#6388854 - 10/01/2015 17:15
Re: Kibole [17]
[Re: kazow]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2009
|
Bo tv nie naglasnia mordobicia na disco tylko na stadionach i tyle
No i na disco nowoprzybyly ma nadzieje ze to on komus w morde strzeli a idac na stadion juz wie ze ma male szanse na to Brniesz brniesz i sam już nie wiesz, czy już wyjść na suchy ląd czy brnąć dalej. Jedno mogę Ci obiecać na pewno. Na najbliższym meczu z Jagą, zamiast Snu o Warszawie, nie będziemy śpiewać : Jesteśmy z wami, pikniki, jesteśmy z wami. A poza tym, wszyscy zdrowi.
|
Do góry
|
|
|
|
#6388881 - 10/01/2015 17:42
[Re: TriumfWoli]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
kazow pomijajac argument jakim jest PASJA,dla niektorych to naprawde sens zycia ale wiem i rozumiem ze tego nie da sie wytlumaczyc komus niezangazowanemu ,podbniez jak np to ze ktos zaciaga 80k kredytu zeby wyjsc 8 kilometrow w gore - pasjii sie nie tlumaczy.
Ale mam dla Ciebie argument gdzie jak nazwales "ultrasi" wygrywaja vs pikniki.Otoz w Poslce jest taki burdel w porownaniu do np ligi angielskiej ze tutaj takie kluby jak Lechia Gdansk,Zawisza Bydgoszcz czy Zaglebie Sosnowiec a teraz LKS Lodz czy Hutnik Krakow zyja tylko dzieki inicjatywie kibicow,tych tzw "ultrasow". Gdyby zostali im sami pikniki - klubow by juz nie bylo Całkowicie sie zgadzam z toba. Kropka koniec. Ultrasi sa niezbedni do prztrwania w trudnych chwilach. Wiadomo ze janusze wtedy przerzucaja się na inny front gdzie sa jakies sukcesy. Wydaje mi sie tylko ze to jest przetrwanie w okresie kilku lub kilkunastu lat. Potem trzeba wciągnąć pikników zeby byl doplyw kasy i świeżej krwi. Inaczej ultrasi sie wykrusza z czasem i nikt nie zostanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#6388925 - 10/01/2015 18:25
[Re: kazow]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2007
|
trzeba niemieć sumienia żeby tak gadać nie będąc w życiu na meczu. Gdyby nie zorganizowane grupy ultrasów czy chuliganów większość polskich klubów by istniała pod dyktando biznesmenów,którzy wskazywaliby wam miejsce siedzące na stadionie. Dajcie żyć ludzie ,komentarze rodem z onetu Nie no we młynie w pierwszoligowych klubach to nie ma biznesmenów wszystko za free jak u Owsiaka serduszka hehe nie ma nic za free, ale w sumie lepiej jak na kilebasie zarabia jakas organizacja kibicow, zeby potem wlozyc ta kase np w organizacje oprawy niz zeby tlusty dzialacz bral na kolejne bmw gorzej jak jakis szef kibicow postanawia sie na kumplach dorobic, no ale t zakladam ze sami ultrasi miedzy soba potrafia naprostowac Ale z kiełbasą na interes to chyba trzeba mieć towar jaki na sprzedaż albo wieprzka zabić. Ja ci powiem jak się teraz biznes robi najpierw trza założyć stowarzyszenie jakie potem trza iść do prezesiny żeby dał etat za 8 koła na miecha w klubie i załatwia się sponsora jak to zauważyłeś "organizacji oprawy" , zbiera piniondze od motłochu na sektorach do puszek i opłaty klimatyczne za atmosferę do biletu za które następnie jedzie się w ciepły klimat pochlać tylko trza uważać żeby cały dobytek oliwkowi Maurowie nie ukradli bo bedzieta w majtkach wracać.
|
Do góry
|
|
|
|
#6388930 - 10/01/2015 18:28
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
|
Powiem tak - kazow - nie dążę do żadnej konfrontacji z Tobą. Nie obrażasz mnie, ani mojego klubu, zatem nie mam żadnego powodu do konfrontacji z Tobą. Odnoszę jednak wrażenie, że chciałeś się wykąpać w akwenie, a zorientowałeś się że woda jest zbyt zimna, a poza tym zbyt głęboka i o niepewnym gruncie. Nie wiesz przez to co zrobić. Ale nieważne - zdrowie ważne. Przyjdź kiedyś na Legię, sam zobaczysz jak to jest.
|
Do góry
|
|
|
|
#6389008 - 10/01/2015 20:13
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6391874 - 15/01/2015 17:44
[Re: akagi]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 26/06/2011
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6393737 - 18/01/2015 15:59
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Dobra impra wczoraj w pociagu, prawda to czy wymysl tvnow?
"Zaatakowali pseudokibice Lechii Gdańsk, a ich ofiarami padli sympatycy Arki Gdynia, którzy wybierali się do Sopotu na galę MMA.
Do zdarzenia doszło w sobotę po godzinie 18, około 150 m za przystankiem SKM Gdańsk Żabianka w kierunku stacji Sopot Wyścigi. Pociąg został zatrzymany za pomocą hamulca bezpieczeństwa znajdującego się w drugim wagonie. Następnie grupa około 80 chuliganów zaczęła obrzucać pociąg kamieniami, a kilkunastu zamaskowanych mężczyzn wtargnęło do pierwszego wagonu i zaczęło atakować wybrane osoby.
- W moim przedziale siedzieli sami faceci i chyba jedna dziewczyna, która też dostała. Nie widziałam innych osób niż te wybierające się na MMA. Po fakcie oni (pobici, przyp. red.) mówili, że nie wiedzą, o co chodzi. Nie przyznawali się, że kibicują Arce Gdynia, tylko że jadą na MMA - relacjonuje świadek zdarzenia.
Pociąg zatrzymał się nagle i zobaczyłam wybiegających na tory facetów w kominiarkach. Zaczęli rzucać kamieniami w szybę i dobijać się do drzwi. Ktoś rzucił hasło - na ziemię! Wszyscy się położyli. Wpadli do środka i zaczęło się mordobicie. Uderzali i kopali. Nie widziałam wiele, bo byłam skulona w rogu. Krzyczałam, żeby zostawili takiego chłopaka, którego kopali po głowie. Pojawiło się sporo krwi. Wtedy nawet próbowałam go (atakującego, przyp. red.) odruchowo odepchnąć i dostałam w twarz - opowiada nam świadek zdarzenia.
Relacje świadków są rozbieżne - część twierdzi, że mężczyźni nie tylko bili rękoma i kopali, ale także uderzali ofiary przedmiotami (kastety, pałki)."
|
Do góry
|
|
|
|
#6411420 - 10/02/2015 19:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2011
|
I najprawdopodobniej Jaga nie wejdzie na Ł3 w niedziele. Parodia. Spece bez bezpieczeństwa wolą kilka stów biegających po mieście, niż stłoczonych na sektorze i machających płotem.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|