#5993593 - 03/09/2013 04:22
Re: Oszustwo Urzytkownika PINDOL
[Re: Tom182]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Do oszustwa doszło w Świdwinie. To we wtorek 83-letnia kobieta odebrała telefon od PINDOL-a, który podał się za jej wnuczka. Swoją opowieścią zdenerwował kobietę i sprytnie zagrał na jej emocjach. Mianowicie opowiedział jej, że spowodował wypadek samochodowy, został zatrzymany i będzie aresztowany, jeśli dziś nie wpłaci kaucji.
W tym momencie rozmowy pada kwota, którą chce pilnie pożyczyć. Zdenerwowana kobieta odpowiada, że ma w domu tylko niecałe 15 tys. złotych. Oszust z tupetem mówi załamanym głosem, że trudno, musi tyle wystarczyć.
Potem scenariusz oszustwa jest identyczny jak w wielu wcześniejszych przypadkach. Mężczyzna oznajmia "babci", że po pieniądze przyjdzie jego kolega, bo przecież on sam jest zatrzymany przez policję.
Już po kilkunastu minutach u 83-latki pojawia się rzekomy kolega i odbiera oszczędności jej życia. Gdy staruszka ochłonęła z ogromnych emocji, zdała sobie sprawę, że całe to zdarzenie było mocno podejrzane. Szybko też przekonuje się, że została oszukana.
|
Do góry
|
|
|
|
#5993598 - 03/09/2013 04:27
[Re: connor]
|
enthusiast
Meldunek: 05/01/2011
|
Mężczyzna oznajmia "babci", że po pieniądze przyjdzie jego kolega, bo przecież on sam jest zatrzymany przez policję. Tylko kogo wyśle? Artura, Wojciecha, Karola a może tym razem może jakiegoś Tomasza? Kogo tym razem? Walczak będzie musiał uaktualnić mapę, nie od podgórnej do wojska polskiego - ale rundka przez całe miasto.
|
Do góry
|
|
|
|
#5993602 - 03/09/2013 04:29
[Re: eini]
|
rzut rozny
Meldunek: 10/05/2005
|
eini tylko ty widziales twarz PINDOLA przy odbiorze biletow wiec jestes jedyna nadzieja tematu, chyba rafal08 tez moze priva odblokowac
ma odblokowany Dzięki rafał08, rzeczywiście potwierdzam, mogę wysłać prywatną wiadomość do dowolnego, niezbanowanego oraz niesympatyzującego z PIS, użytkownika forum. Dziękuję, za szybką, pozytywną, reakcję. Niestety, ze względów bezpieczeństwa, nie będę się teraz kontaktował z pewnymi osobami, gdyż mam świadomość, że w najbliższych godzinach mogę być pod "szczególną opieką i obserwacją". Pewne rewelację przekażę jutro, ewentualnie maksymalnie do środy, w zależności od Unibetu, co zrobi z poblokowanymi bezprawnie kontami (odsywałam do zapoznania się z tematem, kto nie wie). Jeszcze raz dzięki
|
Do góry
|
|
|
|
#5993650 - 03/09/2013 04:52
[Re: Tom182]
|
enthusiast
Meldunek: 05/01/2011
|
eini tylko ty widziales twarz PINDOLA przy odbiorze biletow wiec jestes jedyna nadzieja tematu Tak widziałem, bilety odebrałem na parkingu przed parkiem wodnym, znaczy się tamtejszym basenem. Jest to kilkaset metrów od naszkicowanej trasy walczaka. Około godziny trwała rozmowa, podczas której nie tylko obrabialiśmy tyłki modom na mecz.pl ale także zapoznałem się z ciekawymi informacjami na temat lokalnych powiązań (stąd ta rozległa wiedza na temat tutejszych rzezimieszków meczowo peelowskich). Też zostałem swego czasu na 100 złotych oszukany. O jakiś freebet bet24 się rozchodziło, rozdawany na stadionach. Wszystkie drogi wtedy prowadziły do Świdwina właśnie. To tyle na razie, umówiłem się z Conradem, że pociągniemy temat do 50 podston chociażby, więc rozumiecie... nie wszystko na teraz
|
Do góry
|
|
|
|
#5993707 - 03/09/2013 05:29
[Re: ginciu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2012
|
Witam,
Widzę,że niezła nowela tutaj powstała. Ginciu, czekam na kontakt jutro jak będziesz. Sprawa będzie wyjaśniona w ciągu jednego, maks dwóch dni.
|
Do góry
|
|
|
|
#5993723 - 03/09/2013 05:39
[Re: eini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/03/2012
|
Zawsze mogę ich ugościć kawą i ciastkami Mnie k..rwa ciastkami i kawą nie ugościłeś A ja cały czas nie daje się sprowokować urzytkownikom tego tematu Bo Ty pyra jesteś, to zachowałem się po Waszemu i nie ugościłem Czekam na odzew od tego właśnie urzytkownika, bo fakt. Jest poszkodowanym w tej sytuacji i to na więcej niż wskazywane 400zł. Do końca tygodnia odzyska swoje pieniądze. Na razie mogę tylko tyle powiedzieć, ponieważ dostałem anons: jedziemy po Ciebie *urwo, mecz.pl (z bramki i podpisane: *kurwysyn) Więc nie wiem czy dam radę napisać więcej
|
Do góry
|
|
|
|
#5993740 - 03/09/2013 05:49
[Re: ginciu]
|
old hand
Meldunek: 16/07/2007
|
urwa kosz mi leci a ja nie pilnuje interesu tylko tu zaglądam bo ciekawie jak nigdy
|
Do góry
|
|
|
|
|
|