Strona 11 z 12 < 1 2 ... 9 10 11 12 >
Opcje tematu
#6000482 - 08/09/2013 17:53 Re: Wiara [Re: Inzaghi78]
akagi Online   content
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2009
Originally Posted By: Inzaghi78

Ja tylko caly czas probuje podkreslic fakt ze dobrowolnosc kreowania swoich zasad stwarza szanse dla pojebow i dewiatow ktorzy maja inny sposob pojmowania dobra i zla !!!

Tak,
tych " pojebów i dewiantów " można by wymieniać bez końca,.

W czołówce plasują się zapewne liczni arcybiskupi, biskupi,
księża i tysiące " prawych " ludzi, którzy jakby im hamulce puściły,
to zawsze pójdą na niedzielną mszę i się wyspowiadają.

A istnieje duża szansa, że w konfesjonale trafią na " swojego ". grin

Do góry
Bonus: Unibet
#6000483 - 08/09/2013 17:53 Re: Wiara [Re: Goget]
ssaczu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/05/2007
Zasady moralne, wychowanie i dobroc wynosi sie z domu. Nie jestes dobrym czlowiekiem dlatego ze ksiadz mowi co jest dobre a co zle lub boisz sie szatana.

Wiekszosc pojebow i dewiantow to ludzie wierzacy niestety.

Do góry
#6000491 - 08/09/2013 18:01 Re: Wiara [Re: Goget]
magic321 Offline
veteran

Meldunek: 13/02/2006
zajebiscie ze mnie rozumiesz i ze to calkiem prawdopodobne ze mamy nawet bardzo podobne poglady etyczno-moralne. tylko powiedz mi jaki procent ludzkosci moze powiedziec mam poglody etyczno-moralne. a tej czesci ile ich rozumie? a z tych rozumiejacych? ilu z nich je przestrzega? tok myslenia "jak kali ukrasc krowe to dobrze ale jak kalemu ktos ukrasc krowe to zle" to nie banal to motto przewodnie coraz wiekszej liczbie populacji. wiec dlatego jestem przeciwny ateizacji. mozesz nie wierzyc w starca z broda ale nie mozesz negowac 10 przykazan boskich bo Tobie one nie potrzebne. moze jestes swiadomy wartosci o ktorych caly czas mowimy i wierze Ci ze zyjesz tak aby ich przestrzegac. ale nie mozesz negowac religi, zasad ktore zmierzaja do ich przestrzegania. bo miliardy ludzi ich nie rozumieja albo nie chca zrozumiec albo je odrzucaja bo w ten sposob osiagna jakis swoj cel. Oni w wiekszosci maja prawo skodyfikowane maja w dupie a co dopiero mowic o czyms takim jak sumienie. badz ateistom we wlasnym sumieniu nie mow robta co chceta Boga nie ma. bo krzywda gwalconych kobiet to nie wina Boga czy religi. to wina braku zasad, sumienia mezczyzn dopuszczajacych sie gwaltu. Czemu mowisz
zabijmy ten plod zamiast obetnijmy jaja temu co zgwalicil.
bo porostu tak wygodniej? usuniemy plod albo niech wasz Bog jej pomoze? a nie wlasciwsze byloby powiedzenie "nie zabijaj", "nie kradnij" itp.

Do góry
#6000493 - 08/09/2013 18:02 Re: Wiara [Re: Goget]
eini Offline
enthusiast

Meldunek: 05/01/2011
Pilnować rosołu bo się wygotuje.

Do góry
#6000497 - 08/09/2013 18:04 Re: Wiara [Re: Goget]
akagi Online   content
Carpal Tunnel

Rosół dopiero po Sumie.

Do góry
#6000500 - 08/09/2013 18:05 Re: Wiara [Re: ssaczu]
magic321 Offline
veteran

Originally Posted By: ssaczu
Zasady moralne, wychowanie i dobroc wynosi sie z domu. Nie jestes dobrym czlowiekiem dlatego ze ksiadz mowi co jest dobre a co zle lub boisz sie szatana.

a w Twoim domu skad te zasady sie wziely. nie mow mi ze Twoi przodkowie pare pokolen wstecz wszyscy byli ateistami.
mozesz napisac ile masz lat? bo moze nasza dyskusje nie sensu

Do góry
#6000517 - 08/09/2013 18:18 Re: Wiara [Re: Goget]
ssaczu Offline
Carpal Tunnel

Oj uwierz mi ze poglady co do prawa karnego mam takie same jak PiS.

Zaostrzylbym wszystkie kary. Wprowadzil kare smierci.

Za gwalt obcial bym jajca albo dal minimum 20lat bezwglednego wiezienia.

Nie pojmuje ludzi ktorzy krzywdza bezbronne istoty czyli dzieci i zwierzeta ktore sa uzalenione od doroslego czlowieka.

Roznica jest jednak zasadnicza. Powtarzam po raz setny. Wy stawiacie kazdego jako potencjalnego przestepce. W kazdym siedzi cos zlego i tylko dekalog, kosciol, szatan, powstrzumuje go od czynienia zla.

Do góry
#6000521 - 08/09/2013 18:22 Re: Wiara [Re: ssaczu]
eini Offline
enthusiast

Meldunek: 05/01/2011
Oj uwierz mi ze poglady co do prawa karnego mam takie same jak PiS.

Zaostrzylbym wszystkie kary. Wprowadzil kare smierci.

Za gwalt obcial bym jajca albo dal minimum 20lat bezwglednego wiezienia.

Ale masturbację niech zostawią pisiory w spokoju, niech tu wystarczy tylko spowiedź. I ewentualna ślepota na starość.

Do góry
#6000527 - 08/09/2013 18:27 Re: Wiara [Re: ssaczu]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004

pewnie tak ale tylko dlatego ze tak liczna grupa deklaruje sie jako ludzie wierzacy mimo iz nie maja z tym nic wspolnego poza chodzeniem do kosciola co jak dla mnie wierzacymi ich nie czyni ...

Do góry
#6000529 - 08/09/2013 18:29 Re: Wiara [Re: akagi]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: akagi

Tak,
tych " pojebów i dewiantów " można by wymieniać bez końca,.

W czołówce plasują się zapewne liczni arcybiskupi, biskupi,
księża i tysiące " prawych " ludzi, którzy jakby im hamulce puściły,
to zawsze pójdą na niedzielną mszę i się wyspowiadają.

A istnieje duża szansa, że w konfesjonale trafią na " swojego ". grin

jasne ...
zaczynasz pisac jak gowno wyborcze - sensacja goni sensacje wow zyjmy sensacjami bo tylko one sie dobrze sprzedaja ...
Sam wiesz jak jest z kibolami - ktorys za glosnie pierdnie i jest afera bo to bandzior

Do góry
#6000547 - 08/09/2013 18:47 Re: Wiara [Re: eini]
ssaczu Offline
Carpal Tunnel

Badania statystyczne wykazuja, ze wsrod wszystkich grup zawodowych jest mniej wiecej ten sam odsetek pedofili. Tylko wsrod ksiezy ten odsetek siega okolo 1%. Reszta ma z tego co pamietam okolo 100x mniej.

Do góry
#6000559 - 08/09/2013 19:02 Re: Wiara [Re: Goget]
magic321 Offline
veteran

a po ksiezach nastepni sa nauczyciele wiec zacznijmy sie zabawiac z dzieciakami bo skoro ksieza to robia to nie ma Boga i zasad. znajdzmy jakiegos zlodziej jeszcze w wsrod ksiezy bo podoba mi sie bryka sasiada.
od razu pisze ze kazdego kto uprawia pedofilie posadzilbym na slup zeby tak siedzial ze slupem w dupie do konca swojego jebanego zycia ale obok stalyby slupy wszystkich tych co czerpali korzysci z tej dzialnosc dalej slupy tych co wiedzieli a nie zrobili nic.
tez mi sie nie podoba postawa ksiezy ale zdaje sobie sprawe ze tylko wierni i wspolnota kosciola moga to zmienic. dopoki nie bedzie ksiezy z powolanie a nie z wyboru dostatku i latwego zycia to tak bedzie. pietnujmy kazdego mimo iz wiem ze hydraulik pedofil nie brzmi tak fajnie jak arcybiskup pedofil.

Do góry
#6000566 - 08/09/2013 19:10 Re: Wiara [Re: Goget]
akagi Online   content
Carpal Tunnel

Pewnie że "jasne" smile

Twoja odpowiedź jak typowe działanie episkopatu.

Zamieciemy pod dywan,
może jak raz nikt tam nie ośmieli się zajrzeć.

A po za tym...

To przecież atak koścół, tak nie można w państwie katolickim. grin

Do góry
#6000578 - 08/09/2013 19:25 Re: Wiara [Re: magic321]
ssaczu Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: magic321
a po ksiezach nastepni sa nauczyciele wiec zacznijmy sie zabawiac z dzieciakami bo skoro ksieza to robia to nie ma Boga i zasad. znajdzmy jakiegos zlodziej jeszcze w wsrod ksiezy bo podoba mi sie bryka sasiada.
od razu pisze ze kazdego kto uprawia pedofilie posadzilbym na slup zeby tak siedzial ze slupem w dupie do konca swojego jebanego zycia ale obok stalyby slupy wszystkich tych co czerpali korzysci z tej dzialnosc dalej slupy tych co wiedzieli a nie zrobili nic.
tez mi sie nie podoba postawa ksiezy ale zdaje sobie sprawe ze tylko wierni i wspolnota kosciola moga to zmienic. dopoki nie bedzie ksiezy z powolanie a nie z wyboru dostatku i latwego zycia to tak bedzie. pietnujmy kazdego mimo iz wiem ze hydraulik pedofil nie brzmi tak fajnie jak arcybiskup pedofil.

Brzmi tak samo. Problem w tym, ze hydraulika wysla do pierdla a tam mu z dupy zrobia hangar.

A ksiadz zostanie odeslany do innej parafii gdzie dalej bedzie krzywdzil niewinne dzieci.

A wspolnota KK bedzie w wiekszosci bronic delikwenta i oskarzac niewiernych i PO ze ich przesladuja i probuja zniszczyc katolikow.

Do góry
#6000581 - 08/09/2013 19:27 Re: Wiara [Re: Goget]
magic321 Offline
veteran

nie bronie przeciez konkretnego ksiedza, odzielam wiare i wspolnote kosciola katolickiego od jego instytucji. staram sie uzmyslowic wam szerszy aspekt calego problemu pedofili. chyba nie wyobrazcie sobie ze arcybiskup poszedl sobie gdzies na dzielnice i dzieciaka sobie szukal. arcybiskup pierwszy do scwelenia jest a ponim cala sitwa, ktora maczala w tym palce lacznie z tymi ktorzy wiedzieli ale dla swietego spokoju nie reagowali. inny problem podwojna moralnosc instytucji kosciola. wiadomo ze opoka na ktorej zbudowany zostal kosciol peka i taka afera pedofilska czy inna poglebiaja to pekniecie. hierarchowie koscielni kryli wiec te przypadki w imie obrony pozycji kosciola. a my znow zajmujemy
sie skutkami zamiast przyczynami. czy oczyszczenie instytucji kosciola z pedofilow zlikwiduje caly biznes pedofilski. pewny jestem ze pedodil robi to co robi bo ma w dupie wszystkie zasady moralne nie dlatego ze wie ze arcybiskup tez to robi. nawet jak zniknie problem wsrod kleru to nie powstrzyma to tego procederu.

Do góry
#6000678 - 08/09/2013 20:23 Re: Wiara [Re: Goget]
akagi Online   content
Carpal Tunnel

Można by tak długo i namiętnie bronić, przedstawiać swoje racje. smile

Jednak jakby nie patrzeć, zdecydowana większość ludzi odchodzi od wiary i kościoła, niż się na tę wiarę nawraca.

Zagłębiając się w przegląd społeczny tych grup,
jasno wynika że ludzie odchodzący od wiary, to są głównie osoby jakoś wykształcone.

A dlaczego ?

Bo człowiek wykształcony zadaje sobie więcej pytań,
na które stara się znaleźć racjonalne wytłumaczenie.

Zawsze tak było, że wszelkie religie największe " audytorium " miały wśród osób, dla których funkcjonuje głównie kolor czarny i biały.

Jednak w miarę postępu cywilizacji ten odsetek maleje i będzie malał, bo maleć musi.
To jest nieuniknione.

Na szczęście rozwój społeczeństw w zdecydowanej większości krajów spowodował istnienie demokracji, a co za tym idzie możliwość w miarę swobodnego rozwoju intelektualnego.

Zatem...

Prawdopodobnie do średniowiecza umysłowego nie wrócimy. smile

Do góry
#6000711 - 08/09/2013 20:37 Re: Wiara [Re: Goget]
magic321 Offline
veteran

do sredniowiecza moze nie tylko jeszcze dalej
poczytaj sobie o islamizacji europy

Do góry
#6000713 - 08/09/2013 20:38 Re: Wiara [Re: akagi]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

i tak i nie ...

Mnostwo ludzi wyksztalconych jest mega gleboko wierzacych i zadnej reguly tutaj nie widze...

A to ze ludzie odchodza od wiary sie zgodze bo wygodne zycie bez wyzeczen jest prostsze to po co sie jakkolwiek starac w imie idei ktorej nie widac ???
Taka moda , taki styl dzisiejszego zycia...

Juz sie zaczyna hamburger w pigulce itd...
Latwosc zycia ... Juz nawet nie trzeba myslec, byc kreatywnym bo np. gazeta.pl podaje 10 sposobow na weekend

Kiedys jako gwoniarze sami tworzylismy gry planszowe, budowalismy skocznie z klockow czy stol bilardowy z kaset magnetofonowych a dzis przecietny mlodziak nie imie dodawac bo jego cala kreatywnosc konczy sie na wcisnieciu PLAY boli

Do góry
#6000759 - 08/09/2013 21:04 Re: Wiara [Re: Goget]
akagi Online   content
Carpal Tunnel

Stół bilardowy z kaset ?

A o tym to nie słyszałem. grin

Do góry
#6000769 - 08/09/2013 21:08 Re: Wiara [Re: Goget]
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
A do jakich to wyrzeczeń zmusza wiara ? Bo nie bardzo kumam ?

Do góry
Strona 11 z 12 < 1 2 ... 9 10 11 12 >

Moderator:  Biszop, rafal08