#5714268 - 15/01/2013 05:51
Re: Co mnie wkurza? [43]
[Re: Wino]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/01/2008
|
Wku#wia mnie niesamowicie brak rzetelnych, popartych konkretnymi argumentami informacji od lekarzy pediatrów na temat szczepień zwłaszcza tych nieobowiązkowych, jak np. pneumokoki, meningokoki, rotawirusy, itd. Czy ministerstwo zdrowia nie może poświęcić środków finansowych na jakąś porządną kampanię na ten temat, wydanie książeczek/broszur informacyjnych ? A nie tylko informacja od pediatry, żeby szczepić, ale dlaczego, bo co ...? Bo jest wpływ koncernów farmaceutycznych, produkujących szczepionki ? Gdzie jakieś fachowe porady na ten temat ? Czy wszystko w tym państwie musi być podszyte drugim dnem i prywatą ????
Pewnie co niektórzy stali już przed tym dylematem i są mądrzejsi o pewną wiedzę, jeśli ktoś ma "mądrą literaturę/www" na ten temat bardzo bym prosił o podlinkowanie, bo w sieci tyle informacji, że aż głowa boli...
|
Do góry
|
|
|
|
#5718141 - 17/01/2013 18:40
[Re: radeke]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
Wku#wia mnie niesamowicie brak rzetelnych, popartych konkretnymi argumentami informacji od lekarzy pediatrów na temat szczepień zwłaszcza tych nieobowiązkowych, jak np. pneumokoki, meningokoki, rotawirusy, itd. Czy ministerstwo zdrowia nie może poświęcić środków finansowych na jakąś porządną kampanię na ten temat, wydanie książeczek/broszur informacyjnych ? A nie tylko informacja od pediatry, żeby szczepić, ale dlaczego, bo co ...? Bo jest wpływ koncernów farmaceutycznych, produkujących szczepionki ? Gdzie jakieś fachowe porady na ten temat ? Czy wszystko w tym państwie musi być podszyte drugim dnem i prywatą ????
Pewnie co niektórzy stali już przed tym dylematem i są mądrzejsi o pewną wiedzę, jeśli ktoś ma "mądrą literaturę/www" na ten temat bardzo bym prosił o podlinkowanie, bo w sieci tyle informacji, że aż głowa boli... temat rzeka..ostatnio wpadłem na to: http://naszeblogi.pl/35645-dr-jjaskowski-grypa-dezinformacje-handlarzy-szczepioneki zastrzeliło mnie to: Przecież gdyby młodzi lekarze, szczególnie pediatrzy wiedzieli, że epidemia świnki jaka wybuchła w Nowym Jorku w 2009 roku w 97 % wystąpiła u prawidłowo zaszczepionych osobników to nie zmuszaliby w Polsce dzieci do szczepień.
Z nieszczepionych dzieci zachorowało tylko 3 %!
|
Do góry
|
|
|
|
#5718152 - 17/01/2013 18:50
[Re: Platini]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/09/2003
|
czwartek, 5 marzec 2009 Czesi znowu ratują świat Tym razem nie przed Unią Europejską, ale przed pandemią ptasiej grypy - rozprowadzanej w "zwyczajnych" szczepionkach na grypę.
Otóż okazuje się, że Austriacki producent eksperymentalnych szczepionek, firma Baxter, umieściła w swoich szczepionkach na grypę oprócz zwykłego szczepu wirusa z grypą H3N2, aktywny szczep wirusa ptasiej grypy - H5N1. Odkryli to przez przypadek czescy subkontraktorzy Baxtera, zaszczepiając kontrolnie fretki, które po otrzymaniu zastrzyku grzecznie zdechły - co nie powinno się wydarzyć, gdyby szczepionka miała jedynie wirus zwykłej grypy.
Połączenie wirusa grypy ludzkiej z wirusem ptasiej grypy może spowodować powstanie odmiany ptasiej grypy, która będzie łatwo atakować ludzi. Jak dotychczas ptasia grypa jest dla człowieka w większości wypadków niegroźna.
Firma Baxter oczywiście twierdzi, że był to "wypadek" (całkowicie przypadkiem wlaliśmy do kadzi ze szczepionkami roztwór z aktywnym wirusem, uwierzcie nam) i odmawia podania szczegółów na temat zdarzenia, zasłaniając się tym, że musiałaby zbyt wiele zdradzić na temat swojego produktu.
Gratulujemy bezczelności, Czechom dziękujemy za resztki rozsądku i podniesienie alarmu, a wszystkim chętnym do zaszczepienia się sugerujemy ponowne rozważenie tego pomysłu w świetle zaistniałych informacji.
|
Do góry
|
|
|
|
#5737893 - 28/01/2013 13:16
[Re: Bzyku]
|
AVE LAZIO
Meldunek: 18/05/2006
|
Oczywiście, że dobre. Swansea i Cardiff grają z Anglią, to dlaczego nie Celtic i Rangers? są na etapie przeniesienia się do angielskiej ligi.wniosek jest rozpatrywany
|
Do góry
|
|
|
|
|
|