#566836 - 27/04/2006 12:20
DOMINET BASKET LIGA - Półfinały
|
journeyman
Meldunek: 19/05/2005
|
No to zaczynamy półfinały. Oj beda emocje  Pierwsze mecze: Prokom Trefl Sopot - Czarni Słupsk 1.05 - 8.50 Anwil Włocławek - Polpak Świecie 1.25 - 3.70 kursy z Expekta
|
Do góry
|
|
|
|
#566837 - 28/04/2006 14:34
Re: DOMINET BASKET LIGA - Półfinały
|
journeyman
|
Prokom Trefl Sopot - Czarni Słupsk typ 1 Każde inny wynik niz zwycięstwo gospodarzy bedzie megasensacja. Prokom to zdecydowany faworyt do mistrzostwa, ma lepszych, bardziej doswiadczonych graczy i przede wszystkim wyrownany sklad no i gra u siebie. Naatomiast druzyna czarnych gra 6-7 graczy i to nie wrozy im dobrze w rywazlizacji z graczami z Sopotu. Mozna tez pomyslec nad handicapem w tym spotkaniu  Anwil Włocławek - Polpak Świecie Typ 1 To juz bardziej wyrownana para polfinalistow. Jednak przegrana Anwilu na wlasnym parkiecie tez moznaby uznac za niespodzianke. Dluzsza ławka rezerwowych, wlasna hala i fanatyczni kibicie to atuty ktore przemawiaja za gospodarzami. Zwyciestwa mozna tez upatrywac w doswiadczeniu Anwilu w lidze i w podobnych spotkaniach, bo niezapominajmy ze druzyna z ze Swiecia to beniaminek. W druzynie gosci niepewny jest wystep Thomasa, podstawowego gracza co mogloby byc znacznym oslabieniem.
|
Do góry
|
|
|
|
#566838 - 29/04/2006 06:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
Jestem w szoku ze wiarka tak sie rozpisala!!! Dzis na zywo zasiade na trybunach hali Anwilu, wciaz mam dylemat za kim byc:( Obiektywnie patrzac jednak Anwil ale moze fantazja Polpaku bedzie gora. Tak mysle i stwierdzam ze chyba gdzies musi byc w koncu bomba bo te play-offy nasz za ladnie wchodza. Dla zainteresowanych info: Thomas wczoraj normalnie trenowal, uczestniczyl w treningowej gierce, a wiec dzis zagra ale jak sie dowiedzialem nie wiadomo na ile bedzie w stanie im pomoc.
Jazada Jazda Szubi gwiazda:P pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#566842 - 01/05/2006 10:20
|
journeyman
|
Co do uderu w meczu Anwil -Polpak to wszystko na to wskazuje iz padnie, lecz jak wiadomo undery/overy sa troche loteryjne dlatego nie warto ich grac za wieksza kase..:D
|
Do góry
|
|
|
|
#566844 - 01/05/2006 10:49
|
enthusiast
Meldunek: 04/02/2005
|
Uważaj z tym zakładem bo jak stawiasz to pojawia się zakład na 1... Błąd mają tylko widoczny, natomiast przy zatwierdzaniu zakładu jest już dobrze i za 2.50 stawiasz na Czarnych Słupsk.
|
Do góry
|
|
|
|
#566846 - 01/05/2006 11:47
|
old hand
Meldunek: 31/07/2005
|
witam. Mam pytanie odnosnie pojedynku SWANSON-SZUBARGA. Swanson srednio 12.3 rzuta na spotkanie natomiast jego rywal 9.9. Ostatni mecz pomiedzy tymi zawodnikami zakonczyl sie wynikiem 13-8 dla Szabargi. Dzis mam nadzieje iz moze byc inaczej  co o tym sadzicie ? slucham komentow. Moj typ Swanson 1.65 Toto-Mix
|
Do góry
|
|
|
|
#566847 - 01/05/2006 11:55
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
witam. Mam pytanie odnosnie pojedynku SWANSON-SZUBARGA. Swanson srednio 12.3 rzuta na spotkanie natomiast jego rywal 9.9. Ostatni mecz pomiedzy tymi zawodnikami zakonczyl sie wynikiem 13-8 dla Szabargi. Dzis mam nadzieje iz moze byc inaczej co o tym sadzicie ? slucham komentow. Moj typ Swanson 1.65 Toto-Mix
Sorry qmplu po 1 nie Szabarga tylko "Szubi" Szubarga i dzis znow rzuci wiecej. Mysle ze dzis pogra znow okolo 30 minut i rzuci okolo 15!
Ja na obecna chwile zagram w expekcie Polpak + 10.5 punkta bo mysle ze tym razem sie im postawia bardziej! pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#566850 - 01/05/2006 18:23
|
Carpal Tunnel
|
Brak slow na tych matolow z gwizdkami! Polpak popelnil chyba 18 strat ale z 5-6 z nich bylo po wybiciach z faulem, co w druga strone bylo skrupulatnie gwizdane! I jeszczw ten stroniczy komentator typu - Thomas przeszedl kolo meczu ( on wogole gra na wlasna odpowiedzialnosc) , niech on do ina kiedys przyjedzie, normalnie 2 Romanski! buuu na smierdzieli
pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#566851 - 01/05/2006 20:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2004
|
Quote:
Dziś drugi mecz półfinałowy Anwil - Polpak. Myślę tu o zdecydowanym underze.
No i under zdecydowany był -> 139 punktów. Wielkie brawa dla Pinnacle , które wycofało mecz dokładnie w południe
Anwil rzeczywiście 3-0 opracuje Polpak.
Czarni , hmmm , gdyby mieli ławkę Ale nie mają , wiec raczej nie ma o czym mówić. Czarni +hp do przerwy (jeśli gdzieś jest) i zwycięstwo Prokomu , wymęczone.
|
Do góry
|
|
|
|
#566855 - 02/05/2006 16:39
|
Carpal Tunnel
|
Jak sadzicie oba polfinaly do 0? Bedzie gdzies bomba? Ja mam nadzieje ze cos z tego bedzie! A jesli nie to zycze Nam finalu jak u kobiet:) pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#566856 - 02/05/2006 17:48
|
enthusiast
Meldunek: 25/05/2004
|
Jak dla mnie oba polfinaly do zera... Czarni sie trzymaja blisko poki paja sily, ale nie ma sie co dziwic skoro gra u nich 6 i pol zawodnika, bo Kikerpill to cien zawodnika z regular season. Gdy Czarni lapia zadyszke, Geniu wprowadza na plac Jeffa i Atkinsa, ktorzy koncertowo, szczegolnie ten ostatni, poczynaja sobie w obronie i wyprowadzaniu szynkich kontratakow. Jesli Griszczuk mysli o urwaniu chocby jednego spotkania, chyba sam musialby zalozyl stroj i zmienic od czasu do czasu kogos z pierwszej piatki  w przeciwnym wypadku ciezko to widze. Tutaj nawet fantastyczna slupska publicznosc nie pomoze Czarnym, gdy ci nie beda mieli sily by biegac za rywalami. W drugim polfinale to samo. Dante i Scott robia tak piekielnie zamieszanie w obronie, sa po prostu wszedzie, ze Polpak ma problemy z rozgrywaniem pilki. Szubi musi sie skupiac na tym by nie stracic pily, nie ma czasu myslec wogole nad jakas zagrywka. Anwil gra agresywnie, gra fantastycznie w obronie i ataku, wylaczyl z gry jonusasa i Apodace, co na slabiutki Polpak w zupelnosci wystarcza. Oprocz tej dwojki tam nie ma kto rzucac. Szykuje sie nam 3-0 po kolejnym malo wyrownanym spotkaniu w Grudziadzu. Szykuje sie nam za tqo mega widowisko w finale, gdzie obie ekipy beda wypoczete i gotowe na decydujaca rozgrywke. Ja coraz bardziej sklaniam sie ku Anwilowi, jako przyszlemu mistrzowi, ale zeby o tym myslec trzeba urwac choc jeden mecz w Sopocie... bedzie ciezko, ale wiara czyni podobno cuda 
|
Do góry
|
|
|
|
#566857 - 04/05/2006 10:26
|
journeyman
Meldunek: 11/09/2005
|
Dzisiaj zastanawialem sie nad zagraniem anwilu ALE(!!) ogladajac telewizje na kanale tvp3 z mojego regionu natknalem sie na zapowiedz polfinalu na niedziele...cos nie tak bo chyba jak dzisiaj anwil wygra to wiecej polfinalow nie bedzie(prokom juz wygral trzecie spotkanie a anwil wygrywajac tez jest w finale) No i to mnie zainteresowalo i ogladalem ten program nastepna godiznke a pozniej czesto przelaczalem na niego i juz ta zapowiedz sie nei pojawila. Czyzby jaka USTAWKA ... jezeli po przegranej dzisiaj anwilu graliby nastepny mecz w niedziele (nie wiem jak to sprawdzic) to mozliwe ze mecz ustawiony ... a i kursy (tak mi sie wydaeje) spadly na polpak. Moze ktos sei o tym wypowie  pozdroo
|
Do góry
|
|
|
|
#566858 - 04/05/2006 10:39
|
journeyman
|
Quote:
Dzisiaj zastanawialem sie nad zagraniem anwilu ALE(!!) ogladajac telewizje na kanale tvp3 z mojego regionu natknalem sie na zapowiedz polfinalu na niedziele...cos nie tak bo chyba jak dzisiaj anwil wygra to wiecej polfinalow nie bedzie(prokom juz wygral trzecie spotkanie a anwil wygrywajac tez jest w finale) No i to mnie zainteresowalo i ogladalem ten program nastepna godiznke a pozniej czesto przelaczalem na niego i juz ta zapowiedz sie nei pojawila. Czyzby jaka USTAWKA ... jezeli po przegranej dzisiaj anwilu graliby nastepny mecz w niedziele (nie wiem jak to sprawdzic) to mozliwe ze mecz ustawiony ... a i kursy (tak mi sie wydaeje) spadly na polpak. Moze ktos sei o tym wypowie pozdroo
Jesli Anwil by dzis przegral ( w co watpie ) to 4 mecz polfinalowy odbedzie sie w sobote a nie w niedziele, tak wiec to jest kolejny przyklad jak cudowna jest nasza tvp ze nawet nie znaja terminarzu rozgrywek..A co do ustawek to nie ma mowy aby Anwil sie w cos takiego bawil 
|
Do góry
|
|
|
|
#566859 - 04/05/2006 10:43
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Dzisiaj zastanawialem sie nad zagraniem anwilu ALE(!!) ogladajac telewizje na kanale tvp3 z mojego regionu natknalem sie na zapowiedz polfinalu na niedziele...cos nie tak bo chyba jak dzisiaj anwil wygra to wiecej polfinalow nie bedzie(prokom juz wygral trzecie spotkanie a anwil wygrywajac tez jest w finale) No i to mnie zainteresowalo i ogladalem ten program nastepna godiznke a pozniej czesto przelaczalem na niego i juz ta zapowiedz sie nei pojawila. Czyzby jaka USTAWKA ... jezeli po przegranej dzisiaj anwilu graliby nastepny mecz w niedziele (nie wiem jak to sprawdzic) to mozliwe ze mecz ustawiony ... a i kursy (tak mi sie wydaeje) spadly na polpak. Moze ktos sei o tym wypowie pozdroo
)))))))))))
Sorry , nie mogłem się powstrzymać 
|
Do góry
|
|
|
|
#566862 - 04/05/2006 11:14
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
No spoko i tak stawiam anwil bo ladny kurs a przed finalem lepiej sie nadto nie meczyc...poprostu zdziwila mnie ta zapowiedz w tv i tyle
I słusznie robisz
W szóstke się z Anwilem nie da wygrać. Nie widziałem co prawda pierwszych dwóch meczy , ale znam opinie osób które były na Hali Mistrzów. Mówią że Polpak po prostu nie istniał w pierwszym meczu , a w drugim tylko przez 10 minut nawiązał równorzędną walkę.
Żadna drużyna nie lubi grać przeciwko ultradefensywie Anwilu i rzadko która ma jakiś sposób na nią . Parkiet nie będzie tu miał dużego wpływu. Drugi półfinał również 3-0.
|
Do góry
|
|
|
|
#566864 - 04/05/2006 13:19
|
enthusiast
Meldunek: 16/11/2005
|
Witam wszytskiech wie ktos czy bedzie ten mecz na tvp3 bo na stronie anwilu jest napisane ze tak a w programie tego nie ma wiec wie ktos?
|
Do góry
|
|
|
|
#566865 - 04/05/2006 13:31
|
journeyman
Meldunek: 02/07/2005
|
Wydaje mi się, że różne regiony tvp3 same decydują w sprawie tej transmisji.
|
Do góry
|
|
|
|
#566866 - 04/05/2006 13:50
|
journeyman
|
Quote:
Witam wszytskiech wie ktos czy bedzie ten mecz na tvp3 bo na stronie anwilu jest napisane ze tak a w programie tego nie ma wiec wie ktos?
Na pewno ten mecz bedzie na TVP3 Bydgoszcz a czy gdzies jeszcze bedzie tego juz nikt nie wie, chyba nawet samo TVP... 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|