#625754 - 31/07/2006 11:11
Re: Superliga Mecz.pl - Pytania, uwagi, komentarze
|
addict
Meldunek: 05/10/2005
|
Quote:
Poszukujemy jeszcze 2 drużyn. Mogą być nawet 2-osobowe!
Będziemy grać w 2-osobowych składach + w trakcie meczu można skorzystać z rezerwowych. Z tych drużyn co mamy jeśli ktoś chce to może odejść i stworzyć nową. Mamy 14 zespołów a chcemy mieć 16 i podzielić je na 4 grupy. W grupie zagramy 3 kolejki i wtedy 2 najlepsze zespoły z każdej grupy wchodzą do 1 ligi, a 2 ostatnie do 2 ligi.
W obu ligach będzie po 8 drużyn i sezon będzie trwał 35 dni (7 kolejek po 5 dni).
Myślę że to jest najlepsza opcja.
Moim zdaniem bezsensu jest zmienianie liczebności drużyny do 2-osób... dobraliśmy się juz w druzyny 3-osobowe + rezerwowy i niech tak zostanie... takie jest moje zdanie!!
a co do 16 zespołow to lepiej zrobić ich 12... kilka druzyn w ogóle nie podało typów w tej ostatniej kolejce, mimo ze nie było wiadomo od początku ze bedzie ona testowa! niech na razie wszyscy potwierdzą chęc gry, bo głupio dostawać walkowery itp. A jeśli wszyscy potwierdzą chęć gry to fakytyczmnie można poszukać jeszcze dwóch drużyn...
a co do sezonu... może to i dobre rozwiązanie... chociaż ja jestem za tym zeby sezon trwał np. dwa miesiące... jesli liga miałaby 6 zespolow... to system mecz+rewanż, czyli 10 tygodni gry...
Oto moje propozycje
Pozdrawiam
Targlon 
|
Do góry
|
|
|
|
#625756 - 31/07/2006 11:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2003
|
Quote:
aha czyli co musimy jednego z druzyny relegowac bo maja byc 2 osobowe ekipy panie organizatorze wiecej konsekwencji jak bylo napisane na poczaytku 3 osoby to maja byc 3 !:) a nie 2 amoze wogole niech kazdy startuje sam co ? buehehhee
niektórzy mogą grać we trójkę, niektórzy we dwóch, chcę żeby było jak najmniej zamieszania! przecież jak każemy grać wszystkim trzem osobom w drużynie to zdarzą się takie sytuacje że ktoś wyjedzie (już zresztą się zdarzały) i nie zdąży podać typów.
jak masz ciekawszy pomysł to słucham 
|
Do góry
|
|
|
|
#625757 - 31/07/2006 12:03
|
Carpal Tunnel
|
No dobra, nie będziemy czekać na nowe drużyny. Zostawiamy nasze 3-4 osobowe składy, 14 drużyn i od jutra startujemy. Jeszcze tylko zrobię drobne zmiany w regulaminie. Sorry za zamieszanie, ale nie jest łatwo to wszystko poukładać  Czekam na potwierdzenia wszystkich 14 drużyn że będą grać! Żeby nie było sytuacji że już w pierwszej kolejce drużyna nie podaje typów! A więc wpisywać się, czekam na 14 wpisów.
|
Do góry
|
|
|
|
#625761 - 01/08/2006 20:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/02/2006
|
witam, jakaś dziwna cisza w temacie, czyżby juz wszystkim odeszła ochota na zabawę?? najpierw multum ludzie się napala jak małe dziecki "ja gram, i ja też, kto ze mną założy ekipę" a teraz echo. Pozdrawiam  niezdecydowanych i proszę o info czy mam dalej co jakiś czas odwiedzać ten temat czy go olać  .
|
Do góry
|
|
|
|
#625762 - 01/08/2006 20:52
|
Carpal Tunnel
|
seba30, no dziwne że nikt sie nie odzywa, przecież czekaliśmy na potwierdzenia drużyn że chcą grać, a tu nic. Przez ten czas wymyśliłem już jak powiniem wyglądać nowy regulamin i będzie on dużo prostszy. Tylko jeśli nikt nie chce grać to już nie wiem  Zaraz chyba otworzymy na nowo pierwszą kolejkę i założę temat. Jak znów będą niejasności oraz część drużyn nie poda typów to chyba zrezygnujemy. Ale mam nadzieję że będzie dobrze. 
|
Do góry
|
|
|
|
#625763 - 01/08/2006 21:56
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#625766 - 02/08/2006 08:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/02/2006
|
Witam, zasady są teraz proste i jasne  i chyba przekona to większośc aby brać czynny udział w zabawie. Jeszcze jedno można by sprecyzować a mianowicie ostatni dzień danej kolejki. Może ustalić że w tym dniu mecze-strzały muszą zakończyć się np. do godz. 20. Jak napastnik z pomocnikiem oddadza po 2 strzały w tym dniu to naprawdę może być ciężko znaleźć jakieś sensowne typy na obronę ich (zostaną chyba tylko US SPORTS). Ale tak ogólnie to napewno teraz jest o wiele lepiej niż pierwotnie. Pozdrawiam i samych wygranych spotkań 
|
Do góry
|
|
|
|
#625767 - 02/08/2006 09:30
|
Carpal Tunnel
|
do Pierniczka: chodzi o godzinę wklejenia posta; po wklejeniu posta bramkarz może od razu bronić ten strzał bez czekania na wynik, a może poczekać na wynik i puścić coś na noc, jak kto chce tak zrobi
do seba30: jeśli będzie duże zamieszanie w ostatni dzień kolejki to od następnej wprowadzimy limit że spotkania muszą się wcześniej zakończyć; póki co liczę na normalną grę każdego, bez ładowania 8 typów na ostatni dzień; poza tym przypominam że bramkarz nie musi czekać na zakończenie spotkania, aby móc je obronić
Podsumowując: Na razie nie wprowadzam zbyt wielu ograniczeń, żeby gra była łatwiejsza, a jeśli coś będzie nie tak to pojawią się ograniczenia
|
Do góry
|
|
|
|
#625769 - 02/08/2006 11:17
|
Carpal Tunnel
|
W takim przypadku jestem gotów dać bramkarzowi cały następny dzień na obronę tych strzałów, czyli taki przedłużony mecz. Na razie zobaczymy czy takie coś będzie miało miejsce. Apeluję o to by tak nie robić, ale nie będę zmuszać, bo może ktoś gdzieś wyjedzie i będzie musiał z opóźnieniem podać typy...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|