#609415 - 30/06/2006 09:24
Re: [1/4] WŁOCHY - UKRAINA
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2003
|
A ja tu widzę 2 scenariusze. 1) gładka wygrana Włochów jakieś 3:1 2) 0:0 i dogrywka...
bardziej opcja nr 1
Dojście Ukrainy do półfinału byłoby czymś bardzo dziwnym, bo ta drużyna gra słabo. Po bardzo przeciętnej grze wyeliminowali Szwajcarów, ledwo pokonali Tunezję, gładko Arabię, no i te 0:4 z Hiszpanią na początku. Niestety drabinka została tak ułożona że w czwórce najlepszych drużyn świata może być Ukraina, która dostała tęgie lanie od Hiszpanów, ktorzy już odpadli. Ale takie to już są mistrzostwa. Włosi powinni dziś wygrać. Jednak ich forma z meczu z Australią raczej nie wskazuje na to. Ale skoro z Australią zagrali słaby mecz, to dziś powinni zagrać dobry, bo w ciągu tych paru dni na pewno przeanalizowali błędy z meczu z Kangurami i dziś już ich nie popełnią. A to że osłabiona włoska obrona dziś raczej nie ma znaczenia, bo Ukraińcy i tak ich atakować za dużo nie będą. Awans Włochów, może z problemami, ale awans.
|
Do góry
|
|
|
|
#609418 - 30/06/2006 13:24
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Ja stawiam na Włochy, ale będę kibicować Ukrainie Bo jak oni wejdą do półfinału, to pewnikiem wygrają dla siebie i dla Polski organizację ME ! Wtedy w Gdańsku powstanie Baltic Arena, na której swoje mecze rozgrywać będzie moja ukochana Lechia A jak Ukraina przegra, to troche kasy wpadnie
|
Do góry
|
|
|
|
#609419 - 30/06/2006 17:13
|
old hand
Meldunek: 25/04/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#609420 - 30/06/2006 18:59
|
Pooh-Bah
Meldunek: 13/01/2005
|
Ja nie gram tego meczu ....Włosi moze i awansuja ale kurs 1.22 mnie akurat nie interesuje...poprostu nie jest wart ryzyka....
POZDRAWIAM
|
Do góry
|
|
|
|
#609422 - 01/07/2006 08:49
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/09/2005
|
Jeszcze nie tak dawno, jednak dwie fazy gier wcześniej zastanawiałem się nad typem "awans Włochów do 1/2" - no i cóż, udałoby się. Z Ukraińcami poszlo im łatwiej niż sie spodziewałem. Doświadczenie, ogranie, cfaniactwo i przede wszystkim jednak nie ukrywajmy - wyższe umiejętności Włochów wzięły górę...chociaż początek drugiej odsłony spotkania byl nerwowy i wydawało się, ze Ukraińcy jeszcze powalczą. Gdyby nie grali z Niemcami to w półfinale kibicowałbym drużynie przeciwnej, ale w tej sytuacji niech wchodzą do tego finału Chociaż na pewno Niemcy nie są na gorszej pozycji i równie dobrze oni moga awansować.
|
Do góry
|
|
|
|
#609423 - 01/07/2006 09:56
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Quote:
Drabinka im sprzyja, bo trafili na Ukrainę bez Voronina i z cieńkim jak Żurawski Szewczenką
A może inaczej - potrafili odpowiednio przypilnować najlepszego zawodnika rywali, hę?
Quote:
Brakarz Ukrainy wpuścił szmatę
A co, to ich wina?
Quote:
Kilka piłek w drugiej połowie nie wpada do ich sieci
Szczęście sprzyja lepszym. A ile Ukraina wcześniej miała farta? Fart, że byli w najsłabszej grupie. Fart, że sędzia pomógł im z niej wyjść ("karny" vs Tunezja) Fart, że będąc słabsi od Szwajcarów nie przegrali Fart, że w karnych im się udało. Fart się kiedyś kończy.
Quote:
Sędzie tego nie widzi, podobnie jak ewidentnego spalonego przy drugiej bramce!
Co? Gdzie? Kiedy? Jaki spalony?
Ja wiem, że Włochów można nie lubić, ale bądźmy obiektywni. Byli po prostu lepsi od Ukrainy, która grała jak Polska. Większość meczu nijako (niby atakowali, ale tylko dlatego, że Włosi oddawali im inicjatywę), tylko 15 minut zrywu i lepszej piłki. 15 minut w przeciągu meczu to za mało na półfinał MŚ.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|