connor a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
Originally Posted By: xqwzts
Nikt jeszcze nie wstawił a może ktoś nie słyszał to wstawię:
Młodzi kibice Legii Warszawa, którzy w rocznicę śmierci Kazimierza Deyny odpalili race przed pomnikiem piłkarza zostali zatrzymani przez policję. Jak ustalił portal *** nastolatkami zajmie się teraz sąd rodzinny.
Pierwsze doniesienia o zatrzymaniu nastoletnich kibiców pojawiły się w mediach społecznościowych. Okazuje się, że gdy kibice Legii zebrali się pod pomnikiem Kazimierza Deyny w dniu, w którym przypadała 24. rocznica jego śmierci, zapalili znicze i złożyli wieniec, a następnie przy odpalonych racach śpiewali na cześć legendarnego piłkarza. Hołd Deynie złożono także minutą ciszy.
Jak wynika z ustaleń portalu *** w związku z odpaleniem rac zatrzymanych zostało dwóch nastoletnich kibiców w wieku 12 i 14 lat. Zatrzymanie młodych kibiców potwierdza policja. Interwencja odbyła się na podstawie art. 51 kodeksu wykroczeń dotyczącego zakłócania spokoju i porządku poblicznego.
Art. 51 § 1 stanowi: „Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu (orzekanej w wymiarze od 5 do 30 dni) , ograniczenia wolności ( trwa 1 miesiąc) albo grzywny (wymierzanej w wysokości od 20 do 5000 złotych)”.
- Trwają czynności procesowe. Czeka nas jeszcze przesłuchanie świadków. Sprawa będzie skierowana do sądu rodzinnego – tłumaczy w rozmowie z portalem *** asp. Robert Opas ze stołecznej policji.
i film z zakłócania spokoju
szczeniaki zamiast w szkole to race odpalaja, 0:56-0:58 dym z rac przeszkadza stojacym przed pomnikiem
Młodzi kibice Legii Warszawa, którzy w rocznicę śmierci Kazimierza Deyny odpalili race przed pomnikiem piłkarza zostali zatrzymani przez policję. Jak ustalił portal *** nastolatkami zajmie się teraz sąd rodzinny.
Pierwsze doniesienia o zatrzymaniu nastoletnich kibiców pojawiły się w mediach społecznościowych. Okazuje się, że gdy kibice Legii zebrali się pod pomnikiem Kazimierza Deyny w dniu, w którym przypadała 24. rocznica jego śmierci, zapalili znicze i złożyli wieniec, a następnie przy odpalonych racach śpiewali na cześć legendarnego piłkarza. Hołd Deynie złożono także minutą ciszy.
Jak wynika z ustaleń portalu *** w związku z odpaleniem rac zatrzymanych zostało dwóch nastoletnich kibiców w wieku 12 i 14 lat. Zatrzymanie młodych kibiców potwierdza policja. Interwencja odbyła się na podstawie art. 51 kodeksu wykroczeń dotyczącego zakłócania spokoju i porządku poblicznego.
Art. 51 § 1 stanowi: „Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu (orzekanej w wymiarze od 5 do 30 dni) , ograniczenia wolności ( trwa 1 miesiąc) albo grzywny (wymierzanej w wysokości od 20 do 5000 złotych)”.
- Trwają czynności procesowe. Czeka nas jeszcze przesłuchanie świadków. Sprawa będzie skierowana do sądu rodzinnego – tłumaczy w rozmowie z portalem *** asp. Robert Opas ze stołecznej policji.
szczeniaki zamiast w szkole to race odpalaja, 0:56-0:58 dym z rac przeszkadza stojacym przed pomnikiem
Ale z drugiej strony... na ch** im wszędzie te race? Ja rozumiem: mecz, oprawa itd. Ale tak na ulicy przy okazji do tego niestosownej?
Czy oni już naprawdę w inny sposób nie potrafią wyrazić uczuć jak tylko przez odpalenie racy? Niedługo na cmentarzach zaczną je odpalać zamiast tradycyjnych zniczy. Albo jakiś kretyn w kościele odpali podczas ślubu kolegi, bo się ucieszy.
Niech już sobie darują te race w sytuacjach gdy nie są do niczego potrzebne.
Ale z drugiej strony... na ch** im wszędzie te race? Ja rozumiem: mecz, oprawa itd. Ale tak na ulicy przy okazji do tego niestosownej?
Czy oni już naprawdę w inny sposób nie potrafią wyrazić uczuć jak tylko przez odpalenie racy? Niedługo na cmentarzach zaczną je odpalać zamiast tradycyjnych zniczy. Albo jakiś kretyn w kościele odpali podczas ślubu kolegi, bo się ucieszy.
Akurat tutaj się z Tobą kolego nie zgodzę. To była rocznica jego śmierci więc można to uznać za coś w rodzaju symbolicznego "znicza" dla Deyny.
Dla przykładu jak byłem w styczniu na meczu Ajax-Feyenoord to klub przed pierwszym gwidkiem uczcił minutą ciszy śmierć jakiejść zasłużonej dla Ajaxu osoby. Wokół stadionu na bandach zostały odpalone właśnie race i wyglądało to wraz z minutą ciszy bardzo przyzwoicie.
Wybuchająca panna młoda hehe U mnie na osiedlu jeden w sylwestra w domu i na balkonie odpalił sufit potem skrobał w styczniu bo stara mu kazała malować gdyż na ciemno jej nie odpowiadał image lokalu mieszkalnego. Słyszałem też że na cmentarzu jacyś nietrzeźwi w czasie pożegnania jakiegoś chłopa jebnęli achtungiem myśleli pewnie że chłop z trumny po nim wstanie jak łazarz.
ELDORADO
Joker
Meldunek: 09/07/2002
wczoraj w meczu Polski z kozojebcami z czarnogóry , polscy kibice podczas grania hymnu podziękowali im za "cieplutkie" przyjęcie kiedy nasi grali tam na wyjeździe , mam pytanie - kiedy zdradek sikorski przeprosi kozojebców o przepraszam czarnogórców za gwizdanie w czasie ich hymnu
Czy moglbym dostac odpowiedz dlaczego ten filmik zostal usuniety jak go wstawialem rano ????? Tak z ciekawosci bo kur.... nie rozumiem co tu sie dzieje- to juz chyba lekka przesada a myslalem ze granice zostaly przekroczone kiedy polowa forum dostala Bana na wiekszsoc tematow typu Polityka itd
w niedzielę w szkole?!
ja bym proponowal na podstawie Art. 51 § 1 dac im po 30 dni aresztu....musieli by chlopcy pozniej przepisywac zeszyty ze szkoly z zaleglymi lekcjami gdyz areszt to jest areszt.....KURWY JEBANE PSY dojebja sie do wszystkiego.....w jakim kurwa ja kraju zyje
Nie wiedziałem, gdzie to wrzucić. Podczas meczu Stal Mielec - Pogoń Siedlce sędzia doliczył do pierwszej połowy aż 5 minut. Z początku ta decyzja była dla mnie nie zrozumiała skąd mu wyszło aż 5 minut. Kila minut później już wiedziałem po co doliczył aż 5 minut http://www.hej.mielec.pl/sport2/pilka-nozna/art1702,to-sedziowski-babol-ktory-przejdzie-do-historii-nie-dwa-nie-trzy-a-piec-metrow-spalonego-foto-wideo.html Najzabawniejszy jest opis tej bramki na stronie Pogoni Siedlce: "W doliczonym czasie gry błąd obrony wykorzystał młody napastnik Pogoni - Łukasz Zaniewski, wbijając gospodarzom "gola do szatni"." Ale i tak nikt nie przebije sędziego. Podobno na konferencji po meczu sędzia tłumaczył się z bramki zdobytej ze spalonego mówiąc, że teraz są jakieś nowe przepisy.