#6198759 - 31/03/2014 22:06
Re: Film, TV, seriale [38]
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
The Wire bardzo dobry. Tylko The Shield lepszy.
Ja mam problem z Lutherem. Recenzje dobre a mnie nie podchodzi i dalem sobie spokoj po 3 odcinkach.
|
Do góry
|
|
|
|
#6200440 - 03/04/2014 18:14
[Re: ssaczu]
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Meldunek: 11/07/2005
|
http://www.filmweb.pl/film/G%C5%82owa+do+wycierania-1977-1088 Z soboty na niedzielę godz. 00:15 na tvp Kutura. 10/10 Jeden z ulubionych filmów, chociaż ciężko się go ogląda. Polecam Dzień wcześniej o 01:15 na tvp kultura: http://www.filmweb.pl/Last.Days3,5/10 nie polecam.
|
Do góry
|
|
|
|
#6202178 - 06/04/2014 00:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/08/2004
|
Szukam filmu - Horror.
Kojarzę, że w filmie tym jakaś rodzina zamieszkała w domu, do którego przychodzili ludzie, którzy - jak się później okazało - byli martwi.
Była tam scena ze zdjęciami (fotografiami), które robiono ludziom umarłym a naturalnych, normalnych pozach.
Tytuł był chyba jednowyrazowy, kojarzę nazwę "Oni", ale nic z tą nazwła w takiej fabule nie znałazłem, na pewno był to tytuł jednowyrazowy.
Film pochodzi sprzed 2004 r. Kojarzę rok około 2003 (?)
Wiem, że mało informacji ale może ktoś coś skojarzy.
Dzięki.
|
Do góry
|
|
|
|
#6202851 - 06/04/2014 22:39
[Re: Mitul]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Inni Inni, z Nicole Kidman - swietny film Też polecam, bardzo dobry film. Mógłbym go nawet porównać z innym ciekawym filmem, ale samo porównanie mogłoby za dużo powiedzieć...
|
Do góry
|
|
|
|
#6203041 - 07/04/2014 01:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/08/2004
|
Inni Inni, z Nicole Kidman - swietny film Też polecam, bardzo dobry film. Mógłbym go nawet porównać z innym ciekawym filmem, ale samo porównanie mogłoby za dużo powiedzieć... Jakbyście mogli polecić filmy wlasnie typu: Inni, 6 zmysł to byłbym wdzięczny. Takie thrillery (trochę psychologiczne). Jak coś to podaj proszę Conrad tytuł na priv (o ile to nie żaden polityczny! ;-)) ). Ewentualnie film typu: Droga (The road), Jestem legendą, takie katastroficzne futurystyczne. ;-)) Obejrzałem ostatnio: 1000 lat po ziemi (miał być właśnie taki katastroficzny), i Smakosz (niby horror) oba bardzo bardzo słabe. Pzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#6203083 - 07/04/2014 04:32
[Re: Master.com back]
|
member
Meldunek: 21/08/2010
|
Myślę master, że pasowałyby Ci mindfuck-i, np.: - Donnie Darko - Drabina Jakubowa - Nagi lunch. Dwa ostatnie trochę stare, ale myślę, że nie pożałujesz Co do Twoich wymagań po "ewentualnie", to np. Melancholia.
|
Do góry
|
|
|
|
#6203340 - 07/04/2014 23:28
[Re: agr1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
Wow, rzeczywiśćie spis niczego sobie. Dodałbym może Arlington Road, united states of Lelland, Wątpliwość czy Gosford Park, ale poza pierwszym to bardziej dramaty niż dreszczowce. W pierwszej kolejności wrzuciłbym oldboya. Z lepszych rzeczy, ostatnio widziałem: Wielkie Piekno - bałem się tego filmu, ale był rewelacyjny. Wspaniała wizja+ mocne dialogi+ dobra muzyka. Intensywność źródeł doznań takiej właśnie kolejności Jakość sensualna w pelnii rekompensuje niedosyt intelektualny. Bomba. 8/10 Bullet - chyba najlepszy film o tematyce ulicznej/drobnogangsterskiej jaki widziałe. Rourke wymiata, bardziej prawdziwie zaagranej tej postaci sobie nie wyobrażam, dardzo dobry, na prawdę bardzo dobry. 8+. Ona - trafiony temat, cienka linia między absurdem a rozpaczą. Między drwina a przestrogą. Diagnozuje, a nie osądza. Nie dla wszystkich. Trochę przegadany. Zwłaszcza sceny w których brali udział główny bohater i Bohaterka tytułowa za bardzo się ciognęły i niewiele dawały. 7,5/10 Witaj w Klubie - 6,5/10 film spoko, tylko za bardzo amerykański, poza standardowymi, lansowanymi dzisiaj wzorcami niewiele jest w nim ciekawego, schematyczny. Ja tę historię średnio kupuję chociaż nie do końca potrafię powiedzieć dlaczego. Schematyczny. Przynajmniej Matthew bardzo dobry.
|
Do góry
|
|
|
|
#6209673 - 15/04/2014 18:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6210055 - 16/04/2014 01:36
[Re: mat2000]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Wow, rzeczywiśćie spis niczego sobie.
Sporo tytułów, tyle, że sporo z nich kompletnie nie pasuje do definicji przedstawionej we wstępie. Autor po prostu wrzucił tam masę dobrych filmów z dobrym twistem. Co nijak ma się do definicji "mindfuck-a". Przy czym znalazł tam miejsce dla takich filmów jak: Łowca Androidów - gdzie autor pomylił zawiłość fabularną z przesłaniem filmu. Fabuła akurat tam jest prosta jak konstrukcja cepa 2001: Odyseja Kosmiczna - to samo co wyżej Matrix - gdzie od początku do końca wszystko jest jasne i nie ma nad czym się głowić. Incepcja - gdzie jedynym co można dwojako zinterpretować jest ostatnia scena z bączkiem Requiem dla snu - gdzie wymowa filmu jest bardzo jasna i klarowna. Tam nawet nie ma czego interpretować. To tylko pierwsze z brzegu przykłady na podstawie najbardziej znanych filmów. Tak więc jeśli ktoś szuka filmów, po których zakończeniu będzie myślał jak tu złożyć do kupy fabułę, kto był kim lub o co tam chodziło, to tą listą może się rozczarować.
|
Do góry
|
|
|
|
#6210359 - 16/04/2014 12:49
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/08/2009
|
Sporo tytułów, tyle, że sporo z nich kompletnie nie pasuje do definicji przedstawionej we wstępie.
Autor po prostu wrzucił tam masę dobrych filmów z dobrym twistem. Co nijak ma się do definicji "mindfuck-a".
Zgadzam sie w 100%,pierwsze co przyszlo mi na mysl po kliniecia na link,ale nie chcialo mi sie z co wiekszymi zagorzalymi dyskusji prowadzic Ale jak juz,to mala wojenka,nie dam sobie wmowic ze "Funny games" to gra rezysera z widzem i jest to jakis tzw mindfuck,w mojej opinii film prostolinijny,slaby ,a cala dyskusja w okol niego miala pomoc w promocji. Takie "gierki z widzem" i tak "pokretnie skonstruowana fabule" tworza chlopaki po kilku piwach.
|
Do góry
|
|
|
|
#6211351 - 17/04/2014 14:12
[Re: TriumfWoli]
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
Snowpiercer - Arka PrzyszłościZachęcony recką w kąciku filmowym na ppe.pl łyknąłem wczoraj i z pewnością nie był to czas stracony. Otóż ludzkość znów sobie nagrabiła. Chcąc walczyć z globalnym ociepleniem rozpylili w powietrzu jakieś świństwo, które sprowadziło na świat zlodowacenie. Garstka ocalałego ludzkiego gatunku uratowała się stając się pasażerami pociągu-miasta, który działa na zasadzie perpetuum mobile, pędząc wciąż przed siebie. Wagony tego pociągu to klsowy przekrój społeczeństwa - z przodu uprzewilejowani, z tyłu ludzie żyjący jak bydło, karmieni batonami proteinowymi (z czego robionymi sami sobie zobaczcie, hehe :)). W końcu przestaje im się to podobać i prowadzeni przez swego lidera Curtisa chcą przejąć władzę w pociągu. By to uczynić muszą dojść na sam początek, do lokomotywy i jej twórcy, znienawidzonego Wilforda. Nie będzie to spacer szkolnej wycieczki, bo rządzącym niespecjalnie podoba się ich pomysł, toteż zaczyna się sieczka (wagon pełen zakapturzonych bydlaków z siekierami). To tyle przybliżania fabuły. Muzyka niczym się nie wyróżnia, poprawna i tyle. W obsadzie nie ma śmietanki hollywood. Jedynie Eda Harris'a od razu bezbłędnie rozpoznałem. Na filmwebie widzę opinie, że film głupi, nie logiczny itp itd. Eeeee tam, olać, oglądać, bawić się dobrze
|
Do góry
|
|
|
|
|
|