Cos temat ucichł
Co do nowosci
Jack Daniels Miodowy - ciezki temat ten trunek .Jest ciekawy i na pewno warto go chociaz raz sprobowac.Trzeba przyznac ,ze im sie to cudo udalo pod wzgledem smaku,ale
No wlasnie jest jedno ,ale bo to moim skromnym zdaniem jest po prostu alkohol tylko dla kobiet
W necie juz mozna znalezc opinie ,ze ktos pil to z czyms czyli w formie drinka .To jakas ogromna pomylka i nie nalezy tego robic bo ten alkohol sie do drinkow nie nadaje.Jak mozna kombinowac z czyms co juz jest samo w sobie doskonaloscia.Jak juz ktos lubi zeby cos mu plywalo to mala kostka lodu i nic wiecej. Podsumowujac to dla samego siebie nigdy bym go wiecej nie kupil ,ale ze płci pieknej ciezko odmowic wiec JD bedzie co jakis czas sponsorowany
Jim Beam Red Stag tez faktycznie ciekawy trunek ,ale tak samo jak powyzej raczej dla płci pieknej .Chociaz tutaj pewnie znajda sie osoby i plci brzydkiej,ktore w nim zasmakuja.Pierwsze wrazenie dziwne bo takie pomieszanie slodyczy z ostroscia plus cos jeszcze.Wlasnie to cos plus dalej nie moge okreslic,ale na pewno dla mnie dyskwalifikujace go jako alkohol do kupowania na dluzsza mete . Pilem samo(z lodem) i z pepsi.No niby ma cos w sobie i chyba najlepiej smakowal popijany zimna pepsi.Oczywiscie nie nadaje sie do wypicia na raz 1,2 czy 3 butelek
.Szklaneczka no moze max 2.Tak samo jak w przypadku normalnych ich wyrobow nie beda mieli na mnie okazji nastepny raz zarobic .No chyba ,ze wyjdzie cos nowego.Co do drinkow z nim to cos by mozna pokombinowac ,ale weny nie mialem wiec zniknal tak jak zniknal
Na maxa zaskakuje mnie LIDL
Sklep ,ktorego jeszcze jakis czas temu wlasciwie nie cierpialem a teraz musze przynajmniej raz w tygodniu podjechac zeby zobaczyc co maja nowego
Mieli ostatnio tydzien niemiecki i masa nowych (u nich) alkoholi przy tej okazji
Nie pamietam nazwy ,ale sporo nazwijmy to nalewek w roznym smaku .Cena chyba cos kolo 25- 29 pln i na pewno sa tej ceny warte .W bialych butelkach
Cos w stylu sliwowicy z okowity .Sliwka na nalepce ,fajny ksztalt butelki ,ktora mozna pozniej wykorzystac.Dobry trunek tez wart sprobowania
Czeresniowa nalewka/wodka (bialy kolor) cos w tym stylu ,ale generalnie ala bimber .Cena kolo 40 - 45 .Zle wydane pieniadze i nie warto
Coeur du comte - likier pomaranczowy . Jak ktos lubi Cointreau
to mozna smialo kupowac .Nadaje sie po prostu do wszystkiego oprocz picia samego w duzych ilosiach
.Troche ostrzejsze od Cointreau,ale w drinkach nie bedzie i tak tego czuc . Dobra cena jak za 0,5 l .Oczywiscie 40% i mega slodkie.Polecam
Jak pijecie jakies nowosci czy ciekawe rzeczy np trudno dostepne w Polsce to piszcie .Wsystkiego warto sprobowac
W temacie: ma ktos jakies przepisy na drinki z grappa? Mam chardonnay i mysle z czym pokombinowac?
Generalnie z grappa nie ma zbytnio co kombinowac bo jest specyficznym alkoholem i pije sie ja z tego wzgledu .Niby w necie jest tez tych przepisow na dodatki sporo ,ale nic z nich mnie akurat nie przypasowalo i nie ma co polecic