ruszam ich po kursach zaprezentowanych przez STS. Ostrzyłem sobie zęby na ten grzbiet, ale w takiej sytuacji daję spokój. Polskignom pewnie będzie się cieszył ze zwycięstw Meeuwa nad Tancockiem, ale ja wolę mieć zdrowsze serce... A już żeby na Rogana w pojedynku z Rosjaninem był kurs 2,6 to raczej gruba przesada. Aż się zastanawiam, czy jednak nie zagrać dwójki. W każdym razie prawdopodobnie bezpiecznie ominę grzbiet i główny kupon na dziś w STS-ie będzie wyglądał tak: Verraszto - Putra 1 1,25 Amshennikova - Simmonds 1 1,25 Baron - Marshall 1 1,15 Breus - Andkjaer 1 1,60 W drugim (za dużo mniejszą stawkę) kuponie dokonam chyba jednak zmiany i z dubla (Urbańczyk + Kammerling) zrobię trebla dokładając jeszcze Alshammar... I to by było na tyle jeśli chodzi o dzień dzisiejszy... Pozdrawiam i życzę trafnych typów oraz miłego oglądania
|
Do góry
|
|
|
|
#626953 - 01/08/2006 13:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2004
|
W toto jest para Meeuw-Rogan.Myśle,ze kurs 2 na niemca godny uwagi...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|