#5646388 - 27/11/2012 02:05
Bet
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/05/2011
|
Może w końcu raz uda się temat poprowadzić nieco dłużej, poprzedni przyniósł zysk, nie był zły jednak przyszły wakacje i brakowało czasu. Mam nadzieję że teraz temat prowadzony będzie przynajmniej pół roku.
|
Do góry
|
|
|
|
#5646435 - 27/11/2012 02:31
Re: Bet
[Re: Domel]
|
Carpal Tunnel
|
#1 Saragossa - Celta Saragossa @2,10
Real Saragossa podejmuje na La Romareda benjaminka primera divison Celtę Vigo. Zacznę od ekipy gości, w tym sezonie spisują się bardzo słabo, 11 punktów daje im 16 lokatę jednak tyle samo oczek ma Deportivo znajdujące się w strefie spadkowej. Ostatnie spotkanie nie napawają optymizmem, wiadomo że porażki na stadionie Barcelony i Realu były wkalkulowane przed sezonem, jednak starcia na własnym obiekcie z zespołami walczyącymi o utrzymnie (Deportivo 1-1 i Mallorca 1-1) można uznać za rozczarowanie. Oprócz wspomnianych wcześniej spotkań był jeszcze 2 porażki wyjazdowe, ligowa z Rayo (2-3) i pucharowa z Almeria (0-2). Wręcz przeciwnie spisuję się ostatnio Saragossa, wygrali 4 z ostatnich 6 spotkań jednak o porażki nie można mieć do nich żadnych pretensji ponieważ podobnie jak Celta odwiedzili stadion Barcelony i Realu. Obie ekipy bez większych osłabień, w Saragossie być może od pierwszych minut zobaczymy wracających po kontuzjach Loovensa i Marie
|
Do góry
|
|
|
|
#5647880 - 28/11/2012 20:32
|
Carpal Tunnel
|
#2 Stuttgart - Augsburg Stuttgart @1,62
Kłopoty, kłopoty, kłopoty, tak w skrócie opisać można sytuację Augsburga. Nie dość że klub jest czerwoną latarnią bundesligi, nie dość że mają liczne kontuzję, nie dość że tracą już 6 punktów do bezpiecznej lokaty to jeszcze ciężko gdziekolwiek szukać pozytywów. Stuttgart również przeżywa swoje problemy, głównie z ustabilizowaniem formy. Bilans na Mercedes-Benz-Arena w tyms sezonie prezentuje się fatalnie, tylko 1 zwycięstwo w 6 spotkaniach. Dziś jednak ekipa VFB ma okazję poprawić ten wynik, oprócz Cacau i Hooglanda trener Labbadia ma do dyspozycji wszystkich zawodników. Za strzelanie bramek odpowiedzialny będzie Ibisević mający na swoim koncie już 6 trafień. Uważam że VFB powinno poradzić sobie bez większego problemu, kurs dobry więc pozostaje tylko grać.
|
Do góry
|
|
|
|
#5647883 - 28/11/2012 20:42
|
Carpal Tunnel
|
#3 Sandhausen - Cottbus Cottbus @1,95
Wczoraj punkty straciło K'lautern co na pewno ucieszyło graczy Energie Cottbus, jednak bez dzisiejszego zwycięstwa wczorajsza wpadka czerwonych diabłów na nic się nie zda. Rywal wymarzony, ostatnia ekipa 2 bundesligi która w ostatnich 3 spotkaniach straciła aż 12 bramek. Forma Cottbus dobra, w ostatniej kolejce pokonali u siebie lidera 3-1, a w ostatnich 5 spotkaniach przegrali tylko raz na ciężkim terenie w K'lautern 0-1. Krótko mówiąc, jeżeli myślą poważnie o awansie takie spotkania po prostu trzeba wygrywać.
|
Do góry
|
|
|
|
#5648064 - 29/11/2012 00:26
|
Carpal Tunnel
|
Gladbach - Wolfsburg Wolfsburg DNB @2,25
Gladbach w ostatnich spotkaniach prezentuje się średnio, remis w Augsburgu, porażka u siebie z Stuttgertem, zwycięstwo z Furth na wyjeździe i remis na własnym stadionie z Freiburgiem. Dochodzą do tego mecze w LE. Dla Borussi będzie to 4 mecze w ciągu 11 dni, Favre nie robi zbyt dużych rotacji w składzie więc z pewnością skutki częstej gry mogą dać się we znaki. BM w tym spotkaniu zagra bez najdroższego w historii klubu De Jonga i Daemsa. Wilki po odejściu Magatha prezentują się wybornie, w 6 spotkaniach mają bilans 4 zwycięstw, remisu i porażki. Grają dobrze w ofensywie, strzelili w tych spotkaniach 13 bramek, jednak przyczepić sie można go gry obronnej. Wolfsburg tracił bramkę praktycznie w każdym z tych ostatnich 6 pojedynków, czyste konto udało zachować się tylko w meczu z puchar niemiec z FSV. Za kartki zawieszony jest dziś Josue jednak Wolfsburg dusponuje szeroką kadrą i mają kim grać. Czy wilkom uda się ograć podmęczone źrebaki?
|
Do góry
|
|
|
|
#5649461 - 30/11/2012 05:35
|
Carpal Tunnel
|
Dusseldorf - Eintracht Dusseldorf @3,00 Dusseldorf DNB @2,00
Spotkanie dwóch benjaminków bundesligi, z jednej strony okupująca dolne rejony tabeli Fortuna, z drugiej zaś walczący o europejskie puchary Eintracht. Dlaczego więc doszukuje się tutaj zwycięstwa F95? Po pierwsze grają na własnym stadionie gdzie przegrali tylko 2 z 7 spotkań w niemieckiej ekstraklasie (Wolfsburg 1-4 i Bayern 0-5). Punkty straciły tam takie ekipy jak S04, Gladbach, Freiburg, Hoffenheim (wszystkie remisując) i HSV które jako pierwsze w sezonie poległo na ESPRIT Arena. Po drugie, jeżeli spojrzymy na formę obu klubów to zauważymy że Fortuna pnie się w górę, natomiast Eintracht spuścił z tonu. Ekipa Meiera zdobyła 5 punktów w ostatnich 4 meczach, złożyły się na to 2 remisy z Hoffenheim (1-1) u siebie i aktualnym mistrzem niemiec BVB na SIP (również 1-1), domowe zwycięstwo z HSV (2-0) i wyjazdowa porażka z Werderm (1-2), jednak postawili twardy opór gospodarzom tracąc gola który pozbawił ich punktu w 82 minucie. Przyjezdni co prawda uzbierali tylko jeden punkt mniej w ostatnich 4 pojedynkach jednak poza Bayernem (0-2) poziom rywali nie był szczególny. Ograli u siebie czerwoną latarnię ligi, Augsburg (4-2), wywieźli remis z Veltins Arena jednak S04 ostatnio dostało sporej zadyszki (3 porażki w 5 meczach) w bundeslidze i wreszcie porażka u siebie z Mainz (1-3). Pominąłem fakt że przed tymi spotkaniami nie udało się ograć trzeciego benjaminka Furth (1-1). Po trzecie i moim zdaniem najważniejsze, zawieszeni na ten mecz są środkowy obrańca Zambrano (12/0) i środkowy pomocnik Schwegler (13/1) będący czołową postacią graczy z frankfurtu już 4 sezon. Jednak najważniejszym osłabieniem jest Anderson (środkowy obrońca 12/1), nie zagrał on przeciwko Mainz i Eintracht stracił 3 bramki. W ekipie gospodarzy również będą absencje, jednak nie są to świeże kontuzje. Nie mam informacji czy wystąpi środkowy obrońca Langeneke (13/2), natomiast od pierwszych minut gotowy ma być najlepszy strzelec Fortuny Dani Schahin (11/4). Mam w pamięci obraz meczu z Fortuna - Schalke i pamiętam że duże wrażenie zrobili na mnie gospodarze, liczę że jutro uda sie wykorzystać niedyspozycję gości w obronie i odniosą drugie z rzędu zwycięstwo na własnym stadionie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5651005 - 01/12/2012 21:31
|
Carpal Tunnel
|
Liverpool - Southampton Liverpool @1,36
Skuteczność podopiecznym Brendana Rodgersa woła o pomstę do nieba, każde spotkanie Liverpoolu wygląda niemal tak samo, mnóstwo dogodnych sytuacji jednak piłka jak zaczarowana nie chce wpaść do bramki. Raz zatrzyma się na słupku, innym razem na poprzeczce, kolejna próba zdobycia gola zatrzymuje rewelacyjna parada bramkarza a jeszcze innym razem piłkę z lini wybija obrońca. Powoli zastanawiam się czy jest to pech czy po prostu brak umiejętności. Sterling w najważniejszych momentach panikuje, Suarez potrzebuje kilku okazji aby trafić do bramki a wystepujący ostatnio na lewym skrzydle Jose Enrique musi się jeszcze nauczyć strzelać ponieważ całe życie występował na lewej stronie obrony. Dobrze że przynajmniej obrona the reds nie szwankuje choć i tak notuje gorsze występy niż w poprzednich sezonach. Co jak co ale Liverpool chcąc walczyć o europejskie puchary, spotkania z benjaminkiem który ma najbardziej dziurawą obronę w lidze (31 straconych) musi wygrywać, tym bardziej że grają na Anfield. Tak jak wcześniej pisałem, Suarez i społka stwarza sobie mnóstwo okazji do zdobycia gola jednak jest problem ze skutecznością, w meczu z najsłabszą drużyną pod względem obrony powinni troszkę postrzelać i spokojnie odnieść zwycięstwo. Forma świętych mi nie imponuje, fakt że przegrali ostatnich 4 spotkań jednak jakość rywali nie powala i 3 z tych spotkań rozegrali na własnym stadionie, Swansea (1-1), wygrali na wyjeździe z najsłabszym w stawce QPR (3-1), ograli u siebie zdziesiątkowane Newcastle (2-0) i na koniec zremisowali z Norwich (1-1). Liverpool przegrywając na WHL (1-2) przerwał serię 8 meczów bez porażki w PL, czekam zatem na odkupienie win.
QPR - Aston Villa QPR @2,00
Harry Hedknapp i w sumie tyle dobrego można napisać o QPR. Mają ciekawą kadrę, wierzę że nowy menago to poukłada, co prawda czasu miał niewiele jednak rywal doskonały aby odnieść pierwsze zwycięstwo w sezonie. Villans prezentują się słabo w grach wyjazdowych, zwycięstwo, remis i 5 porażek. Zajmują miejsce tuż nad strefą spadkową więc podobnie jak QPR muszą szukać oczek w każdym spotkaniu. Nie widziałem debiutu Arrego więc ciężko coś napisać o ich grze, jest to jednak doświdczony menager i jeżeli londyńczycy myślą o pozostaniu w PL ten mecz muszą po prostu wygrać.
Leverkusen - Nurnberg Leverkusen @1,50
Po dwóch wyjazdowych zwycięstwach aptekarze zagrają na BayArena z Norynbergą. W świetle ostatnich wyników Bayer wdrapał się na pozycję wicelidera i nie powinien jej oddać po tej kolejce. Duet trenerski na razie spisuje się rewelacyjnie, Bayer wcale nie musi przeważać, nie musi dłużej posiadać piłki ponieważ jest niezwykle skuteczny w wykańczaniu akcji. Tak było w meczach z hoffenheim i Werderem, w obu meczach to gospodarze mieli przewagę jednak aptekarze wygrali odpowiednio (2-1) i (4-1). Na własnych śmieciach powinni przeważać co w połaczeniu z dobrą skutecznością powinno zaowocować. Nurnberg po fatalnym początku w końcu zaczęło zdobywać punkty, potrafili nawet zatrzymać u siebie Bayern (1-1) jednak teraz grają na wyjeździe gdzie w 5 ostatnich meczach zdobyli tylko 1 punkcik co jest marną pociechą przed starciem z wiceliderem.
|
Do góry
|
|
|
|
#5652526 - 02/12/2012 20:23
|
Carpal Tunnel
|
Lechia - Zagłebie under 2,5 @1,61 under 1,5 @2,75
Miałem przygotowaną analizę jednak zepsuło ją.....powołanie dla Traore. Myślałem że nie będzie zdolny do gry jednak jest w meczowej 18. Typy jednak nie zmieniam, LG w ofensywie to Traore + Ricardinho, zaś Zagłębie to Pawłowski + Papadopulos. W poprzedniej kolejce Miedziowi odparli ataki takich piłkarzy jak Wszołek, Teodorczyk czy Dvalishvili. Zagłębie znów pewnie ustawi się w defensywie i będzie liczyło na kontrataki, Lechia nie potrafi grać ataku pozycyjnego więc mecz powinien być underowy.
|
Do góry
|
|
|
|
#5652811 - 02/12/2012 23:04
|
Carpal Tunnel
|
Wolfsburg - HSV Wolfsburg @1,90
Kolejny raz zaufam wilkom, pisałem przy okazji poprzedniej kolejki że pod wodzą Krostnera prezentują się dobrze. Ostatni mecz przegrany w dość słabym stylu, teraz jednak zagrają na Volksvagen Arena gdzie w dwóch ostatnich spotkaniach udało się ograć Bayer (3-1) oraz zremisować z Werderem (1-1). Tym razem przyjeżdza HSV, ekipa która pomimo 8 lokaty w tabeli nie prezentuje nic szczególnego. W tym roku nie zobaczymy już Van Der Vaarta, trzeba otwarcie napisać że na razie nie pokazuje formy którą imponował w lidze angielskiej jednak tak czy siak będzie to osłabienie. Do Wolfsburga wraca zawieszony na ostatni mecz Josue i jest to bardzo duże wzmocnienie drugiej linii. Na własnym stadionie Wolfsburg do tej pory wygrał tylko raz, mam nadzieję że tym razem wilki nie zawiodą i pewnie pokonają przyjezdnych poprawiając kiepski bilans domowych spotkań.
|
Do góry
|
|
|
|
#5654678 - 05/12/2012 01:58
|
Carpal Tunnel
|
PSG - Porto Porto DNB @2,37 Porto +0,5 @1,70 under 1,5 @2,85
Krótko bo mecze już niedługo, PSG to dla mnie zbiór gwiazdek nie tworzący kolektywu. Ostatnio forma średnia więc tym bardziej mnie nie przykonują. Porto jak to Porto, w LM zawsze solidnie i grające o zwycięstwo w każdym meczu. Zespół z bardzo dobrą polityką, system szkolenia, transferów i działalności klubu od lat ten sam. W przeciwieństwie do rywala są bardzo zgrani i choć nazwiska być może nie porażają (jeszcze) to każdy z piłkarzy posiada duże indywidualności. Dlaczego under? Pierwszy mecz ogladałem, obie solidnie w obronie, Porto styka remis więc szaleć nie będą. Składy optymalne u obu ekip.
|
Do góry
|
|
|
|
#5654690 - 05/12/2012 02:04
|
Carpal Tunnel
|
PSG - Porto Porto DNB @2,37 Porto +0,5 @1,70 under 1,5 @2,85
Krótko bo mecze już niedługo, PSG to dla mnie zbiór gwiazdek nie tworzący kolektywu. Ostatnio forma średnia więc tym bardziej mnie nie przykonują. Porto jak to Porto, w LM zawsze solidnie i grające o zwycięstwo w każdym meczu. Zespół z bardzo dobrą polityką, system szkolenia, transferów i działalności klubu od lat ten sam. W przeciwieństwie do rywala są bardzo zgrani i choć nazwiska być może nie porażają (jeszcze) to każdy z piłkarzy posiada duże indywidualności. Dlaczego under? Pierwszy mecz ogladałem, obie solidnie w obronie, Porto styka remis więc szaleć nie będą. Składy optymalne u obu ekip. Kurs na under 1,5 podsoczył do @3,55 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|