#5558274 - 24/09/2012 14:44
Re: Uwagi - zapytania, wnioski, rozmowy dot. konkursu Playoff
[Re: Gaske]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Aha, ok. No problem. ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Chociaż według mnie w takiej sytuacji, powinno 0 być, bo zwrot to zwrot a szans na kolejny typ nie ma. Kiedyś można było podawać do północy, ale ze względu na wyczekiwanie przeciwnika obniżyliśmy "pułap" do 19:59 aby trochę to ukrócić. Natomiast zwroty trzeba w konkursie ponownie zagrać, było to spowodowane tym by ktoś np. nie został na lodzie jeśli zagrałby typy np. na środową kolejkę pucharową w Anglii a tu raptem śnieżyca przez cały kraj, wszystkie mecze odwołane, a gracz zostaje z bilansem 0 bo same zwroty. Jest to też dobry bat na tych co na ostatnią chwilę zostawiają typy. ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Sam zresztą też ucierpiałem na wczorajszym odwołanym meczu Realu i 2 typy (oraz szansa na awans) w plecy...
|
Do góry
|
|
|
|
#5558276 - 24/09/2012 14:49
[Re: Lamer]
|
|
Ja nie ogarniam tylko jednego - w regulaminie stoi napisane że typy można oddać do niedzieli do 19:59 a w każdej ćwiartce bez wyjątku typy są podawane po 20 (ja coś żle rozkminiam czy jak?) I jeśli wybiła już 20:00 to te typy się nie liczą.
|
Do góry
|
|
|
|
#5558278 - 24/09/2012 14:58
|
|
I najlepszy wynik z tygodnia póki co wpisywać tylko do tematu "Kto zakwalifikował się...", tak? Do tego "Najlepszy bilans" nic nie wklejać? ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) "Najlepszy bilans tygodnia należy zgłaszać we właściwym temacie najpóźniej w najbliższą środę (do 23:59) po rundzie, w której uzyskany był dany bilans."Jak sądzisz, właściwym tematem do najlepszego bilansu jest temat "Kto zakwalifikował się" czy "Najlepszy Bilans Tygodniowy"? ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Mam takie głupie pytanie, aby byc klasyfikowanym w konkursie na bilans tygodnia to trzeba w każdym tygodniu go podawać czy tylko w takim tygodniu, gdy mamy jakieś szanse na niego? Bo jak w tym gość trafił ponad 1400 to chyba nie ma sensu podawać swojego na minusie? ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Podajesz go do środy już po zakończonej rundzie, w której go uzyskałeś. Jeśli już tam ktoś podał wyższy bilans (i się on zgadza - czasami warto samemu sprawdzić) to nie ma co swojego wklejać. Wygrywa najlepszy bilans tygodniowy z wszystkich rund, tak więc po kolejnych rundach jeśli ktoś uzyska lepszy bilans niż widnieje w temacie to go po prostu podaje i liczy na to, że w kolejnych rundach nikt go nie pobije. ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#5558302 - 24/09/2012 15:33
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
I najlepszy wynik z tygodnia póki co wpisywać tylko do tematu "Kto zakwalifikował się...", tak? Do tego "Najlepszy bilans" nic nie wklejać? ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) "Najlepszy bilans tygodnia należy zgłaszać we właściwym temacie najpóźniej w najbliższą środę (do 23:59) po rundzie, w której uzyskany był dany bilans."Jak sądzisz, właściwym tematem do najlepszego bilansu jest temat "Kto zakwalifikował się" czy "Najlepszy Bilans Tygodniowy"? ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Hmm, albo wczoraj byłem zaspany albo jeszcze wczoraj zamiast "we właściwym temacie" było coś w stylu "w wyżej wymienionym temacie". ![papa papa](/forum/images/graemlins/default/papa.gif) A co do zwrotów, to chodziło mi tylko o sytuacje, kiedy zwrot następuje w niedziele po 20 - kiedy nie ma już szansy podać innego typu. Jeśli jest to w piątek i jest szansa na podanie innego typu, a ktoś tego nie zrobi to wtedy normalnie -100. Wydaje mi się, że tak by było lepiej chyba.
|
Do góry
|
|
|
|
#5558664 - 24/09/2012 20:03
|
La Pulga
Meldunek: 29/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5558988 - 25/09/2012 00:51
|
old hand
Meldunek: 20/02/2004
|
Pytanie: Mam walczyc w II rundzie ze zwyciezca pary: Ronni - Legia Ronni nie podal zadnego typu w I rundzie? Legia podal 3 typy w I rundzie 59 minut po czasie Obustronna dyskwalifikacja ???
|
Do góry
|
|
|
|
#5559080 - 25/09/2012 01:44
|
La Pulga
Meldunek: 29/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5559390 - 25/09/2012 04:50
|
|
Hmm, albo wczoraj byłem zaspany albo jeszcze wczoraj zamiast "we właściwym temacie" było coś w stylu "w wyżej wymienionym temacie". ![papa papa](/forum/images/graemlins/default/papa.gif) A co do zwrotów, to chodziło mi tylko o sytuacje, kiedy zwrot następuje w niedziele po 20 - kiedy nie ma już szansy podać innego typu. Jeśli jest to w piątek i jest szansa na podanie innego typu, a ktoś tego nie zrobi to wtedy normalnie -100. Wydaje mi się, że tak by było lepiej chyba. Spox, od wielu edycji ten zapis jest taki sam - ale zdarzało się kiedyś że zapominaliśmy otworzyć temat o najlepszym bilansie przy starcie nowej edycji. ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Można by tak zrobić, ale w celu uproszczenia regulaminu i nakłaniania graczy do wcześniejszego podawania typów zamiast wyczekiwania na późne, niedzielne spotkania, tak to już zostało. Tak jak wspomniałem też w I pierwszej rundzie straciłem przez to szanse na awans po hiszpańskiej farsie z oświetleniem... ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#5559455 - 25/09/2012 10:00
[Re: saturas25]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2012
|
Ciekaw jestem kto wygra ten konkurs- naprawdę dobry typer, który wielokrotnie udowodnił, że potrafi typować(np. młody gniewny) czy farciarz, któremu w decydującym momencie dopisze szczęście. Brak kursu maksymalnego daje większe szanse takim farciarzom. Ktoś może wymiatać przez większość część konkursu, a farciarz trafi typ z AKO np. 50 i typer odpada ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) . Uważam, że jednak maksymalny kurs powinien zostać wprowadzony... Dlaczego farciarz? Skoro ktoś poda kurs 15 i go trafi to chwała mu za to. A dzięki brakowi limitów gra jest ciekawa czesto do końca i ma często nieobliczalne zwroty, gdyż jednym typem można obrócić całą rywalizację,dzięki czemu są emocje i sukces, czyli to co w bukmacherce najfajnieszje! Ineczej np. po trzech pudłach i grając z jakimś ciułączem 1,2- gra już jest skończona, powiedzmy przy limicie kursu -4,00. A tak mamy zabawę i emocje do końca i nikt nieczego nie może być pewnym do końca, co jest najpiękniejsze w sporcie. Ponadto wkurza mnie nazywanie trafienia wysokiego kursu fartem. Czesto wynika to z umiejetnosci, wiedzy czy intuicji, ale jak dobrze poszukac, to jest troche takich kursów i nie jest to fart, ale umiejetnosc logicznego myslenia, czesto pod konkretną opcję lub cala mase baranów grajacych pewniaki po 1,2....
|
Do góry
|
|
|
|
#5559541 - 25/09/2012 12:44
|
old hand
Meldunek: 20/02/2004
|
Ponawiam pytanie:
Mam walczyc w II rundzie ze zwyciezca pary: Ronni - Legia Ronni nie podal zadnego typu w I rundzie? Legia podal 3 typy w I rundzie 59 minut po czasie Obustronna dyskwalifikacja ???
|
Do góry
|
|
|
|
#5559543 - 25/09/2012 12:56
[Re: anty_ubek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2011
|
Ponawiam pytanie:
Mam walczyc w II rundzie ze zwyciezca pary: Ronni - Legia Ronni nie podal zadnego typu w I rundzie? Legia podal 3 typy w I rundzie 59 minut po czasie Obustronna dyskwalifikacja ??? mi sie wydaje na 99% wług regulaminu ty grasz dlaej tylko czekasz teraz na przeciwnika w nastepnej rundzie
|
Do góry
|
|
|
|
#5560464 - 26/09/2012 00:07
[Re: anty_ubek]
|
|
Ponawiam pytanie:
Mam walczyc w II rundzie ze zwyciezca pary: Ronni - Legia Ronni nie podal zadnego typu w I rundzie? Legia podal 3 typy w I rundzie 59 minut po czasie Obustronna dyskwalifikacja ??? Poprawka postu - masz w II rundzie "bye" gdyż żadna z tych osób nie awansowała do drugiej rundy.
|
Do góry
|
|
|
|
#5562746 - 27/09/2012 17:29
|
enthusiast
Meldunek: 14/01/2012
|
witam w II rundzie moim rywalem jest osoba z pary: kacperek76/Skiper, jednak nikt z nich nie wpisal sie do awansu II rundy. Co teraz dostaje automatycznie awans do III runndy czy mam innego przeciwnika???
|
Do góry
|
|
|
|
|
|