nie wiem w czym tkwi problem że tak dużo osób odpada w trakcie sezonu?
prócz braku czasu zniechęcają duże straty?
Valverde pokazał że spokojnie można wrócić z dalekiej podróży i walczyć o nagrody.
Wg mnie właśnie duże straty powodują to, że sporo osób rezygnuje. Zanotuje jakąś serię 3-4 kolejki na -10 i już jest po wszystkim dla takiej osoby a jak zauważyłeś można wrócić, stanąć nawet na podium.
Ten konkurs jest taki, że jedna kolejka potrafi wywrócić bardzo dużo w zabawie a o to chyba w dużej mierze chodzi.
Tu chodzi o to żeby jak najwięcej ludzi się zapisywało i grało do końca. Ostatnie edycje mieliśmy sponsora, który z własnej nieprzymuszonej woli dorzucał do puli kasę(arturro
) Pula dzięki temu była taka, że było o co grać. Warunkiem aby arturro dorzucił "coś" od siebie było tylko odpowiednia ilość osób zapisujących się. Żeby było o co grać niezbędne jest myślę minimum 10 osób. Im więcej tym lepiej, a może i sponsor się wtedy nie odejdzie
Nie musimy nic zmieniać, to była taka moja luźna uwaga skoro dalej tyle osób odpadło
Arturro dał z własnego budżetu sporo gotówki jak na zabawę za co mu oczywiście wielkie
Będę musiał pomyśleć jak zatrzymać osoby, by grały do końca, przynajmniej się starały.
Zabawa przednia jak zawsze i w mojej ocenie sprawdzonej formuły nie warto zmieniać. Osobiście wróciłbym do rozgrywaniu Pucharu, który też zawsze dawał szansę do walki na dwa fronty. To, że ludziska odpadają w trakcie można zrzucić na karb długiej rozgrywki (z konkursów, w których brałem udział ten właśnie chyba ma najdłuższe ramy czasowe), ale z drugiej strony jest też spora ilość kolejek które można bezkarnie, a czasami nawet taktycznie odpuścić. Jednym to pasuje innym nie, ale jeszcze chyba nigdy nie było tak, żeby dogodzić wszystkim.
Długość rozgrywek - rzeczywiście, bardzo długo to trwa ale chcieliśmy się bawić przez cały sezon.
Teraz sobie pomyślałem, że może podzielimy zabawę na kilka etapów, gdzie będzie coś do wygrania na każdym z nich?
Puchar oczywiście może wrócić, jestem za - byle tylko osób do gry było sporo.
Kolejek jak zauważyłeś można opuścić sporo a i tak być klasyfikowanym, to chyba był duży plus.
Gramy,gramy
Ja w nowej edycji oczywiście na początek daję 500zł i badę patrzył- ile jest osób w konkursie.
Jak będzie więcej niż 20 osób-to zwiększę kwotę do.....[ pomyślę]
Mam propozycję,żeby zwiększyć wpisowe np.100zł?????
Skoro deklarujesz dorzucenie kasy to już Ci chwała
Będziemy dumać co i jak zrobić, czasu mamy chwilkę więc coś może z tego wyjdzie.
Czy zwiększyć wpisowe? Znając realia nie wiem czy to przyniesie zamierzone skutek, większości i to pewnie zdecydowanej nie będzie stać na taki wydatek.
Na koniec -
postaram się dziś w końcu dorzucić końcowe podsumowanie. W domu nie mam czasu a w pracy też nie za bardzo.
Jednak co się odwlecze .. i tak dalej Troszkę cierpliwości jeszcze