#576535 - 14/05/2006 20:30
MŚ 2006 kto wyjdzie?
|
enthusiast
Meldunek: 14/05/2006
|
Witam wszystkich jak wiadomo już za 26 dni rozpoczynają się MŚ dziś zapraszam do dyskusji na temat wyjścia poszczególnych drużyn z każdej grupy oraz ich kolejności Niżej przedstawiam moje typy czekam na wasze komentarze pozdrawiam Grupa A Niemcy Polska Kostaryka Ekwador Grupa B Anglia Szwecja Paragwaj Trynidad i Tobago Grupa C Argentyna Holandia Serbia i Czarnogóra WKS Grupa D Portugalia Meksyk Iran Angola Grupa E Włochy Czechy USA Ghana Grupa F Brazylia Chorwacja Australia Japonia Grupa G Francja Szwajcaria Korea Płd. Togo Grupa H Hiszpania Ukraina Tunezja Arabia Saudyjska
|
Do góry
|
|
|
|
#576536 - 14/05/2006 20:41
Re: MŚ 2006 kto wyjdzie?
|
1
Meldunek: 21/05/2003
|
Kilka miesięcy temu proponowałem zakład "Ile drużyn z kontynentu Afrykańskiego wyjdzie z fazy grupowej?" ( Unibet) Nadal podtrzymuje typ - 0 drużyn. Na samym początku był kurs 4.75, później 4.25, teraz jest 3.50.
|
Do góry
|
|
|
|
#576538 - 14/05/2006 21:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/07/2001
|
Quote:
Kilka miesięcy temu proponowałem zakład "Ile drużyn z kontynentu Afrykańskiego wyjdzie z fazy grupowej?" (Unibet)
Nadal podtrzymuje typ - 0 drużyn.
Na samym początku był kurs 4.75, później 4.25, teraz jest 3.50.
Nieco ryzykowny typ. Co prawda zespoły z Afryki nie są chyba na tyle zdyscyplinowane taktycznie aby rywalizować o medale ale jest parę zespołów z "Czarnego Lądu" zdolnych wyjść z grupy. O ile szanse Angoli czy Togo są znikome o tyle WKS mimo obecności w tzw. "grupie śmierci" ma szanse na sukces co dowiodło chociażby w meczu sparingowym z Włochami, moim skromnym zdaniem WKS ma mocniejszy skład niż Senegal, który potrafił mocno namieszać na mundialu. Szanse ma także Ghana z bardzo silną środkową linią (dowodzoną przez Essiena), USA są jak najbardziej w jej zasięgu, remis z Włochami lub Czechami też jest możliwy. Wreszcie Tunezja, Tunezja, która potrafiła zdobyć Puchar Narodów Afryki dwie edycje temu, Tunezja, w barwach której gra wielu zawodników, którzy z powodzeniem występują w silnych europejskich ligach (jak chociażby Franceuildo Santos). Hiszpania na mundialach prezentuje się zwykle słabo, Ukraina debiutuje a Arabia Saudyjska jest zespołem, śmiem twierdzić, słabszym niż Tunezja.
Życzę powodzenia Jiro Jiro ale moim zdaniem awans do następnej rundy uzyska conajmniej jedna z Afryki
Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#576540 - 15/05/2006 20:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/12/2004
|
Dziś wieczorem Janas ogłosił kadrę na mundial. Jestem w lekkim szoku, mam nadzieję, że ten pan wie, co robi. Teraz to już nie wiem, czy wyjdziemy z grupy. Zbyt wielu tu młodych (stażem w reprezentacji) i nieogranych w meczach o wysoką stawkę. Chciałem postawić trochę grubiej na awans Polaków z grupy, ale musze to jeszcze bardzo gruntownie przemyśleć.
|
Do góry
|
|
|
|
#576541 - 15/05/2006 20:34
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
a ja to zagram, tylko czekam az teraz patrioci pograja na Ekwador i Kostaryke . Dla mnie znakomity ruch, za to tego czlowieka cenie od zawsze. Janas ogromne piwko!! Z reszta poczekajmy na 2 towarzyskie mecze.
|
Do góry
|
|
|
|
#576545 - 16/05/2006 09:03
|
veteran
Meldunek: 16/05/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#576548 - 18/05/2006 12:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
w gb jest Polska nie wyjdzie z grupy - 2.55 Polska przegra w 1/8 - 2.00 Jak wyjdziemy wiadomo Szwecja albo Anglia (bądz mocny Paragwaj) nie dosc ze druzyny silniejsze to jeszcze nigdy z nimi nam sie dobrze nie grało itp. a jak sie uda awansowac do 1/4 to chyba nikt nie bedzie narzekał ze przegrał pieniadze
|
Do góry
|
|
|
|
#576549 - 19/05/2006 09:38
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/04/2005
|
Tak sobie dzisiaj przegladalem oferte bukow zwiazana z Mundialem (glownie chodzilo mi o typy na awans i na wygranie grupy). Kursy co prawda smieszne ale wydaje sie, ze bedzie dosc latwo to przewidziec i nawet po takich badziewiarskich kursach mozna cos grubiej puscic. Trzeba sie tylko na to dosc szybko decydowac wiec postanowilem rozpoczac dyskusje na ten temat zebysmy mnie albo odwiedli od glupiego pomyslu albo poparli zebym sie nie wahal puscic grubiej Jedziemy Grupa A: Tutaj nie ma sie co wyglupiac i naszej druzyny narodowej oczywiscie nie tykam Sensowne wydaje sie zwyciestwo grupy przez Niemiaszkow po kursie 1.4. O Polakow sie obawiam o awans a co dopiero tu mowic o zwyciezaniu grupy. Ekwador i Kostaryka raczej bez szans na wygranie grupy. Niemcy wygraja grupe A - 1.4 Grupa B: Anglicy jak to maja w zwyczaju moga znowu odwalic jakas lipke wiec chyba tylko pykniemy ich awans po 1.15. Szwedzi moga nawet powalczyc z Angolami ale moge tez pojechac do domu dajac miejsce Paragwajowi - nie ruszam. Anglia awans - 1.15 Grupa C: Serbie nawet lubie bo w eliminacjach ladnie dla mnie grala WKS moze okazac sie czarnym koniem i kto wie czy nie wykorzysta slabszej formy Holendrow (o ile taka wystapi?) Argentyna raczej kandydat murowany ale znowuz bez przesady. Damy awans Argentyna awans - 1.25 Grupa D: Angola i Iran juz maja chyba bilety na samolot po fazie grupowej kupione Selekcjoner Meksyku Ricardo La Volpe co prawda "nie boi sie meczu z Portugalia, a grupa D wcale nie jest trudna" ale ja tam bym mu nie ufal. Meksyk powalczy ale nie sadze, zeby zdolal wyprzedzic Portugalie. Portugalia awans 1.17 za nisko wiec warto sprobowac Portugalia wygra grupe D po 1.9 Meksyk awans 1.25 Reszta zaraz....
|
Do góry
|
|
|
|
#576550 - 19/05/2006 09:55
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/04/2005
|
Grupa E: USA nie daje zbyt wielkich szans, jakos ten zespol nie kojarzy mi sie z wielka potega. Czesi moga zamieszac, zespol sie odrodzil i pokazal klase w eliminacjach - teraz pozostaje im tylko przypieczetowanie sukcesu awansem. Wlosi jak to Wlosi ciagle graja dobrze ale nei zdziwi mnie fakt jak Czesci beda z nimi konkurowac jak z rownymi rywalami. Czech i Wlochy awansem 1.35 i 1.2. Grupa F: O Brazylii sie nie rozpisuje - pewnie wygra grupe. Co do drugiego meijsca to Japonia powalczy z Chorawatami i pojedynek mzoe byc zaciety - odpuszczamy. Brazylia wygra grupe F - 1.2 Grupa G: Tutaj damy Francje jako zwyciezce po 1.4. Grupa H: Arabia kupila sobie za petrodolary dobrego trenera ale niestety nie mzoe kupic sobie dobrych pilkarzy. Pacheta dostal malo czasu na docieranie sie z reprezentacja bo posade dostal w grudniu '05. Trzon Arabii stanowia gracze, grajacy na codzien w klubie ktorego on jest trenerem Al-Hilal ale nie daje im zbyt wielkich szans. Hiszpania wg mnie wygrywa grupe. Ukraina nie powinna stawic im zbytniego oporu, a tym bardziej reszta grupy. Hiszpania zwyciezy grupe H - 1.6 Sorry, ze tak na luzie bez zbytniej ilosci argumentow ale mam za dobry humor od rana Jak bede cos ciekawego wiedzial to dopisze. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#576552 - 19/05/2006 10:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/05/2004
|
Grupa A Niemcy Polska Kostaryka Ekwador Wyjdą : Niemcy , Polska Grupa B Anglia Szwecja Paragwaj Trynidad i Tobago Wyjdą : Anglia , Szwecja Grupa C Argentyna Holandia Serbia i Czarnogóra WKS Wyjdą : WKS , Serbia Grupa D Portugalia Meksyk Iran Angola Wyjdą : Portugalia , Meksyk Grupa E Włochy Czechy USA Ghana Wyjdą : Włochy , USA Grupa F Brazylia Chorwacja Australia Japonia Wyjdą : Brazylia , ChorwacjaGrupa G Francja Szwajcaria Korea Płd. Togo Wyjdą : Frabcha , Szwajcaria Grupa H Hiszpania Ukraina Tunezja Arabia Saudyjska Wyjdą : Hiszpania , Ukraina wiekszosc powinienem trafić co do grupy C moze przesadziłem ale to tylko moja opinia .
|
Do góry
|
|
|
|
|
|