#6086436 - 23/11/2013 21:14
Re: Moneybookers - Skrill [30]
[Re: Conrad]
|
veteran
Meldunek: 05/11/2009
|
to Pawcias czemu nie wyplacasz euro skoro jak domniemam mieszkasz w Warszawie? Po co mi Euro gotówką w Warszawie czy Czeskim Cieszynie, skoro przelicznik w kantorze, czy banku jest mniej więcej taki sam jak prowizja MB i Neteller Pytam oczywiście o inną opcję niż przelew z karty na konto w tym samym banku, bo że tak się da to wiem. Wiem, że wiesz. Żartowałem sobie, ale mówiąc poważniej nie wiem co Ci doradzić i nie wiem do czego Ci to potrzebne. Zagadnąłem, żebyś podał więcej szczegółów
|
Do góry
|
|
|
|
#6088341 - 25/11/2013 05:37
|
addict
Meldunek: 19/08/2013
|
Pawcias, szukam sposobu przeniesienia pieniędzy bezpośrednio z karty Skrilla na konto bankowe, tak żeby nie trzeba było chodzić do bankomatu i wpłacać w banku. Czasami potrzebuję mieć pieniądze na koncie, a nie tylko na karcie, a bywam leniem
|
Do góry
|
|
|
|
#6088494 - 25/11/2013 23:06
|
veteran
|
Jedyna mozliwością jest chyba wypłata z konta Skrill na swoje konto bankowe. Kiedyś jeszcze jak mi zamkneli konto to ostatnie 2 stówki wypłaciłem do banku.Wypłatę zleciłem w piątek po południu a kasę w banku miałem w poniedziałek ostatnią sesję księgowania.
Czyli tak na prawdę w 1 dzień.Wypłaciłem 200 zł a na konto przyszło mi 193 jeśli dobrze pamiętam. Źle pamiętasz. Jeśli wypłaciłeś 2 stówki, to dwie stówki dzoszły na konto. Nie ma innej opcji. Potrącili Ci prowizję z tego co pozostało na koncie. Nie ma takiej możliwości, że wypłacasz 200 złotych (w takiej walucie miałeś konto jak twierdzisz) i przychodzi Ci 193. 7 zeta musielby Ci potrącić z tego co pozostało. Pawcias, szukam sposobu przeniesienia pieniędzy bezpośrednio z karty Skrilla na konto bankowe, tak żeby nie trzeba było chodzić do bankomatu i wpłacać w banku. Czasami potrzebuję mieć pieniądze na koncie, a nie tylko na karcie, a bywam leniem Wcześniej mówiłeś o wypłacie z karty kredytowej, na jakiś system płatności i potem dopiero na konto bankowe. Coś nie możesz się zdecydować co jest bardziej męczące.
|
Do góry
|
|
|
|
#6088902 - 26/11/2013 19:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6088927 - 26/11/2013 20:26
|
old hand
Meldunek: 30/03/2013
|
Odnośnie zwiększenia limitu wypłat z bankomatu, to niestety odmówili: W nawiązaniu do Pana pytania informujemy, że limity związane z Pańską kartą Skrill MasterCard zostały ustalone na podstawie umowy między Skrill , a Wirecard Card Solutions i MasterCard. Z uwagi na to, maksymalny limit wypłat z bankomatu, jaki możemy w tej chwili Panu zaoferować wynosi 250 EUR dla każdych 24 godzin.
|
Do góry
|
|
|
|
#6089034 - 27/11/2013 00:19
[Re: LED]
|
tkliwy nihilista
Meldunek: 18/06/2006
|
Odnośnie zwiększenia limitu wypłat z bankomatu, to niestety odmówili:
to pewnie jakiś probarceloński spisek ze strony mb
|
Do góry
|
|
|
|
#6089043 - 27/11/2013 00:37
[Re: Danielsan]
|
old hand
Meldunek: 30/03/2013
|
Odnośnie zwiększenia limitu wypłat z bankomatu, to niestety odmówili:
to pewnie jakiś probarceloński spisek ze strony mb Też tak sądzę, pewnie Messi prał brudne pieniądze poprzez Skrill i teraz wszyscy musimy cierpieć przez tego zachłannego kurdupla.
|
Do góry
|
|
|
|
#6089167 - 27/11/2013 01:51
|
veteran
|
Racja Pawcias.Teraz sobie przypomniałem,że potrącili mi z tego co pozostało na koncie.
Niemniej jednak wypłata na Meritum Bank doszła mi bardzo szybko. Spoko, pozdrawiam :-) Przy przelewie na konto bankowe pobiegali 7.50-7.70 zl, a teraz kolo 12.50. Zanim znajde w regulaminie to lepiej zapytac tutaj: ile obecnie kosztuje wyplata karta MB w bankomacie? Wczesniej to bylo ponizej 10 zl (8-9 chyba, ale pewnosci nie mam, bo karta nie byla mi potrzebna), a teraz? Niby grosze, ale bralem przelew bankowy, bo bylo to dla mnie wygodniejsze. Teraz jak za kazda wyplate chca taki haracz to i ja ich mam w dupie i wezme karte jezeli wyjdzie to taniej. Wcześniej wypłata na konto 1,80 Euro, teraz 2,95 Euro. Wypłata kartą Skrill bez zmian, 1,80 Euro lub ekwiwalent w innej walucie. Tyle, że przelewem możesz każdą kwotę z jedną opłatą,
a kartą to jednorazowo maks. 1000,
czy się mylę? Przelewem sporo, kartą 250 Euro maks dziennie. Na poprzednich stronach ktos pisal, ze 250 euro to domyslna kwota jednej tranzakcji, a jak sie do nich maila napisze to moga zwiekszyc. Takze generalnie jestem swiadom, ze para kolo 1000 tylko wyplace, ale w kwestii wyplat staram sie robic regularnie mniejsze kwoty niz raz wieksza, mimo tego co mi pisal bodajze Artek w kwestii wiekszej kwoty. Raz na jakis czas owszem, ale wole mniejsze, bo na ten haracz moge dograc latwo cos Czyli kwota za wyplate karta zostala bez zmian - te 8-9 zl ? 250 Euro (lub odpowiednik w innej walucie) to domyślna maksymalna kwota, którą można danego dnia wypłacić z bankomatu. 1,8 Euro (lub jej ekwiwalent) to prowizja za wypłatę z bankomatu. Odnośnie zwiększenia limitu wypłat z bankomatu, to niestety odmówili:
to pewnie jakiś probarceloński spisek ze strony mb Też tak sądzę, pewnie Messi prał brudne pieniądze poprzez Skrill i teraz wszyscy musimy cierpieć przez tego zachłannego kurdupla. Straszliwe te cierpienia macie Panowie...
|
Do góry
|
|
|
|
#6093623 - 01/12/2013 19:02
|
stranger
Meldunek: 01/12/2013
|
dobra, ja w tej samej sprawie co pawcias. narąbany byłem, bez zbędnego komentowania proszę. kasy najprawdopodobniej do końca roku nie ogarnę. napisali mi tak:
Szanowny Panie .......... Piszemy w sprawie Pańskiego konta Skrill pod adresem .... i następującej wpłaty, której niedawno dokonał Pan: Upload Sofortüberweisung 840.00 PLN cancelled Z przykrością informujemy, iż według naszego banku wspomniany depozyt został anulowany przez Pana bank i nigdy nie otrzymaliśmy pieniędzy. Zatrzymanie powyższego przelewu bankowego doprowadziło do strat dla nas i do ujemnego bilansu na Pańskim koncie Skrill. Dlatego bardzo zachęcamy wpłacić na konto Skrill kwotę w wysokości ... do dnia .... W tym celu prosimy odwiedzić sekcję ‘Zasil konto’. Prosimy zauważyć, iż do czasu wyjaśnienia tej sprawy, Pańskie konto pozostanie zablokowane. W przypadku gdy nie wpłaci Pan żądanej kwoty w wyżej wymienionym terminie, będziemy zmuszeni skierować sprawę dalej i zainicjować postępowanie prawne przeciwko Panu. Aby zasilić swoje konto Skrill, można zrobić depozyt na poniższe konto bankowe: ....... Z góry dziękujemy za zrozumienie i współpracę. Z poważaniem, Liliya Ekipa Skrill
zamkną mnie , naślą na chatę zabiorą kompa i przy tym skasują za wszystkie piraty przy okazji? i bez tego jest dość depresyjnie, z góry dzięki za info co konkretnie mogą mi zrobić... pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|