#6000774 - 08/09/2013 21:13
Re: Wiara
[Re: ssaczu]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Ciagle ten sam bełkot. Ten tok myslenia mnie zawsze rozwala... Pozwol na aborcje w bardzo wczesnej fazie to beda potem mordowac 5 letnie dzieci  Pozwol ludziom otwierac wlasna firme to beda oszukiwali panstwo i kradli. Pozwol dzieciom grac w gry strzelanki to potem wezma kalasza i beda strzelac na ulicy. Dokłądnie, też się z tego uśmiałem. Nie wolno usuwać wadliwy płód tylko trzeba rodzić downa bo inaczej w przyszłości będą likwidować 5-letnie dzieci.  LOL...  Ale najważniejsze jest to by zamknąć centra handlowe i markety w niedzielę... aby ciemnotę zapędzić do kościoła i ich strzyc jak grzeczne owieczki. 
|
Do góry
|
|
|
|
#6000892 - 08/09/2013 22:16
[Re: Goget]
|
veteran
Meldunek: 13/02/2006
|
nie wiem jak wam prosciej to wytlumaczyc? dlaczego ograniczenie predkosci na drodze jest zalozmy do 60 km na godzine a nie ma znaku "tak mniej wiecej od 55 do 65 km na godzine"? bo musi byc nakaz prosty i latwy do zrozumienia. nie mozna zostawic granicy tolerancji od do. wiem ze przekroczenie tej granicy o 1 km nie spowoduje roznicy ale przyzwolenie na ten 1 km szybciej powoduje ze kierwcy beda jezdzci 62 na godzine bo to znow tylko 1 km wiecej i tak az do 100 km na godzine. i tak jest w zyciu posuniesz sie krok dalej to za chwile jeszcze ktos krok dalej.
|
Do góry
|
|
|
|
#6001016 - 08/09/2013 23:38
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/07/2009
|
Ciagle ten sam bełkot. Ten tok myslenia mnie zawsze rozwala... Pozwol na aborcje w bardzo wczesnej fazie to beda potem mordowac 5 letnie dzieci  Pozwol ludziom otwierac wlasna firme to beda oszukiwali panstwo i kradli. Pozwol dzieciom grac w gry strzelanki to potem wezma kalasza i beda strzelac na ulicy. Dokłądnie, też się z tego uśmiałem. Nie wolno usuwać wadliwy płód tylko trzeba rodzić downa bo inaczej w przyszłości będą likwidować 5-letnie dzieci.  LOL...  Ale najważniejsze jest to by zamknąć centra handlowe i markety w niedzielę... aby ciemnotę zapędzić do kościoła i ich strzyc jak grzeczne owieczki. niegrzeczna owieczko , jałmużna nie jest obowiązkowa
|
Do góry
|
|
|
|
#6001036 - 08/09/2013 23:54
[Re: Sensei]
|
|
niegrzeczna owieczko , jałmużna nie jest obowiązkowa Nie zabawiaj ludzi, każdy wie jak to działa.  Na mszy dla otumanionych przygłupów to jeszcze ujdzie się "ukryć i nie dać", gorzej jeśli chodzi o ślub czy pogrzeb.  Ja z akwizytorami bożymi już zakończyłem interes. Moje dzieci zamierzam trzymać z dala od największej wylęgarni zboczeńców w kraju (a może i na świecie). Absolutnie żadnych żenujących ceremonii typu jakieś pierwsze komunie, bierzmowania, itd. ZERO. A jak mi jakiś klecha jeszcze zapuka do drzwi to przez wiele lat nikt z jego kompanów tego nie powtórzy.  Zrobię wszystko by od razu trafić na ich 'czarną listę' adresów do pominięcia. 
|
Do góry
|
|
|
|
#6001109 - 09/09/2013 01:09
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6001131 - 09/09/2013 01:42
|
enthusiast
Meldunek: 03/03/2013
|
Conrad, tak z ciekawości spytam - ile masz lat?
|
Do góry
|
|
|
|
#6001146 - 09/09/2013 01:56
[Re: skoczek13]
|
Sherlock Holmes
Meldunek: 17/08/2005
|
temat przeczytałem ,najlepsze wpisy Biszop i Inzaghi "razem możemy przecież pięknie sie różnic bo ci z pozoru czyści bardziej są brudni razem możemy przecież pięknie sie różnić budować lepszy świat a nie ten obłudny...
|
Do góry
|
|
|
|
#6001240 - 09/09/2013 03:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
Zgoda, obecny papiez robi bardzo mile wrazenie. Ale powiedz mi prosze who the fuck is Mateusz from Sandomierz? 
|
Do góry
|
|
|
|
#6001301 - 09/09/2013 03:52
[Re: ssaczu]
|
I love mecz.pl
Meldunek: 12/03/2003
|
Zgoda, obecny papiez robi bardzo mile wrazenie. Ale powiedz mi prosze who the fuck is Mateusz from Sandomierz? Nie dostaniesz konkretnej odpowiedzi, ale tylko naprowadzenie na nia. Skok Stefczyka powinien pomoc wyjasnic ci ta zagadke...
|
Do góry
|
|
|
|
#6001571 - 09/09/2013 10:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2004
|
Dla mnie sam zarodek nie jest jeszcze człowiekiem i zabawne są te teksty o "mordowaniu". Właśnie jak bym słuchał kościelnych świrów, którzy klęczą przed "ekspertami od wszystkiego" w sutannach, którzy z kolei wpajają ludziom różnego rodzaju głupoty. To, że dla Ciebie "zarodek" nie jest człowiekiem, to nie znaczy, że to jest prawda objawiona. To, że słuchasz kościelnych świrów, to też ... Twoja sprawa. Ja ich nie słucham ... Ja natomiast słucham i czytam publikacje autorytetów medycznych i jakich tam sobie chcesz (w tym również na usługach PO), którzy wyjaśnią Ci jednym tchem, że w momencie zapłodnienia komórka jajowa kobiety dostarcza 23 chromosomy nowemu życiu, podobnie jak plemnik faceta. 46 chromosomów to jest wszystko co posiada każdy człowiek (a w zasadzie każda komórka człowieka), obojętne czy jest jednokomórkową zygotą, 10 tygodniowym płodem czy 50-letnim dorosłym. Późniejszy podział komórek to już tylko rozwój nowego człowieka i ten rozwój trwa przez wiele długich lat, a nie 10 tygodni jak próbujecie wciskać ciemnotę Wam podobnym W Singapurze używają wszelkich technologii by jak najwcześniej wykryć jakieś wady płodu typu "down" aby kobiety mogły w bardzo wczesnej fazie usunąć płód i postarać się o zdrowe dziecko. Tak robią normalni ludzie. Tak działa cywilizowany świat. ... a w Singapurze propagują walenie konia lewą ręką, co nie oznacza, że u nas takie "normalne", "cywilizowane" onanizowanie się byłoby etycznie dopuszczalne ...
|
Do góry
|
|
|
|
#6003870 - 11/09/2013 17:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
no to chyba troche "wierzacych" polakow ma problem, bardzo czesto slyszalem ze wierza w Boga ale nie w ksiezy
11.09. Watykan (PAP) - Papież Franciszek powiedział w środę podczas audiencji generalnej w Watykanie, iż nie można mówić: "wierzę w Boga, ale nie w Kościół i w księży". Wiernym przypomniał, że przynależność do Kościoła nie jest tylko faktem zewnętrznym i formalnym.
Zwracając się do ponad 50 tys. osób zebranych na placu Świętego Piotra papież oświadczył: "Podczas gdy Kościół jest matką chrześcijan, czyni chrześcijanami, jest jednocześnie złożony z nich. Nie jest czymś innym od nas samych, należy go postrzegać jako sumę wierzących".
"Niektórzy mówią: +wierzę w Boga, ale nie w Kościół, nie w księży+. Ale Kościół to nie tylko księża. Kościół to my wszyscy. Jeśli ktoś powiada, że wierzy w Boga, a nie wierzy w Kościół, mówi, że nie wierzy w samego siebie" - dodał Franciszek.
|
Do góry
|
|
|
|
#6003947 - 11/09/2013 19:11
[Re: kurson]
|
|
obojętne czy jest jednokomórkową zygotą, 10 tygodniowym płodem czy 50-letnim dorosłym. Lol, czyli zatrzymanie jednodniowego płodu to to samo co zabicie 50-letniego człowieka, tak?
|
Do góry
|
|
|
|
#6004342 - 12/09/2013 04:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/05/2004
|
obojętne czy jest jednokomórkową zygotą, 10 tygodniowym płodem czy 50-letnim dorosłym. Lol, czyli zatrzymanie jednodniowego płodu to to samo co zabicie 50-letniego człowieka, tak? "zatrzymanie" powiadasz? taki niewinny eufemizm? Pozujesz w tej dyskusji na wszechwiedzącego, a zadajesz pytanie na które padła już odpowiedź i to nie jeden raz. Nie jestem dla Ciebie autorytetem i nie będę się powtarzał. Na pewno potrafisz wpisać kilka odpowiednich fraz do googli, a znajdziesz odpowiedź. Polecam artykuły w serwisach medycznych, nie marnuj czasu na otwieranie linków do serwisów katolickich bo tam publikują "kościelne świry", ja ich też nie czytam ... Gdybyś przypadkiem znalazł inną odpowiedź niż zamieszczona powyżej przeze mnie: "kiedy zaczyna się życie nowego człowieka?" to podaj link proszę, razem się pośmiejemy ...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|