Strona 3 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#606368 - 24/06/2006 09:29 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
hynek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 17/09/2005
No no prosze proszę...nie było mnie na forum kilka godzin i w tak zwanym międzyczasie posypało się mnóstwo postów w tym temacie. Ale widać wszyscy są zgodni co do dzisiejszych typowań.

Argentyna, którą niemal wszyscy uważają za pewniaka dnia. Argentyna zachwycała grą w swej grupie, no może poza meczem z Holandią, ale wszyscy wiedzą ze ten mecz nie był wart wielkich poświęceń w obliczu wysiłku w kolejnych fazach mundialu.
Ja gram oczywiście typ na Argentynę...odpuszczam wszelkie handicapy etc. gdyż szanuję również zespół Meksyku i nie wydaje mi sie by był tu dziś jakiś pogrom. Ale zwycięstwo Argentyny spoko
............
Odnośnie meczu Niemcy - Szwecja już się wypowiadałem. Faworytem zdecydowanie są gospodarze mundialu i to właśnie oni powinni awansować do dalszych gier. Szwecja w grupie nie zachwycała, jest zespołe, o mniejszym potencjale od naszych sąsiadów. Atut własnych boisk, jak pokazuje historia, niemal podczas każdych mistrzostw jest sprawą jeśli nie kluczową to bardzo ważną. Typuję skromne zwycięstwo Niemców.

Do góry
Bonus: Unibet
#606369 - 24/06/2006 09:29 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
JiroJiro Offline
1

Meldunek: 21/05/2003
Quote:

Niemcy mieli podobną grupe(no może ciut słabszą) i przeszli ją spacerkiem.

W meczu Niemcy - Szwecja szanse są równe dla oby drużyn (Niemcy mają doliczone własny stadion i sędziego) a kurs na Szwecję 6.00 to istny żart (handi 1:0 na Szwecję, kurs > 2.00 LOL). Grupowe sparingi Niemców nie wypadły imponująco i mimo bycia gospodarzami nie są takimi faworytami jak wskazują kursy.

Do góry
#606370 - 24/06/2006 09:32 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
solo24 Offline
veteran

Meldunek: 02/01/2006
myśle,ze jeśli szwedzi zagraja tak jak w meczu z anglia to nie powinni miec większych problemów z awansem!!niemcy maja fatalna obronę z tym,ze w grupie w którje grali były za słabe druzyny by to wykorzystac!teraz przyjdzie prawdziwy test ze szwecją!wystarczy zeby klose nie był w formie strzeleckiej dzis i niemcy nic nie zdzziałaja, a szwedzi maja jednak klasowych graczy w pomocy i ataku,a z kolei obrona jest ostoja i zagraja na zero!wiadomo błeby sie zdarzaja jednak szwedzi więcej jak jeden nie popełnia raczej w obronie,,a niemcy w tej formacji są słabiutcy więc uważam ze szwedzi ustrzelą 2 brameczki!!ja stawiam na awans szwecji!!pozdrawiam!

Do góry
#606371 - 24/06/2006 09:42 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
darekdarecki Offline
old hand

Meldunek: 25/04/2005
Quote:

W meczu Niemcy - Szwecja szanse są równe dla oby drużyn (Niemcy mają doliczone własny stadion i sędziego) a kurs na Szwecję 6.00 to istny żart (handi 1:0 na Szwecję, kurs > 2.00 LOL). Grupowe sparingi Niemców nie wypadły imponująco i mimo bycia gospodarzami nie są takimi faworytami jak wskazują kursy.

Skąd masz te kursy?
Bo ja widze że na szwedów jest kurs 4 a na hendi(1:0) dla szwedów 1,3 więc?

Do góry
#606372 - 24/06/2006 10:06 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
As Offline
old hand

Meldunek: 03/10/2003
W BAW kurs na Szwedów wynosi 6.0.

Do góry
#606373 - 24/06/2006 10:08 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
ajdam Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2005
Niemcy - Szwecja

Od samego poczatku uwazam ze Niemcy maja najslabszy team od dobrych paru lat. Dodatkowo Klinsmann wpoil im granie na "strzel wiecej niz przeciwnik". Kostaryka zagrala bez zadnego resektu dla Niemcow (nie miala wyboru bo przeciez defensywy to oni nie mieli) i strzelila 2 bramki, Polska zeby mocniej przycisnela to tez by strzelila a Ekwador juz przed meczem wiedzial ze pregra, kwestia bylo ile (bo na pewno ktos kto mysli o strzeleniu bramek nie zmienia 3/4 skladu).
Ogladalem skrot meczu szwedow bodajze z Jordania, po tym meczu nasunelo mi sie jedno spostrzezenie: atak szwedow nie istnieje! Pierwszy mecz mistrzostw z TiT tylko potwierdzil moje wnioski, jednak dwa kolejne mecze a przede wszsytkim z Anglia pokazaly ze szwedzi sie "obudzili" (nie bylo zlatana ).
Troche historii ktora wedlug mnie jest kluczem do tego spotkania:

Francja 98
1/8 finalu:
Niemcy - Meksyk 2:1 (druga bramka w 86 min)

Korea i Japonia 2002
1/8 finalu
Niemcy - Paragwaj 1:0 (bramka w 88 min)
Szwecja - Senegal 1:1 d. 1:2 (bramka w 117 min)

Euro 2004
1/4 finalu
Szwecja - Holandia 0:0 k. 4:5

Co to pokazuje? Ano to ze pierwsze mecze w fazie pucharowej sa dla obu druzyn bardzo ciezkie, bardzo wyrownane, w ktorych liczy sie przede wszystkim defensywa. Jurgen chyba sobie uswiadomil po pierwszym meczu ze bez defensywy w tym turnieju daleko nie zajdzie. Dodatkowo dorzucamy do tego bardzo wyrownane mecze tych zespolow w historii i mamy obraz gry dzisiejszego meczu. Tzn. walka o kazda pilke, malo sytuacji strzeleckich, zageszczenie srodka pola.
Mialem grac po prostu X2 ale rozbilem stawke na pare kuponow.

Niemcy - Szwecja X 3,9
Niemcy - Szwecja 0:0 i 1:1 10 i 8,6
Niemcy - Szwecja Niemcy penalties 12,5 Szwecja penalties 13,5

Dodatkowo zagram gruubo quasi-progresje na odpadniecie niemcow z turnieju, bo awans szwedow po kursie 4 jest bardzo lakomym kaskiem. A gdy Niemcy awansuja to zagram odpowiednio grubo na kleske w 1/4 (prawdpodobnie z Argentyna).

Argentyna - Meksyk

Kurs nieadekwatny do ryzyka . Jakkolwiek uwazam ze Argentyna powinna awansowac, to nie gram tego bo juz nieraz w historii widzielismy wieksze niepodzianki. Moze over...

Do góry
#606374 - 24/06/2006 10:15 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
jarkow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/12/2004
Niemcy - Szwecja

awans Niemcy

Poziom zespołów wyrównany. Można spekulować nad tym, jak się mecz potoczy, ale i tak wszystko zweryfikuje boisko.

Moim skromnym zdaniem awansują Niemcy, gdyż tak to już bywa w turniejach mistrzowskich, że "gospodarzowi sprzyjają ściany". Wiadomo, że gospodarz też nie musi wygrać turnieju, ale odpadnięcie Niemców z równorzędnym przeciwnikiem w tej sytuacji było by nie lada niespodzianką.
Porażka z Argentyną lub Brazylią, ok. Ale nie ze Szwecją. To byłby chyba koniec Klinsiego jako trenera.
Poza tym Niemcy wcale nie są gorsi od Szwedów.
Wiele się mówi o słabej obronie Niemców. Zgoda, ale tak było w meczach towarzyskich i pierwszym meczu z Kostaryką, gdzie "wiel-błędem" było takie a nie inne ustawienie
linii obrony przez Klinsmana.
Potem grali już w inny sposób, nie tak wysoko i efekty widzieliśmy.
Myślę, że to przede wszystkim poprawie gry defensywnej Niemcy zawdzięczają zero strat w dwóch ostatnich meczach. Może nie jest to ta niemiecka obrona, do jakiej przywykliśmy w ciągu wielu lat, ale jest z nią coraz lepiej.

Awans Szwedów byłby dla mnie dużą niespodzianką

Do góry
#606375 - 24/06/2006 10:22 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
misiek2 Offline
newbie

Meldunek: 13/06/2006
Dla przykładu Sportingbet daje handicap na Szwecję +2 za 1,45. Mnie osobiście małoprawdopodobne wydaje się, że Niemcy wygrali 2+ golami ze Szwecją. Szwedzi może w ataku nie zachwycają, jednak ich defensywa jest mocnym punktem. Miemcy z kolei są bardzo słąbi. Ich siłą jest gra u siebie.

Argentyna awansuje bez 2 zdań. Maksyk słaby. Między tymi drużynami często są remisy. Czy w tym przypadku też tak będzie? Mam nadzieję, że nie.

Na pierwszy mecz 1/8 postawiłem różne zakłady. Nie będę jednak ich śledził, wyluzuje się przed tv i będę kibicował Szwedom. To z pewnością będzie niezwykle dramatyczny mecz.

Do góry
#606376 - 24/06/2006 10:23 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
LART Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 09/12/2005
Ja zagrałem za 350 cos takiego:

Argentyna - awans
Anglia - awans
Brazylia - awans

Teoretycznie po obejżeniu wszystkich meczy tych drużyn nie widzę jakichkolwiek szans aby coś mogło złego sie przydażyć. Na wszelki wypadek dałem awans na każdego po mniejszym kursie jakby się komuś chciało opier...... i męczyć w dogrywce ale tak naprawdę nie powinny być one potrzebne. Nie wyobrażam sobie że Argentyna po takich meczach grupowych z WKS i Serbią teraz zagrała słabo. Odpoczeli sobie z Holendrami i przez te 3 dni od odtatniego meczu i czas na pokaz prawdziwej gry. Meksyk mnie jednak zawiódł w tym turnieju. Myślę że nie wysoko ale Argentyna wygra ten mecz. Anglia z Ekwadorem powinna mieć jeszcze łatwiej. Wszyscy biadolą nad Owenem ale on i tak był bez formy. Szkoda ciężkiej kontuzji, która może się dobić na jego karierze ale niech wchodzi młodziutki Theo Walcott i na pewno chłopak się pokarze. Do tego 2 linia Anglii rozklepie a przynajmniej powinna rozklepać Ekwador. Myślę, że jak Anglia nie popełni większych błędów to mecz powinien mieć przebieg podobny do meczu Ekwadoru z Niemcami. No a co do Brazylii to chyba zatrybili z Japońcami nareszcie. Japonia poza tym, że strzeliła fartem gola od tego momentu nie była w stanie w żaden sposób zagrozić Canarinios. Oglądałem mecz i w tym składzie Brazylia była świetna. Nawet Japońce nie byli ich w stanie faulować tak mądrze grali. Oczywiście Ghana aktualnie jest chyba mocniejsza od Japonii ale jestem pewnien że tutaj nie ma mowy o żadnej sensacji. Moim zdaniem Ghana nie strzeli bramki Brazylijczykom.

Do góry
#606377 - 24/06/2006 10:25 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
TTomi Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/09/2005
Quote:

Quote:

Skąd masz te kursy?
Bo ja widze że na szwedów jest kurs 4 a na hendi(1:0) dla szwedów 1,3 więc?

Tak na szybko - Unibet Szwecja @ 5.5, X2 (lub handi +1.0) @ 2.25, Awans Szwecji 3.15 , AH(0) @ 3.35 - więc kursy piękne - tylko grać

Do góry
#606378 - 24/06/2006 10:36 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
hynek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 17/09/2005
No no, przez kilka ostatnich dni wszyscy trąbili jakim to fawrytem są Niemcy i że ze względu na to czy tamto na pewno przejdą dalej. Nagle teraz zapanował pogląd odwrotny i szukanie jak najlepszych kursow na Szwedów.

Ja tam uważam, ze mimo ze Niemcy jakoś szczególnie na tych mistrzostwach mi sie nie podobają, to awansują dalej. Zagrałem ten typ - dla większego bezpieczeństwa postawiłem na awans Niemców, nie na zwycięstwo w regulaminowym czasie gry.

Do góry
#606379 - 24/06/2006 10:42 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
nitek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2004
Hmm patrzac na kursy - awans Niemcow 1,3, awans Szwecji 3,65 mozna ulec wrazeniu, ze Niemcy sa murowanym kandydatem do awansu. Jednak tak nie jest !
Potencjal druzyn jest zblizony, Niemcom bedzie sprzyjala publika ( jednak to nie jest tak do konca pewne, patrz mecz Polska - Niemcy ). Sedzia spotkania bedzie Pan Simon Carlos, ktory m.in prowadzil spotkanie Wlochy - Ghana, niektorzy twierdza, ze nie gwizdnal dwoch karnych dla Afrykanow, mysle jednak, ze byl to przypadek, a karne nie byly ewidentne, wiec nie mozna mowic, ze bedzie gwizdal "pod faworyta".
W tym meczu to Niemcy beda musieli zaatakowac, mysle, ze to odpowiada Szwedom ( bardzo dobry mecz z Anglikami 2 strzelone bramki, podczas gdy w meczach ze slabszymi druzynami, gdzie musieli grac atakiem pozycyjnym tylko 1 gol ) Niemcow idzie zaskoczyc kontra pokazali to nawet slabi Polacy, ktorzy gdyby wiedzieli co robic 30 metrow przed bramka, na pewno stwarzaliby duzo wieksze zagrozenie pod bramka Lehmana. Larsson, Ljungberg i Ibrahimovic umieja na pewno duzo lepiej niz Polacy wykorzystac wieksza swobode na polowie przeciwnika.
Zagrozenie ze strony Niemcow upatruje w swietnym Klose, jednak obrona Szwedow bedzie jeszcze lepsza niz obrona Polski.
Przewage Szwedow widze w psychice, Szwedzi raczej na luzie, wiedza, ze nie sa faworytami, jednak sa swiadomi swojej sily, wiedza, ze pilkarso nie sa gorsi niz Niemcy.
Niemcy natomiast musza udzwignac ogromna presje i sprbowac zapomniec, ze od bardzo dlugiego czasu nie pokonali klasowej druzyny, musza zapomniec o tym, ze ostatnimi czasy potrafili wygrywac tylko ze slabszym rywalem.

Podsumowujac

Szwedzi AWANS @3,65

Do góry
#606380 - 24/06/2006 10:46 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
LART Offline
Pooh-Bah

Trochę się zastanawiam po tych zachwytach nad Szwedami ilu tak naprawdę ludzi piszących o tym temacie robi za klakę dla buków !! Panowie trochę racjonalizmu. Szwecja słaba jak nigdy. Widać to jak na dłoni. W słabiutkiej grupie ugrali remis z Trynidadem 0-0; cudem czy fuksem czy jeszcze nie wiem czym wygrali z Paragwajem na pewno nie będąc lepszym zespołem, a z Anglią na litość Boską trzeba było nie oglądać meczu żeby mówić że Szwecja zagrała dobrze. Przede wszystkim to Anglia zagrała źle. Nie zapominajcie, że Szwecja już od dłuższego czasu gra źle co potwierdziła również w meczach towarzyskich. Niemcy popełnili kilka błędów na tych MŚ z Kostaryką ale w meczu otwarcia i nie bardzo się temu nawet dziwię. Później już było coraz lepiej. Ktoś pisał że Polacy sprawili im sporo kłopotów - proszę sobie nie żartować Nie pamiętam statystyk ale nie wiem czy mieliśmy ze 2 celne strzały. To była obrona Częstochowy, zresztą nie udana. Klasę Niemcy pokazali już grając na luzie z Ekwadorem, który nie istniał grając z nimi. I nie dlatego, że zadowolił się 2 miejscem tylko dlatego, że Niemcy zagrali kapitalny mecz. To oni byli pod presją ale nie było tego kompletnie widać. Wracając do Szwedów myślę, że nie będą w stanie strzelić Niemcom nawet gola. I przywoływanie tutaj statystyk z roku 1958 nic nie zmienia. Poprostu atak Szwecji jest bezradny. Ibrahimowich bez formy i na dodatek zachowuje się jak primadonna. Myślę, że Melberg i spółka z tyłu będą mieli sporo roboty w tym meczu i raczej nie sprostają zadaniu. Jedyny człowiek, który podoba mi się w Szwecji to Wilhelmson ale on sam tego meczu nie wygra. U niemców teoretycznie najgorzej wygląda środek obrony ale z meczu na mecz o dziwo i tak coraz lepiej. Reszta formacji to gracze światowego formatu. A pomoc i atak jeden z najmocniejszych w tej chwili na świecie. Szwedzi jak chcą powalczyć muszą wygrać środek pola. Ja nie widzę takiej możliwości. Nie lubię jednych ani drugich dlatego moja opinia powinna być zupełnie bezstronna. Uważam, że Niemcy pokonają Szwedów a mój typ na ten mecz to:

Niemcy - Szwecja (0-1 azjata) - 1
kurs: ok. 2,20

Do góry
#606381 - 24/06/2006 10:49 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
Tom Krus Offline
veteran

Meldunek: 11/03/2006
Takie drużyny jak Niemcy i Szwecja, to ekipy ciągle z nie wykorzystanym potencjałem, który możne się nawet wynegerować w przeciągu paru mundialowych dni, po meczu Szwecji z Wyspami wszyscy machali im już rączką na do widzenia, a po meczu z Holandią nie jeden się skusi na ich awans z Niemicami niestety podzielam prognozy buków, że to w Niemcach jeszcze drzemie potencjał, którego nie zobaczyliśmy na mistrzostwach, bo zbytnio nie mieli z kim go pokazać, no i te ściany...

Do góry
#606382 - 24/06/2006 10:53 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
nitek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2004
LART to samo mozna powiedziec o Niemcach - sa slabi jak nigdy,
obrona Polski jest naprawde bardzo slaba to nasza najgorsza formacja, obrona Szwecji jest duzo lepsza. NAJWAZNIEJSZE JEDNAK w tym meczu bedzie to, ze Szwedzi nie beda grali atakiem pozycyjnym ( meczarnie z TT i Paragwajem ) tylko zagraja spokojnie z kontry a na skrzydlach bardzo dobry Ljungberg i Wilhelmson. Nie mowie, ze Niemcy nie awansuja ale szanse sa bardzo wyrownane, wiec kurs @3,65 trzeba wziasc z pocalowaniem reki

Do góry
#606383 - 24/06/2006 10:53 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
LART Offline
Pooh-Bah

Quote:

Takie drużyny jak Niemcy i Szwecja, to ekipy ciągle z nie wykorzystanym potencjałem, który możne się nawet wynegerować w przeciągu paru mundialowych dni, po meczu Szwecji z Wyspami wszyscy machali im już rączką na do widzenia, a po meczu z Holandią nie jeden się skusi na ich awans z Niemicami niestety podzielam prognozy buków, że to w Niemcach jeszcze drzemie potencjał, którego nie zobaczyliśmy na mistrzostwach, bo zbytnio nie mieli z kim go pokazać, no i te ściany...

//Pewnie chodziło o ten kiepski mecz z Anglia gdzie nikt nic nie pokazał ??

Do góry
#606384 - 24/06/2006 10:56 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
LART Offline
Pooh-Bah

Quote:

LART to samo mozna powiedziec o Niemcach - sa slabi jak nigdy,
obrona Polski jest naprawde bardzo slaba to nasza najgorsza formacja, obrona Szwecji jest duzo lepsza. NAJWAZNIEJSZE JEDNAK w tym meczu bedzie to, ze Szwedzi nie beda grali atakiem pozycyjnym ( meczarnie z TT i Paragwajem ) tylko zagraja spokojnie z kontry a na skrzydlach bardzo dobry Ljungberg i Wilhelmson. Nie mowie, ze Niemcy nie awansuja ale szanse sa bardzo wyrownane, wiec kurs @3,65 trzeba wziasc z pocalowaniem reki

// Nitek jakbym nie miał TV i nie widział jak graja Szwedzi to może bym i tak zrobił, ale mam i wieczorem to ręce coś mi się wydaje będą całowali buki wszystkim grającym na Szwedów, ale bez emocji Panowie to jest moje zdanie a jak mówię nie lubię Szwedów a Helmutów jeszcze bardziej dlatego ja się kieruję w 100% tym co widziałem. Pozdrawiam LART

Do góry
#606385 - 24/06/2006 11:00 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
miko80 Offline
stranger

Meldunek: 27/04/2006
Witam wszystkich

Czytam tutaj różne opinie na temat niemców i postanowiłem się wypowiedzieć.
Dla mnie niemcy to pewniak dlaczego:
są gospodarzem
szwedzi jednak nie są w optymalnej formie remis z trynidadem
mentalnosć (chłopaki ewidentnie szykują sie na karne)
Atk niemców jest w formie i co by nie mówić klose zdrajca narodu. Jest kandydatem na krula strzelców.
Wydaje mi się że ci co liczą na szwedów sami się oszukują.
Pozdrawiam
czekam na komentarze

Do góry
#606386 - 24/06/2006 11:03 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Tak sobie czytam analizy i wydaje mnie się, że te analizy wynikają bardziej z tego, że wiekszość z nas chce żeby Niemcy odpadły!! Ale obawiam się, że tak nie będzie. Tak sobie szukam jakieś plusy w grze Szwedów i jakoś ich nie moge dostrzec!! Wracając do meczu Szwecja - Anglia to nie ma co się podniecać dobrą grą Szwedów gdyż tam musiał paść remis!! Co by było jakby przegrali z Angolami a Paragwaj jeszcze by ukuł na 3-0 z Trynidadem?? To Paragwaj by grał dalej gdyż jak wiem licza się bramki a nie bilans bramek!
Inne mecze Szwecji to remis z Trynidadem i remis z Tobago oraz wymęczona wygrana z Paragwajem. Na Euro remis z Danią 2:2 dawał im awans i tu też i co było dalej chyba wszyscy wiedzą!!

Jedynym argumentem przemawiającym za Szwecją jest to że Niemcy też są beznadziejni, ale grają u siebie!! I nie mówcie, że nie ma teori spiskowej, że gospodarzowi wszyscy pomagają!! Wystarczy zobaczyć jak grali gospodarze w poprzednich imprezach. Portugalia w Euro - finał, Korea - pół finał, Japonia 1/8 ale oni przegrali z późnijeszymi mistrzami Brazylią minimalnie!! Francja - mistrz u siebie!!

Karnych w tym meczu też nie będzie bo to jest loteria i jeszcze przypadkiem pseudopolacy Podolski i Klose by zmarnowali 11 i lipa!! Także po jednym z najgorszych meczów mistrzostw Niemcy wymęczą wygraną 1-0 po karnym

Moje typy: Niemcy awans 10/10
under 2,5 gola 6/10
Niemcy 1 6/10

Do góry
#606387 - 24/06/2006 11:10 Re: MECZE 1/8 FINAłU - 24-27.VI
Papcio_Gargamel Offline
enthusiast

Meldunek: 24/12/2005
chyba wkradl ci sie blad bo paragwaj mialby i tak tylko 3pkt a szwedzi 4pkt, co nie zmienia faktu ze w tym meczu byl bardzo prawdopobny remisik;)

Do góry
Strona 3 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >