18.01.2014 14:45
Rzeszów - Bełchatów
Hit tej kolejki Plus Ligi. Oczekiwałem lepszej gry Rzeszowa bo obecnych transferach. A co za tym idzie lepszych wyników, wygrywają, ale są to zwycięstwa mało przekonujące, według mnie słabym punktem jest Peter Veres. Oba zespoły są po pucharach co prawda Resovia grała 4 dni temu u siebie, a Skra 2 dni temu w Niemczech i to jest jedyny argument, a mianowicie więcej czasu na odpoczynek i regenerację miała Resovia. Mam nadzieję jednak, że Skra da radę wygrać ten hit kolejki. Argumenty które mnie przekonują do tego lepszy blok Skry, lepszy atak, przyjęcie hmmm tu jest raczej dyspozycja dnia, ogólnie podobny poziom. Oba zespoły są raczej usposobione ofensywnie z lekką przewagą Skry. A teraz trochę statystyki UWAGA ! SKRA NIE STRACIŁA SETA OD 27.11.2013 ! Ostatnią drużyną której się to Jastębie urwali seta. W tym czasie Resovia miała kilka wpadek, albo męczyli się aby wygrać. Kolejny ważny aspekt to wyjazd za 4 dni do Belgii na dużo ważniejsze spotkanie niż mecz ze Skrą i raczej Resovia woli poświęcić mecz ze Skrą, aby być bardziej wypoczątym na rewanż z Belgami... a tym raczej łatwo nie będzie. Każdy z was wie jakim gorącym terenem siatkówki klubowej jest Belgia, nikomu tam się łatwo nie gra. Z resztą Zaksa się o tym przekonała
A więc po takim kursie nie widzę opcji jak zainwestować trochę kasy w Zwycięstwo Skry albo dla mniej odważnych +1,5 seta na Skre
Ja osobiście pobieram i polecam win Skry @2,55 Butgun.