Opcje tematu
#5564054 - 28/09/2012 21:09 Ekstraklasa: 6 kolejka (28.09-01.10.2012)
krz1910 Offline
veteran

Meldunek: 22/03/2009
Polonia Warszawa - Widzew Łódź
Typ: 2
Kurs: 4.45
Betsson

Mecz dwóch ekip, które na początku sezonu robią furorę, zarówno bowiem Polonia jak i Widzew były przed sezonem uznawane za ekipy, które będą walczyć o utrzymanie a tymczasem Widzew jest liderem, natomiast Polonia zachwyca swoją grą ekspertów.
Wielu w tym spotkaniu przewiduje, że Widzew poniesie pierwszą swoją porażkę w tym sezonie. Ja osobiście jednak jestem innego zdania. Mecz z Górnikiem w którym Widzew nie wygrał (pierwszy raz w sezonie) może być bardzo dobrym bodźcem motywującym. Po pierwsze Widzew udowodnił sobie, że nie tylko potrafi utrzymać prowadzenie do końca meczu ale również potrafi "gonić" wynik (Górnik przecież prowadził) i po słabej pierwszej połowie ta drużyna potrafi się odbudować i zagrać naprawdę bardzo dobre zawody. Według mnie to będzie procentować, tak samo jak fakt, że w końcu Mariusz Stępiński strzelił bramkę w dorosłej drużynie Widzewa, teraz już zdobywanie kolejnych powinno przychodzić mu już zdecydowanie łatwiej.
W obu ekipach nie ma żadnych problemów z kontuzjami czy kartami dlatego jak zwrócę uwagę na inny aspekt w tym spotkaniu. Polonia nie potrafi ostatnio grać z Widzewem, ostatnie zwycięstwo odnieśli 9 lat temu! U siebie na Konwiktorskiej Polonia wygrała 6 razy, Widzew 5 i tylko raz mieliśmy remis. Więc patrząc na te dwie statystyki, odrzucam remis w tym spotkaniu i gram mimo wszystko na Widzew.
Widzew pokazał już w meczu z Zagłębiem (tam też kurs na Łodzian był ponad 4.00), że na meczach wyjazdowych drużyna Mroczkowskiego nie tylko się broni ale też potrafi przejąć inicjatywę, groźnie zaatakować a także ładnie wyprowadza kontry. Kontry zresztą to atut Polonii, co podkreśla piłkarz Widzewa Marcin Kaczmarek ale wydaje mi się, że akurat w tym spotkaniu to jednak Widzew będzie miał więcej szans na te kontry niż Polonia.
Ponadto podkreślę jeszcze jeden fakt, wiadomo, że piłkarze Polonii to drużyna budowana naprędce. Wielu z piłkarzy nie ma za sobą żadnego okresu przygotowawczego i może to "wychodzić" w kolejnych spotkaniach. Już z Legią "Czarne Koszule" miały sporo problemów w końcówce spotkania ale jakoś udało się ten remis "dowieść" do końca. Dziś mecz z Widzewem, który jest dobrze przygotowany co widać w każdym spotkaniu. Drużyna Mroczkowskiego potrafiła w drugiej połowie przechylić szale meczu ze Śląskiem, uratować punkt z Górnikiem (choć przy odrobinie szczęścia mogliby nawet wygrać). W żadnym spotkaniu nie było widać by piłkarze Widzewa prezentowali się słabiej w drugiej połowie niż w pierwszej (czasami nawet wyglądało to lepiej) dlatego Polonia może mieć w tym meczu sporo kłopotów szczególnie w drugiej połowie gdy z ławki Widzewa wejdą zmiennicy.

Do góry
Bonus: Unibet
#5564057 - 28/09/2012 21:11 Ekstraklasa: 6 kolejka (28.09-01.10.2012)
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
6. kolejka tuż tuż ...

Tutaj aktualna tabela:

A teraz oferta Unibet:

Zapraszam do podawania typów.

Ja wypatrzyłem coś takiego:
Pogon - Jagiellonia 1 - 2.14 do wzięcia na betfair

Pogoń u siebie ograła wysoko Zagłębie. Później bardzo dobry mecz i 2:0 z Wisłą. Była też porażka - w drugiej kolejce z Lechią.
Bilans 2-0-1 jest dość udany. A rywalem jest Jaga, która nigdy nie słynęła z dobrej gry na wyjazdach. Nawet w czasie zajmowania czołowych lokat w lidze. A co dopiero teraz ...
Jaga jest świeżo po słabym meczu u siebie i porażce z Piastem.
Porażka to jedno. Osłabienia to jeszcze gorsza kwestia - Frankowski kontuzja - może nawet 3 tygodnie out a na pewno teraz nie zagra, do tego Smolarek zawieszony na 2 mecze po czerwonej kartce, Zahorski już dłuższy czas nie gra. W ten sposób Jagiellonia zostaje bez napastników.
Siła ofensywna znikoma. Hajto będzie miał problem aby poukładać pierwszą jedenastkę. Stąd pewnie ustawienie będzie typowo defensywne.
Ponadto dni Hajty w Białymstoku chyba już policzone.

Podsumowując - dość słabo grająca Jaga przyjeżdża do Szczecina bez napastników. Obrona też nie błyszczy bo na 4 spotkania u siebie bilans bramek 3-4. Jaga miała już jeden wyjazd i remis na Konwiktorskiej. Ale tam chociaż mieli Frankowskiego.

Pogoń gra dość porządnie. Tydzień temu wywieźli remis z Poznania. Mieli trochę szczęścia ale musieli też niemal 25min grać w osłabieniu. W ten weekend nie zagra Edi - zawias za czerwoną kartkę. Ponadto zabraknie Traore. Jednak te osłabienia nie są tak poważne jak w Jadze gdzie napastników w ogóle nie będzie.

Przy takim kursie spróbuję zagrać win Pogoni.

Do góry
#5565530 - 29/09/2012 17:06 Re: Ekstraklasa: 6 kolejka (28.09-01.10.2012) [Re: rivex]
TonyParker Offline
a.k.a. "Appiah"

Meldunek: 06/01/2009
29/09/2012 15:45 CET
Pogon Szczecin - Jagiellonia Bialystok
2.07 (Pinnacle)
5/10

Pogon na ten momement to jedna z najbardziej niedocenionych druzyn w lidze. W pieciu spotkaniach zazwyczaj grala bardzo dobrze (jedyne slabsze spotkanie rozegrala z Lechia). Jagiellonia od lat ma problemy z wyjazdami. Trener Jagi - Tomasz Hajto prawdpodobnie ma na razie slaby warsztat. Wiekszosc czasu spedza na megalomanskich gadkach typu "Ja gralem w Schalke". Czas zejsc na ziemie i wziac sie mocno do roboty, bo Skowronek kariere mial o wiele slabsza, a trenerem na chwile obecna wydaje sie o wiele lepszym.

Dla Pogoni najwazniejsze, ze w tym spotkaniu wystapi brazylijski rozgrywajacy Edi Andradina (5 meczow - 2 gole, 2 asysty). Dla mnie stanowi 50% wartosci ataku Pogoni. Inna dobra informacja to dobra forma mlodego napastnika Pogoni - Donalda Djousee, ktory ma duzy talent i dzis bedzie mial wiele szans do wykazania sie. Jaga nie ma sily ognia w tym meczu - Frankowski kontuzja, Smolarek pauza, Zahorski kontuzja. Jaga prawdopodobnie zagra bez napastnika w tym meczu.

Do góry
#5565570 - 29/09/2012 17:26 Re: Ekstraklasa: 6 kolejka (28.09-01.10.2012) [Re: rivex]
rivex Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/04/2005
W pierwszym wpisie podałem błędnie, że nie zagra Edi.
Tak jak napisał @TonyParker - Edi będzie grał a to duży plus dla Pogoni.
Podtrzymuję swój typ na 1 w tym meczu. Chętnie bym zagrał zakład Pogoń wygra do zera ale nie widzę tego w betfair. Może jest w innym buku. Podejrzewam, że kurs dochodziłby do niemal 3.00 a to naprawdę niezła okazja. Bo na tę chwilę Jaga ma naprawdę znikomą siłę ofensywną. Tam nie ma kto strzelać bramek. A Pogoń ma dość dobrze ułożoną defensywę i w 2 na 3 mecze u siebie bramek nie tracili.

Szkoda, że rynek na BF dla Lubin-Legia jest mało płynny.
Bo ciekawy typ dla mnie to DNB na Legię - kurs ok. 1.5 do wyrwania.
Ciężko mi sobie wyobrazić aby Legia to przegrała. Remis dość prawdopodobny ale Legia powinna takie mecze wygrywać i wg mnie ma tu niemałą szansę.
Tak więc niby marne kursy ale dorzuciłbym:
DNB Legia 1.50
Legia X2 1.28 (Unibet)

Do góry
#5663157 - 10/12/2012 23:27 Re: Ekstraklasa: 6 kolejka (28.09-01.10.2012) [Re: krz1910]
Akhu Offline

Meldunek: 12/10/2003
f1 VI kolejka:

futbol (krz1910) Polonia Warszawa - Widzew Łódź 2 4.45 3-1 dol
futbol (rivex) Pogon - Jagiellonia 1 2.14 1-1 dol
futbol (TonyParker) Pogon - Jagiellonia 1 2.07 1-1 dol
futbol (krz1910) Zagłębie - Legia X2 1.28 2-2 gora

VI kolejka: 1/4 - 25%
Razem: 13/26 - 50%

Edited by Akhu (10/12/2012 23:33)

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro