#6001424 - 09/09/2013 05:33
Re: Śmieszne [111]
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6001575 - 09/09/2013 13:52
[Re: royalflush]
|
old hand
Meldunek: 20/07/2013
|
No niby tak, ale jak widać poziom zdziczenia jest już nakreślany nawet na boisku, pytanie ile tych klas rozgrywkowych dzieli 4 ligę od tej amatorskiej bo nie mam pojęcia (u nas po 4 lidze jest okręgówka a potem A,B,C) Okręgówa to nie jest znowu taka amatorka, tam już można zarobić a jakieś pojęcie na boisku trzeba już mieć.W Holandii zdaje się są 2 zawodowe ligi? A co innego ? To jest amatorka pełną gębą. Pojęcie ? trzeba umieć kopnąc piłkę to chyba wystarczy, w okręgówce praktycznie nikt nic nie zarabia, o czym Ty piszesz ?
|
Do góry
|
|
|
|
#6001578 - 09/09/2013 14:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6001765 - 09/09/2013 20:02
[Re: Fognini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
No niby tak, ale jak widać poziom zdziczenia jest już nakreślany nawet na boisku, pytanie ile tych klas rozgrywkowych dzieli 4 ligę od tej amatorskiej bo nie mam pojęcia (u nas po 4 lidze jest okręgówka a potem A,B,C) Okręgówa to nie jest znowu taka amatorka, tam już można zarobić a jakieś pojęcie na boisku trzeba już mieć.W Holandii zdaje się są 2 zawodowe ligi? A co innego ? To jest amatorka pełną gębą. Pojęcie ? trzeba umieć kopnąc piłkę to chyba wystarczy, w okręgówce praktycznie nikt nic nie zarabia, o czym Ty piszesz ? Pewnie wszędzie to inaczej wygląda, u mnie w krakowskim regionie typowo amatorskie to są C, B klasa, powiedzmy że A też ale tam to już jest nieco inna bajka.Poziom lepszy sponsor jest i płaci, są to słowne zapewnienia więc z reguły mogą/lecą też w chuja zwłaszcza jak nie idzie najlepiej.Czyli za miesiąc może wpadnie na jakąś najebkę. W okręgówce z reguły już goście mają jakieś umowy, choć pewnie nie wszyscy i nie twierdze że to kontrakty więc jakąś średnią krajową pewnie wykopią, oczywiście wysokość wynagrodzenia zależy od wielu czynników takich jak układzików, tam potrafią grać goście co się turlali nawet po ekstraklasie więc żaden szaraczek tyle nie otrzyma tak samo jak jakiś zięciu prezesa kopiący się po czole Sam grałem po jakiś B klasach w rezerwach klubu z okręgówki, pożyczyli nas gdzieś pod kraków mieli nam płacić w B klasie po 50zł za mecz to się skończyło na 2 harnasiach i kiełbasie z grilla po pierwszym meczu ps: a z tym kopaniem piłki to tak samo można powiedzieć o tenisie, wystarczy dobrze piłeczkę odbijać
|
Do góry
|
|
|
|
#6001827 - 09/09/2013 21:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6001842 - 09/09/2013 21:46
|
enthusiast
Meldunek: 13/09/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6001847 - 09/09/2013 21:53
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6001909 - 09/09/2013 23:21
[Re: royalflush]
|
old hand
Meldunek: 20/07/2013
|
No niby tak, ale jak widać poziom zdziczenia jest już nakreślany nawet na boisku, pytanie ile tych klas rozgrywkowych dzieli 4 ligę od tej amatorskiej bo nie mam pojęcia (u nas po 4 lidze jest okręgówka a potem A,B,C) Okręgówa to nie jest znowu taka amatorka, tam już można zarobić a jakieś pojęcie na boisku trzeba już mieć.W Holandii zdaje się są 2 zawodowe ligi? A co innego ? To jest amatorka pełną gębą. Pojęcie ? trzeba umieć kopnąc piłkę to chyba wystarczy, w okręgówce praktycznie nikt nic nie zarabia, o czym Ty piszesz ? Poziom lepszy sponsor jest i płaci, są to słowne zapewnienia więc z reguły mogą/lecą też w chuja zwłaszcza jak nie idzie najlepiej.Czyli za miesiąc może wpadnie na jakąś najebkę. W okręgówce z reguły już goście mają jakieś umowy, choć pewnie nie wszyscy i nie twierdze że to kontrakty więc jakąś średnią krajową pewnie wykopią, oczywiście wysokość wynagrodzenia zależy od wielu czynników takich jak układzików, tam potrafią grać goście co się turlali nawet po ekstraklasie więc żaden szaraczek tyle nie otrzyma tak samo jak jakiś zięciu prezesa kopiący się po czole Sam grałem po jakiś B klasach w rezerwach klubu z okręgówki, pożyczyli nas gdzieś pod kraków mieli nam płacić w B klasie po 50zł za mecz to się skończyło na 2 harnasiach i kiełbasie z grilla po pierwszym meczu ps: a z tym kopaniem piłki to tak samo można powiedzieć o tenisie, wystarczy dobrze piłeczkę odbijać 4 tysie za kopanie piłki w okręgówie ? Taka piłka nie rzynosi żadnych zysków, dlatego nikt tam pien iędzy nei zarabia, owszem dostają jakieś stypednia, czy jakieś niewielkie pieniądze np: 1500zł do podziału na drużynę za wygrany mecz większośc traktuje to jako dodatek to pensji pobieranej w innej pracy. Przecież to nie są zawodowi piłkarze, może jest tak jak piszesz że niektórzy z nich otarli się o ekltraklasę, ja tam nie słyszałem o takich przypadkach, choć pewnie nie jeden piłkarz na emeryturze gra sobie właśnie rekreacyjnie w klasie A czy nawet niżej, ale to nie znaczy że ktoś mu za to płaci. Z tenisem to nie rozumiem porównania, przecież jest wielu amatorów którzy piłeczkę potrafią odbijać, ale nigdy zarabiać pieniędzy na tym sporcie nie będą.
|
Do góry
|
|
|
|
#6002170 - 10/09/2013 03:35
[Re: Fognini]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/11/2002
|
No niby tak, ale jak widać poziom zdziczenia jest już nakreślany nawet na boisku, pytanie ile tych klas rozgrywkowych dzieli 4 ligę od tej amatorskiej bo nie mam pojęcia (u nas po 4 lidze jest okręgówka a potem A,B,C) Okręgówa to nie jest znowu taka amatorka, tam już można zarobić a jakieś pojęcie na boisku trzeba już mieć.W Holandii zdaje się są 2 zawodowe ligi? A co innego ? To jest amatorka pełną gębą. Pojęcie ? trzeba umieć kopnąc piłkę to chyba wystarczy, w okręgówce praktycznie nikt nic nie zarabia, o czym Ty piszesz ? Poziom lepszy sponsor jest i płaci, są to słowne zapewnienia więc z reguły mogą/lecą też w chuja zwłaszcza jak nie idzie najlepiej.Czyli za miesiąc może wpadnie na jakąś najebkę. W okręgówce z reguły już goście mają jakieś umowy, choć pewnie nie wszyscy i nie twierdze że to kontrakty więc jakąś średnią krajową pewnie wykopią, oczywiście wysokość wynagrodzenia zależy od wielu czynników takich jak układzików, tam potrafią grać goście co się turlali nawet po ekstraklasie więc żaden szaraczek tyle nie otrzyma tak samo jak jakiś zięciu prezesa kopiący się po czole Sam grałem po jakiś B klasach w rezerwach klubu z okręgówki, pożyczyli nas gdzieś pod kraków mieli nam płacić w B klasie po 50zł za mecz to się skończyło na 2 harnasiach i kiełbasie z grilla po pierwszym meczu ps: a z tym kopaniem piłki to tak samo można powiedzieć o tenisie, wystarczy dobrze piłeczkę odbijać 4 tysie za kopanie piłki w okręgówie ? Taka piłka nie rzynosi żadnych zysków, dlatego nikt tam pien iędzy nei zarabia, owszem dostają jakieś stypednia, czy jakieś niewielkie pieniądze np: 1500zł do podziału na drużynę za wygrany mecz większośc traktuje to jako dodatek to pensji pobieranej w innej pracy. Przecież to nie są zawodowi piłkarze, może jest tak jak piszesz że niektórzy z nich otarli się o ekltraklasę, ja tam nie słyszałem o takich przypadkach, choć pewnie nie jeden piłkarz na emeryturze gra sobie właśnie rekreacyjnie w klasie A czy nawet niżej, ale to nie znaczy że ktoś mu za to płaci. Z tenisem to nie rozumiem porównania, przecież jest wielu amatorów którzy piłeczkę potrafią odbijać, ale nigdy zarabiać pieniędzy na tym sporcie nie będą. 10 lat temu było tak: jak klub miał bogatego sponsora to i była kasa na premie, nie wszyscy ale "najzdolniejsi" mieli stypendia miesięczne od 500 do 1000zł, nawet w niższych ligach zdarza się ze niektórzy zawodnicy dostają jakieś drobne za remis 50zł, 3pkt 100zł, nie są to wielkie pieniądze ale na piwko i fajki starcza . Ps. są i tacy co nie potrafią kopnąć prosto piłki ale i tacy którzy daliby rade w ekstraklasie tylko nie mają kontaktów, znajomości by dostać się wyżej, a skauting w Polsce nadal kuleje /przykład Wisla/ choć i tak jest lepiej niż było kiedyś
|
Do góry
|
|
|
|
#6002192 - 10/09/2013 03:57
|
enthusiast
Meldunek: 03/03/2013
|
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=O2fv5vELlIY#!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|