Górnik - Wisła...1 2,17
W Zabrzu ostatnie mecze dla niektórych zawodników. I bardzooo zastanawiające czy będzie im się chciało grać. Mam tutaj na myśli: Nakoulma (oficjalnie przyznał Nawałce że chce odejść po tym jak został zbluzgany w Bełchatowie przez swoich kibiców), Kwiek (jest już myślami w Lublinie, dziękujemy za grę w Górniku, ale... wypie..j), Jeleń (niestety bez formy i zdrowie już nie te) i kilku innych którym kontrakty się kończą, a nie chcą podpisać nowych (na max 25k).
Z drugiej strony Nawałka potrafi zmobilizować, a dziś gra z 'jego' Wisłą. Od 2010 nie oddał im punktów, wszystkie wygrał i myślę, że zrobi wszystko aby i dziś, mimo fatalnej atmosfery wygrać.
Polonia - Piast... X 3,21
Wiem, wiem piastunki walczą o puchary itp. A tutaj kroi się historyczny mecz Polonii. Piast może (ale nie musi brać w tym udziału). Już widać jakie spadki na gości. Piast walczy o puchary i wg mnie będzie w nich grał! Następny mecz u siebie iziii win przeciwko spadkowiczowi z Bełchatowa.
Dziś więc historyczny, ostatni mecz na Konwiktorskiej... 0-0/1-1
Ruch - Legia...1Żewłakow nawołuje swoich piłkarzy do wygranej, a ja uważam, że chorzowianie będą strasznie spinać poślady. Remis nie wykluczony ale wygrana gospodarzy wg mnie bardziej pewniejsza.
GKS-Jaga... X2
Podbeskidzie-Pogon...1
tak to widzę