Ruch Chorzów - Piast Gliwice
Typ: 1
Kurs: 1.74
Betsson
Kroczący od zwycięstwa do zwycięstwa drużyna "Niebieskich" dziś u siebie podejmą Piast Gliwice. Goście mimo, że zapowiadali walkę o pierwszą "ósemkę" tabeli są już raczej pogodzeni z tym, że zagrają w grupie "spadkowej". Ruch natomiast dzisiejszym ewentualnym zwycięstwem będzie chciał umocnić się na pozycji wicelidera rozgrywek.
Warto zwrócić uwagę na formę obu ekip.
Ruch: ZZZZZ
Piast: RPRPR
Ruch w meczach u siebie: ZZZZZ
Piast w meczach wyjazdowych: ZPRRP
Patrząc więc tylko przez pryzmat formy w jakiej są obie ekipy nie trudno wskazać faworyta i myślę, że Ruch powinien sobie dziś poradzić i po raz kolejny zgarnąć komplet punktów.
Tym bardziej, że patrząc na Piasta jest to aktualnie jednak z najsłabiej grających drużyn w lidze i myślę, że aktualnie mogą mieć nawet mieć kłopoty z utrzymaniem w lidze, bo jak wiemy po 30 kolejce punkty dzielone są na pół.
Jeśli chodzi o nieobecnych to obie ekipy dziś zagrają w niemal najmocniejszych składach. Gospodarze zagrają jedynie bez Gieragi i Kwiatkowskiego, natomiast Piast bez Martineza. Myślę, że Ruch jest aktualnie w tak dobrej dyspozycji (jest do drużyna na fali) powinni sobie poradzić ze słabo grającym Piastem. Według mnie inne rozstrzygnięcie niż wygrana gospodarzy będzie tutaj sporą niespodzianką.