#5944244 - 24/07/2013 21:05
Re: Bieganie [6]
[Re: Platini]
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
U mnie mleko jest obowiązkowe po dużym wysiłku. Jeszcze nie zdarzyło mi się, żebym po mleku miał zakwasy. W przeciwieństwie do wszystkich po bieganiu nic nie jem, bo mi się nie chce. Dopiero po 1,5-2h zjem większy posiłek. AAAA i jeszcze lubię Red Bulla, który też chyba jest niewskazany u mnie po biegu woda, Red Bull i 0,5l mleka lub jakiś jogurt pitny. Ale moja dieta polega na tym, że jem i piję, co lubię więc nie sugeruj się tym za bardzo
|
Do góry
|
|
|
|
#5944623 - 25/07/2013 02:46
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Jak widać co organizm to inaczej reaguje i inne przyzwyczajenia. Ja z mlekiem lubie wypic szejka proteinowego, opcja woda+mleko dla mnie najlepsza, mleko wzmacnia smak, dzieki temu jest o wiele intensywniejszy. Do oswsianki polecam dodac zmielone siemię lnianie i suszone owoce oraz dodałbym białko, bo po samej owsiance to ja raz dwa jestem głodny. A zjesc potrafie do razu po treningu, wrecz w progu, dzis jeszcze nie zjadlem butow, a juz konczylem banana, a chwile potem makaron. Co jeszcze stosujecie na regeneracje? Panowie w takiej temperaturze co proponujecie przed i po treningu biegowym do jedzenia/picia? Czytałem,że po wysiłku dobrze jest wypić mleko czekoladowe, żeby lepiej organizm przyswoił dawkę treningową. Zawsze mam problem co zjeść przed i ile czasu przed. Półtorej godziny przed meczem już nic nie jem, bo później ciężko się biega. Przed meczem zjadlbym jakis makaron szakaron albo ryz z miesem Po meczu jakies szybke wegle i bialko, a w domu obiad.
|
Do góry
|
|
|
|
#5944878 - 25/07/2013 11:47
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
W temacie Z czego cieszę michę mą? mógłbym napisać, że nareszcie po chyba 3 latach, udało się 3 razy w ciągu tygodnia pobiegać bez żadnego bólu Natomiast w temacie Co mnie wkurza? śmiało mogę napisać, że Endo i/lub mój Samsung lecą w ciula O ile podczas dwóch poprzednich biegów gps gubił się w lesie i to jestem w stanie wybaczyć, o tyle wczorajszy gps lost na otwartej przestrzeni przy bezchmurnym niebie wkurzył i to mocno Przy moim truchtaniu wynik nie jest najważniejszy, ale takie kwiatki są demotywujące
|
Do góry
|
|
|
|
#5944879 - 25/07/2013 12:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
A ja dziś wyjeżdżam na zgrupowanie przed Biegiem Powstania Warszawskiego Ostatecznie zdecydowałem się biec na 5km więc się nie pościgamy podstawek (przeważył fakt że "dyszka" to dwie pętle "piątki", a nie ciągła trasa). Cel - przebiec szybciej niż moja druga połówka Ambitniejszych celów nie stawiam bo ostatnio pobolewa mnie kolano, a i mocy tak jakby brakowało. Podejrzewam jednak, że atmosfera zawodów zrobi swoje i mimo wszystko będę chciał pobiec jak najszybciej... Podstawek powodzenia w debiucie patrząc po treningach to Twój dotychczasowy rekord może stracić aktualność
|
Do góry
|
|
|
|
#5944881 - 25/07/2013 13:38
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2006
|
Na mnie działa i tyle mi wystarczy.
to moze jest jeszcze cos co dziala na Ciebie inaczej niz na wszystkie pozostale osoby Moze po 3 piwkach bedziesz rekordy bil? Warto sprobowac
|
Do góry
|
|
|
|
#5945001 - 25/07/2013 16:50
|
antimadrista
|
Podstawek, jadles? Docenisz ten smak Majner Zainstaluj Strava, jak sie zacznie sypac, wylaczysz audiokołcza w endo, wlaczysz w Stravie i bedziesz mogl bezproblemowo kontynuowac trening. Marzano, zostales wlasnie oficjalnie pantoflem. Nie pekaj, jestes juz 3 a moze nawet i 4
|
Do góry
|
|
|
|
#5945043 - 25/07/2013 17:16
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
marzano, dzisiaj odbieram pakiet i dam znać, jaki mam numer, może chociaż po biegu się odnajdziemy - mimo, że start jest w różnych miejscach o swój rekord byłbym spokojny, gdyby nie 3-dniowy kawalerski w ostatni weekend, który jednak trochę mnie osłabił i trasa ponoć trudna, bo obie pętle kończą się podbiegiem, a na trasie jest jeszcze stromy zbieg na Karowej
|
Do góry
|
|
|
|
#5945125 - 25/07/2013 18:32
[Re: lupus]
|
2fast 2furious
|
Majner Zainstaluj Strava, jak sie zacznie sypac, wylaczysz audiokołcza w endo, wlaczysz w Stravie i bedziesz mogl bezproblemowo kontynuowac trening. Już wczoraj chciałem biec ze Stravą, ale przez 10 minut nie chciała złapać sygnału gps, więc wróciłem do Endo Spróbuję dzisiaj potestować, bo zachmurzenie dosyć spore, więc coach z Endo na pewno będzie pierdoły pociskał na trasie Czasami aż wybucham śmiechem na trasie jak słyszę co on mi tam pierniczy do ucha
|
Do góry
|
|
|
|
#5945134 - 25/07/2013 18:36
[Re: Vendetta]
|
2fast 2furious
|
Na mnie działa i tyle mi wystarczy. to moze jest jeszcze cos co dziala na Ciebie inaczej niz na wszystkie pozostale osoby Ja wymiotuję po zjedzeniu wołowiny - znajdź mi drugą taką osobę Skoro podstawek czuje się lepiej po wypiciu mleka, to widocznie tak jest. Może to placebo, może nie, ale skoro mu to pasuje, to nie ma powodu tego wyśmiewać
|
Do góry
|
|
|
|
#5946048 - 26/07/2013 15:11
[Re: majner]
|
antimadrista
|
Majner Zainstaluj Strava, jak sie zacznie sypac, wylaczysz audiokołcza w endo, wlaczysz w Stravie i bedziesz mogl bezproblemowo kontynuowac trening. Już wczoraj chciałem biec ze Stravą, ale przez 10 minut nie chciała złapać sygnału gps, więc wróciłem do Endo Spróbuję dzisiaj potestować, bo zachmurzenie dosyć spore, więc coach z Endo na pewno będzie pierdoły pociskał na trasie Czasami aż wybucham śmiechem na trasie jak słyszę co on mi tam pierniczy do ucha Nie ma takiej opcji. Jesli masz wlaczony gps i jedna aplikacja ma znalezione sateloty, druga tez.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|