Lechia Gdańsk - Górnik ZabrzeGórnik 3,05
OVERRR 2,5 2,27
Wygranie z Legią i to w Warszawie to wielkie osiągnięcie. Górnik w tym czasie zremisował wygrany mecz, tracąc bramkę w 92min
Nakoulma będzie grał w Gdańsku, co powinno być sporym wzmocnieniem. A tak, to nie wydaje mi się że coś się zmieni... no może bramkarz.
Wiadomo już, że zabrzanie polecą do Gdańska samolotem. W klubie się nie przelewa, ale uznano, że stawka jest duża, podróż daleka, a trener Adam Nawałka nie chciał tracić całego czwartku na drogę z południa na północ Polski. Zabrzanie przerabiali ten scenariusz już w czerwcu, kiedy kończyli sezon. Wybierając samolot, mieli jeszcze szansę, by skończyć rozgrywki na podium. Ostatecznie tak się nie stało, ale w Gdańsku wygrali 2:0, grając jedno z najlepszych spotkań w sezonie. Od tego momentu są zresztą w lidze niepokonani, a na wyjazdach stracili w tym czasie ledwie jedną bramkę w czterech meczach.
To, a ponadto kursy na gości, dają do myślenia. Dodatkowo, pewnie teraz, jak Lechia na drugim miejscu, balon o mistrzostwie, super grze itp. będzie nadmuchany, więc gospodarze, będą musieliiii wygrać. Tym bardziej przed własną publicznością, chyba ok 20 tys będzie.
Gram więc na Górnik...
Co mnie wzbrania od tej opcji:
- ostatni mecz w Gdańsku, Górnik wygrał (nie drążyć tematu) więc może czas oddać wygraną
- forma Lechii
Co jest za tym, że gram:
- kursy!!!
- forma Górnika, gdyby nie ta nieszczęsna brama w 92 min, Górnik spokojny lider
- przelot samolotem z Nakoulmą w środku
Co do grania O/U... tylko i wyłącznie Over, myślę, że jedna jak i druga drużyna strzeli bramkę. Mimo, że Górnik od zeszłorocznego meczu z Lechią ma świetny bilans na wyjazdach (1 stracona bramka).
Mój typ to 1-2, 1-3... powaga!