1/ Słowenia to nawet i za 2.95 stoi

Co ja o nich moge powiedziec... To dobry zespol, z bardzo mocnym Vidmarem, ale kurcze oni grają w 5, słownie- W PIĘCIU. Nikt o zdrowych zmyslach, reprezentując podobny poziom sportowy, nie może z nimi przegrac.
Wczoraj Francja do przerwy miala 42-42, skonczylo sie 65-67. Wnioski? Slaba obrona w pierwszej polowie, slaby pressing, slabe meczenie rywala, 20 minut STRACONE przez zabojadów. Dlatego z jednej strony chcialbym i wierze i kibicuje dzis Słowencom, ale z drugiej strony jestem niemal w 100% przekonany ze wczorajszy mecz (a wlasciwie ostatnie 10 minut wczorajszego meczu) zostawil spory slad na ich formie. Wystarczy pressing conajmniej od połowy, wystarczy troche ich pofaulowac, dać się faulować - jak najbardziej wykorzystac pierwsza polowe a następnie minuty 20-26 bo one sa 'kryzysowe'.
Litwa mi sie nie podoba, ale raczej dzis wygra, co nie znaczy ze tego @2.95 na Slowenie nie biore

2/ Też tak mi sie zdaje, zw1 ogladal ten mecz i mowil ze gwizdki zrobily początek meczu Turkom do tego stopnia, ze juz dalej nawet nie ogladal. Ekipy w ktorych trzeba zatrzymać 2 zawodników (Sakotę i Milosevica (PG), ten Verginis nawwet niech już sobie rzuca...) to nie zespoły. Jak ktoś ma łeb na karku (a wloska mysl szkoleniowa zla przeciez nie jest) to powinien to jakos rozplanowac. Mecz o wszystko dla obu druzyn, ja wyzej cenie Wlochow i to im daje conajmniej 60% szans dziś.
Wyniki tego turnieju co do Grecji i Wlochow nie sa zbyt 'czyste' jak dotąd i ciezko wyciagnac wlasciwe wnioski dlatego podpieram sie sparingami.
Niecałe 2 tygodnie temu: Israel - Greece: 76-57, a w tym samym czasie Włosi:
Italia-Bulgaria 72-57
Italia-Francia 56-72
Italia-Spagna 106-70
Jak poradzili sobie ze Słowenią w grupie to i z Grekami dadzą radę
3/ e tam
4/ Łotysze to chyba młodzi wałarze na tych ME

Ogrywają się, ale u buków

Nie wiem co oni wyprawiaja, jakis dziwny jest ten zespoł i ich olewam
5/ Dziś mecz ostatniej szansy dla Francji. Wyjdą na parkiet b. zmobilizowani, od początku myślę będą bronić więc
under 147.5 jak najbardziej. Wczoraj do przerwy 84 pkt a i tak po przerwie potrafili Slowencow (tez przeciez snajperów) zatrzymac.
Serbowie wczoraj niesamowity procent z gry, ale ile można. Co do koncowego wyniku to lekko sklaniam sie ku... Francji, ale wczorajszy popis mnie z tego wyleczyl.