ŁKS - Heko
Przypuszczalne składy:
ŁKS: Wyparło - Łakomy, Leszczyński, Sierant, Radunović - Kęska, Dżikija, Niżnik, Mysona - Madej, Sypniewski. Trener: Marek Chojnacki.
Heko: Mańka - Solarz, Walęciak, Kościukiewicz, Boguś - Trela, Sobczyński, Żaglewski, Pałkus - Folc, Kanarski. Trener: Józef Antoniak.
Sędziuje: Mariusz Rogalski (Katowice).
Mimo, że jestem kibicem ŁKS-u nie jestem taki pewien zwycięstwa gospodarzy. Fakt - ŁKS walczy o awans ale już parę razy piłkarze pokazali, że potrafią remisować mecze, które powinni wygrać bardzo łatwo. Po 8 meczach bez zwycięstwa ŁKS wygrał z Sosnowcem i Lechią oraz zremisował na wyjeździe ze Śląskiem. Wyniki niczego sobie ale skuteczność nadal słaba - 2 na 3 mecze z czego jedna w 90 minucie. Właśnie o skuteczność piłkarzy ŁKS-u boje się najbardziej. Heko raczej bramki nie strzeli, ale czy ŁKS da radę pokonać bramkarza gości i wygrac mecz? Faktem przemawiającym za ŁKS-em jest to, że wreszcie trener Chojnacki ma do dyspozycji wszystkich zawodników. Zamiast 1 według mnie lepiej obstawić undera. Argumenty są proste:
1) Bilans bramkowy ŁKS-u u siebie 14 meczów 18-8
Bilans bramkowy Heko na wyjeździe 15 meczów 10-14
2) ŁKS na 6 wiosennych meczy na al. Unii 2 miał 5 underowych (wyjąetk mecz z Polonią Bytom 2-2)
3) Heko miało wiosną na 6 meczy wyjazdowych 4 underowe
Under 2.5 kurs: 1,72 bukmacher: Unibet